Nauji COVID-19 atvejai nustatyti privačioje krepšinio mokykloje ir Skuodo bažnyčioje | KaunoDiena.lt

NAUJI COVID-19 ATVEJAI NUSTATYTI PRIVAČIOJE KREPŠINIO MOKYKLOJE IR SKUODO BAŽNYČIOJE

Klaipėdos apskrityje koronavirusas šiomis dienomis nustatytas dvylikai žmonių. Pavojinga liga fiksuota įvairiose vietose – ligoninėje, kūdikių namuose, privačioje krepšinio mokykloje ir net bažnyčioje.

Virusas puola medikus

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno, daugiausia nerimo virusas kelia Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje.

"Iš pradžių šios įstaigos Centralizuotos sterilizacijos skyriuje buvo nustatyti penki atvejai, po paros šis skaičius išaugo iki aštuonių. Visi asmenys yra medikai. Ligoninėje anksčiau buvo nustatyti aštuoni artimą sąlytį turėję kolegos, kurie izoliuoti. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai atlieka patikrinimą šiame skyriuje", – paaiškino R. Grigaliūnas.

Vienas atvejis fiksuotas Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Liga nustatyta darbuotojai. Pirminiais duomenimis, ji galėjo užsikrėsti renginio metu.

Pavojus sporto aikštelėje

"Dar vienas nerimą keliantis atvejis nustatytas privačioje Klaipėdos krepšinio mokykloje. Susirgo krepšinio treneris. Jis turi tris kontaktinius asmenis artimoje aplinkoje. Laukiame duomenų, kiek kontaktų būta per treniruotes", – sakė R. Grigaliūnas.

Gal jie galvoja, kad iš aukščiau kažkas apsaugos?

Klaipėdos mieste nustatyta ir pavienių susirgimų. Užsikrėtė vienas bedarbis, vienas pensininkas ir vienas studentas.

"Yra atvykusiųjų, tad kol kas dar nežinome, kaip užsikrėsta. Aiškinamės, ar buvo lankytos kokios viešos vietos, renginiai", – kalbėjo departamento vadovas.

Du atvejai nustatyti sveikatingumo centre "Palangos Linas". Susirgo šios įstaigos darbuotojos.

"Aiškinamės, ar šie atvejai gali būti siejami su anksčiau čia fiksuotais susirgimais, ar ne", – sakė R. Grigaliūnas.

Du atvejai nustatyti Šilutėje: vienam vietiniam gyventojui ir vienam žmogui, kuris grįžo iš Didžiosios Britanijos.

R. Grigaliūnas / Redakcijos archyvo nuotr.

"Žmogus dvi savaites saviizoliavosi. Tačiau netikėtai ėmė jausti silpnus simptomus. Jis kreipėsi į specialistus, galiausiai buvo patvirtintas koronavirusas. Galimų kontaktų žmogus nenurodo", – patikino R. Grigaliūnas.

Tiki aukštesne apsauga?

Dar vienas atvejis nustatytas Skuode. Galvos skausmą ir neaukštą temperatūrą jautęs žmogus kreipėsi į medikus. Jam patvirtintas koronavirusas.

"Tačiau įdomu tai, kad skuodiškis tikina lankęsis Skuodo bažnyčioje. Ar tai galima sieti su užsikrėtimu, nežinia, bet teorinė tikimybė yra. Deja, pastebiu, kad žmonės net ir mišiose vangiai dėvi kaukes. Gal jie galvoja, kad iš aukščiau kažkas apsaugos? Iš tiesų žmonės yra labai atsipalaidavę. Kaip matome, virusas labiausiai plinta vadinamųjų užklasinių veiklų metu. Renginiai, sportas, pramogos – visa tai žmonės jau turėtų pradėti riboti", – rekomendavo R. Grigaliūnas.

Skuodiškis turėjo keturiolika kontaktų su kitais asmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

to Nu

amen

Equalizer

Verslo liudijimus isduoda iki spalio 16 d. Sveiki atvyke i nauja karantina!!!

Tu ne naglas tu idiotas

Ką veiks ligoniai ligoninėse kuriose nebus gydytojų ? Eik padirbėk Raseiniuose savanoriu , ten likę tik ligoniai , savivaldybė neranda medikų . Eik parodyk ...idiotas konkrečiai ...Gali kartu pasiimti Krivicką , Puteikius ir tautininkus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS