Kultūrinis gyvenimas Klaipėdoje dar nesustos: pokyčiams pasirengta | KaunoDiena.lt

KULTŪRINIS GYVENIMAS KLAIPĖDOJE DAR NESUSTOS: POKYČIAMS PASIRENGTA

Dėl šalyje blogėjančios epidemiologinės situacijos Vyriausybė nuo šiandien iki lapkričio 13-osios apsisprendė riboti atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamus renginius ar susibūrimus viešose vietose. Tačiau šie ribojimai negalios aukšto meistriškumo sporto varžyboms ir kultūros renginiams, vykstantiems salėse.

Vyriausybė, įvertinusi blogėjančią epidemiologinę situaciją ir tai, kad renginiuose egzistuoja palankios sąlygos plisti koronavirusui, dviem savaitėms nustatė specialų renginių organizavimo reglamentavimą.

Vien Klaipėdos koncertų salėje nuo spalio 30 d. iki lapkričio 13-osios suplanuoti keturi koncertai.

Mes prarasime lėšų, bet atlikėjai galės vykdyti veiklą, nereikės prastovų. O tai yra svarbiau.

Tačiau įstaigos vadovė Danutė Žičkuvienė teigė, kad pasirengta bet kokiems pokyčiams.

"Jei bus apsispręsta, kad lankytojų į koncertų sales nebeįleis, mes renginius transliuosime tiesiogiai internetu. Žiūrėti galės bet kas. Mes prarasime lėšų, bet atlikėjai galės vykdyti veiklą, nereikės prastovų. O tai yra svarbiau. Viskas vyks, kaip suplanuota. Šiuo metu mes ir taip esame apriboję renginių dalyvių skaičių. Jei renginys vyksta fojė, parduodame ne daugiau kaip 50 bilietų, o jei salėje – ne daugiau kaip 200. Žinoma, pajamų mes nesugeneruosime, bet dabar jau ne toks yra tikslas", – teigė D.Žičkuvienė.

Žvejų rūmuose reziduojantis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras artimiausias dvi savaites yra numatęs penkis spektaklius ir koncertus. Nė vienas renginys neatšauktas, tačiau juose žiūrovų skaičius bus ribotas, kaip numatyta Vyriausybės.

Kiek kita situacija Klaipėdos arenoje. Artimiausiomis savaitėmis čia buvo planuotos grožiui ir sveikatai skirtos parodos, koncertas ir dar vienas renginys, tačiau visa tai veikiausiai neįvyks.

"Mūsų svetainėje yra paskelbta apie tris renginius šiuo laikotarpiu, tačiau tai nereiškia, kad jie vyks. Reglamentuojamas lankytojų skaičius yra tik 200 žmonių. O arenai, patys suprantate, ką tai reiškia. Tikėtina, kad renginiai bus atšaukti arba perkelti į kitų metų pavasarį. Tie pokyčiai pas mus vyksta kasdien. Lauksime organizatorių sprendimo", – pakomentavo Klaipėdos arenos direktorė Aida Aleksandrovienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

andrius

Su tokiu meru ir įstaigų kliedinčiais vadovais...kažin ar baigsis gerai...

T

Koncertų salėj ir taip daugiau 200 nebūdavo, pusę iš jų su pakvietimais ,nes per metus būna kokie 4 verti dėmesio ir pilnos salės koncertai. Kadangi biudžetinė įstaiga, tai ir pastangos biudžetinės

joo

Keista po 5 būriuotis draudžiama. o Renginiuose po 300. Ir tikrai visi įeidami išeidami, nečiaudi , nekosi, laikosi 2 m atstumo. Nejuokinkite

SUSIJUSIOS NAUJIENOS