Laiptinių dezinfekcija kelia įtarimų: verslininkai nesąžiningai įkainoja paslaugas? | KaunoDiena.lt

LAIPTINIŲ DEZINFEKCIJA KELIA ĮTARIMŲ: VERSLININKAI NESĄŽININGAI ĮKAINOJA PASLAUGAS?

  • 92

Privaloma laiptinių dezinfekcija pakvipo bandymais pasipelnyti. Įtariama, kad verslininkai gali pasinaudoti susiklosčiusia situacija ir nesąžiningai įkainoti savo paslaugas.

Visai neseniai uostamiesčio savivaldybės patvirtinta privalomoji laiptinių dezinfekcija kursto gyventojų aistras.

Esama įtarimų, kad tokias paslaugas teikiančios įmonės bando pasinaudoti įsigaliojusia prievole, tad gyventojams teks plačiai praverti pinigines.

Jau dabar kalbama apie dešimtis eurų kainuosiančius vienkartinius laiptinių valymus arba kainų skirtumus, priklausančius nuo to, į kurią miesto dalį laiptinių dezinfekuotojai bus kviečiami.

Pranešama ir apie tokius atvejus, kad esą jeigu dauguma laiptinės gyventojų nesutiks, dezinfekcijos darbai nebus atliekami.

Apie susidariusią situaciją žinių turi ir miesto valdžios atstovai, tačiau pripažįstama, kad finansinė našta už laiptinių dezinfekciją vis dėlto atiteks gyventojams – savivaldybė kompensacijų dabar nežada.

"Kol kas kompensuoti neplanuojama. Žinant laiptinių skaičių, žmonių skaičių ir kitus savivaldybės įsipareigojimus, tikrai tokių galimybių miestas neturi", – patikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Siekiant išvengti dviprasmybių dėl dezinfekavimo paslaugų, nuspręsta surinkti informaciją apie šiuo metu nustatytas kainas ir skelbti jas savivaldybės tinklalapyje.

Savivaldybės administracijos direktoriaus teigimu, bendrijos pačios sprendžia, kurią dezinfekavimo paslaugas teikiančią įmonę pasirinkti, namų administratoriai taip pat atlieka tam tikras procedūras.

"Savivaldybė šiuo atveju pabandys prisidėti informacija, nurodyti, kokios yra kainos. Galbūt daliai žmonių ši informacija nėra visai prieinama. Tikriausiai toks variantas bus geriausias visiems. Nuo kainos kažkiek galbūt ir kokybė priklauso", – kalbėjo G.Neniškis.

Savivaldybės administracijos direktorius taip pat pabrėžė, kad šioje situacijoje ypač svarbus žmonių sąmoningumas, nes laiptinių dezinfekcija gali užkirsti kelią virusui plisti.

Anot G.Neniškio, kol tikimybė užsikrėsti virusu viešoje erdvėje nebuvo tokia didelė, gyventojai dėl laiptinių dezinfekcijos galėjo spręsti patys, o šiuo metu, įvertinus rizikas, dezinfekcija – privaloma.

Rašyti komentarą
Komentarai (92)

Lt

Kadangi laiptinėje gyvena tiek žmonių ir nei vienas negali pradezenfikuoti tai ir mokekit. Kokio dar savivaldybės kompensavimo? Dar gal pradekit prašyti už jusu buto sutvarkymą pinigų? Tinginiai esat tai ir mokekit ir būtų gerai kad kuo daugiau nuo tokių nuluptu.

Klaipėda

Kuriam laikui laiptinė bus dezinfekuota ? Jeigu porai valandų - tai pinigai - pavėjui. Tiksliau - proga Butų ūkio valdoms - pasiplėšikauti. Mes patys su dezinfekuojančiu skysčiu galime kas dieną nusivalyti turėklus ir durų rankenas. Ir dykai . Kas garantuos , kiek to skysčio buvo sunaudota mano laiptinei ? Taip , kad baikite mus mulkinti -" dezinfekuotojai".

To aha

Matomai esi Plungės didmiesčio kilmės, su dantimis, ne purvinas, bet apsivėlęs, gaudai ne vištas, o kurapkas. Iš tavo burnos liejasi fekalijos, gerk dezinfekcinį skysti. Kitaip nuo tavęs sklinda smarvė, kaip nuo Grigeo....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS