Kultūros ir meno taryboje – permainos | KaunoDiena.lt

KULTŪROS IR MENO TARYBOJE – PERMAINOS

Atsistatydinus vienai Klaipėdos kultūros ir meno tarybos narei, į laisvą vietą pretendavo net devyni kandidatai. Po balsavimo paaiškėjo, kad daugiausia balsų surinko prodiuseris Gintaras Bendžius.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Skiotytė-Radienė teigė, kad naujo Kultūros ir meno tarybos nario prireikė, kai šių pareigų atsisakė Nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovė Ineta Gibauskaitė. Moteris iš Klaipėdos išvyko gyventi kitur.

"Kultūros ir meno taryba yra renkama miesto tarybos kadencijos laikotarpiui ir ją tvirtina politikai. Į atsistatydinusios atstovės vietą pretendavo devyni kandidatai. 10 NVO pasiūlė devynis kandidatus, dvi jų pateikė tą pati atstovą. Tarp pretendentų – Klaipėdoje kultūros ir meno bendruomenėse gerai žinomi žmonės", – tvirtino K.Skiotytė-Radienė.

Į atsistatydinusios atstovės vietą pretendavo devyni kandidatai.

Klaipėdos savivaldybės atstovų teigimu, po balsavimo paaiškėjo, kad daugiausia balsų surinko G.Bendžius.

"Iš viso balsavime dalyvavo 21 organizacija, bet po balsavimo NVO susitarė Kultūros skyriui pateikti organizacijų įstatus, kad įvertintume, ar visos balsavusios NVO tikrai veikia kultūros srityje. Ir tada tvirtinsime galutinį rezultatą", – teigė K.Skiotytė-Radienė.

Kultūros ir meno tarybą sudaro 11 narių.

Klaipėdos kultūros ir meno tarybos pirmininkas yra kultūros magistras, archeologas Jonas Genys, tarybos nariai – mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis, architektas Vladas Balsys, renginių organizatorė Kristina Jakštė, Kultūros magistrės – menotyrininkė Kristina Jokubavičienė ir muzikologė Daiva Kšanienė, Lietuvos dailininkų sąjungos atstovė Neringa Poškutė, Rašytojų sąjungos atstovė Daiva Molytė-Lukauskienė, režisieriai Marius Tumšys ir Romandas Žiubrys.

Jei visi formalumai bus be priekaištų, prie tarybos prisijungs ir G.Bendžius.

Kultūros ir meno tarybos tikslas yra padėti Klaipėdos politikams bei savivaldybės administracijai formuoti kultūros politiką mieste.

Taryba dalyvauja skirstydama pinigus dalinio finansavimo konkurse, teikia siūlymus dėl prioritetų, dėl kvotų atskiroms kultūros bei meno sritims, pati inicijuoja tam tikrus politikos klausimus.

Kultūros ir meno taryba yra visuomeninė patariamoji institucija, vykdanti konsultanto ir eksperto funkcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Dėkingasis ponas :)

Ačiū visiems tiems išvardintiems amsenims kurie randa savyje ir noro, ir žinoma laiko prisidėti prie kultūros mūsų mieste Klaipėdoje. Tiems visiems nelaimingiems žmonėms, kurie komentuoja apačioje, greičiausiai jau niekas nebepadės... nebent atsitiktinumas, pvz nukritęs balkono stogas ant galvos, ar šiaip kokia nelaimė, kadangi nelaimingi žmonės traukia nelaimes :) Visiems kitiems SĖKMĖS! ;)

Anonimas

O ką bendro šis ponas turi su kultūra? Jo prodiusuotos grupės - "Mango", "Pikaso" ir dar dvi mergelės, kurių grupės pavadinimo nebeprisimenu. Štai jums kokio tipo "kultūrininkai" vadovaus miesto renginiams..

Taryba

Kokia Kulturos taryba, tokia ir kultura Klp. Tokia su Inovacijomis, geliu laiveliu miesto centre ir t.t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS