„Laisvės ir teisingumo“ pirmininkas A. Paulauskas sensacija vadina rezultatus Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

„LAISVĖS IR TEISINGUMO“ PIRMININKAS A. PAULAUSKAS SENSACIJA VADINA REZULTATUS KLAIPĖDOJE

Partijos „Laisvės ir teisingumo“ pirmininkas Artūras Paulauskas sako, kad savivaldos rinkimai per pirmąjį turą partijai buvo sėkmingi, o rezultatus Klaipėdoje vadino sensacija.

„Vertiname, kad rinkimai buvo mums sėkmingi, buvome iškėlę 20 sąrašų įvairiose savivaldybės teritorijose, miestuose, rajonuose ir 11 iš jų laimėjo mandatus tarybose“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė A. Paulauskas.

„Taip pat pirmame ture išrinktas Švenčionių meras ir trys mūsų partijos kandidatai pateko į antrą turą. Tai Artūras Zuokas Vilniuje, taip pat nedaug pritrūko – 0,3 proc. –  dabartiniam Kelmės merui pirmame ture laimėti ir Dalia Štraupaitė Visagine su geru rezultatu pateko į antrą turą“, – pridūrė jis.

A. Paulauskas sensacija pavadino rezultatus Klaipėdos mieste, kur partijos kandidatas Remigijus Žemaitaitis nedidele persvara liko trečioje vietoje. Jį ir į antrą turą patekusį konservatorių Audrių Petrošių teskiria 209 balsai.

„Didžiulė jo energija, darbo našumas leido mums turėti septynių narių Klaipėdoje frakciją“, – sakė A. Paulauskas.

Didžiulė jo energija, darbo našumas leido mums turėti septynių narių Klaipėdoje frakciją.

Paklaustas apie neretai aštrią R. Žemaitaičio retoriką, A. Paulauskas sakė, kad toks yra jo stilius, ir „politikui viskas tinka, jeigu jis laimi“.

„Toks yra stilius, žmogaus matymas savo politinės veiklos, ir negali pasakyti jam, kodėl jis turi rinktis kitokią. (...) Labiausiai girdimi šitie politikai. Dabar mandagus kalbėjimas nėra pats mandagiausias ir pats geriausias“, – sakė A. Paulauskas.

Anot jo, iš viso tarybose partija turės 58 vietas, tai vertinama kaip teigiamas rezultatas, nors kai kurie rajonai galėjo pasirodyti geriau.

„Mūsų 58 tarybos nariai išrinkti, skaičiuoju kartu su Telšių, kur buvome koalicijoje trys partijos – liberalų, „Laisvės ir teisingumo“ ir Laisvės partija. Gavome tris mandatus. Su tais trimis mandatais esame šiuo metu gavę 58 savivaldos tarybos vietas“, – teigė A. Paulauskas.

„Vertiname kaip teigiamą rezultatą, aišku, kai kurie rajonai galėjo pasirodyti geriau, bet kai kur gal trūko patirties, pirmą kartą dalyvavo žmonės rinkimuose, kai kur dabartiniai merai pasiruošė tinkamai, kad pirmame ture laimėtų. Buvo sunku su jais konkuruoti, tikimės, geras startas ateityje turėtų duoti gerų dividendų“, – sakė A. Paulauskas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, partija „Laivės ir teisingumas“ sekmadienį vykusiuose savivaldos rinkimuose gavo 5,21 proc. balsų.

Partija „Laisvė ir teisingumas“ įsteigta 2020 metais, susivienijus buvusio sostinės mero Artūro Zuoko vadovaujamai Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams), partijai „Tvarka ir teisingumas“ bei A. Paulausko vedamam judėjimui „Pirmyn, Lietuva“.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

to ne rusas

Ваня, вот и выдал себя своим названием и текстом.:) :) Ошибся в одном-čia NE tavo Raša- PARAŠĄ ir žmonės turi smegenų. Važiuok į savo Rašą-PARAŠĄ ,,plauti '' smegenis, ruskiams tai patinka. Net vienas ruzzas aiškiai pasakė į klausimą- ,,Вы homo sapiens?''- ,,Нет я русский.'' Rusas-tai DIAGNOZĖ. Žino visas Pasaulis.

jokia sensacija

Paulauskai,ar apsimetate,ar nesuprantate,kas už jį balsavo...gal Klaipėdoje seniai buvote?

Ne rusas

Žinot o man nusispjaut kas ragina remt Ukrainą o kas ne. Man iš viso visi, kurie kandidatą į merus ar kitą valdžios postą matuoja pagal Ukrainos rėmimą ar dar ką, yra nevispročiai. Man rūpi tik mano Klaipėda /na dar Lietuva/ ir kiek kandidatas, jo komanda atneš naudos būtent konkrečiai gyventojams. Patys pagalvokit - kaip atsilieps pvz. pensininko ar jaunos šeimos kasdienybei jeigu mieste liks kai kuriose mokyklose rusų kalba? Niekuo. Arba kas pritaria karui Ukrainoje, o kas ne? Nesamonės. Atsipeikėkit. Ir baikit klausyt priedurnių. Visų pirma reikalingas miesto šeimininkas. Ir vieną kart reikia pabaigt vokt iš miesto ir jo žmonių, uždaryt verslininkų saviveiklas ir žiūrėt kad čia visiems gyvenimas būt lengvesnis. Gražesnis. Linksmesnis. Tada niekas nebėgs į užmiesčius, užsienius ar kaimo chibaras. O kaip tik pradės gryžinėt į miestą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS