Leis privažiuoti prie pliažo kavinių | KaunoDiena.lt

LEIS PRIVAŽIUOTI PRIE PLIAŽO KAVINIŲ

Uostamiesčio valdžia ruoš tvarką, kad verslininkai galėtų privažiuoti ir atvežti prekes į paplūdimiuose esančias kavines. Pabrėžiama, kad užtikrinti tokią galimybę reikia.

Mintis parengti bendrą tvarką, jog savininkai galėtų privažiuoti prie paplūdimiuose esančių kavinių, kilo po to, kai su su tokiu prašymu kreipėsi vienas verslininkas.

Jis prašė leidimo važiuoti aptarnaujančiam transportui vadinamuosiuose Antruosiuose Giruliuose einančiu pėsčiųjų takų. Verslininkas nurodė, kad nori nuvežti prekes į pliaže esančią kavinę.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, norint, kad aptarnaujantis transportas galėtų važiuoti pėsčiųjų taku, reikia keisti kelio ženklus.

Taip pat jis atkreipė dėmesį, kad vasaros sezonu  šiuo taku pėsčiųjų eismas yra intensyvus.

"Reikėtų nustatyti laiką, kada būtų galima juo važiuoti, – ryte ir vakare", – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pabrėžė, kad kalbama turėtų būti tik apie prekių atvežimą ir išvežimą, bet ne apie automobilių statymą. Turėtų atsirasti tai daryti draudžiantys ženklai.

"Siūlau parengti visam pajūriui bendrą tvarką dėl aptarnaujančio transporto patekimo prie paplūdimio kavinių, kad nebūtų vienur vienaip, kitur – kitaip. Jei norime turėti tokių įstaigų, privalome sudaryti sąlygas verslininkams atsivežti prekes", – pabrėžė vicemeras.

Prekes karučiu reikia atsivežti. Nelogiška.

A.Šulcui pritarė ir Saugaus eismo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas.

"Savivaldybė išdavė leidimą prekiauti paplūdimyje, o prekes karučiu reikia atsivežti. Nelogiška", – komentavo pavaduotojas.

Saugaus eismo komisija pavedė savivaldybės administracijai parengti privažiavimo prie paplūdimio kavinių tvarką, organizuoti eismą ir ženklinimą.

"Transporto priemonėms reikia sudaryti galimybę privažiuoti, bet ne stovėti. Kad paskui nenutiktų taip, jog kavinės direktorius atvažiuos pailsėti prie jūros ir paliks mašiną", – pabrėžė A.Šulcas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>Sakykite

Tai, kad kitaip Šulcas nemoka, yotubėje matėte, posėdžiuose šneka tik vištgaidžio kalba.Geriems gaidžiams jį atiduoti, gal po to sušneks ir žmonių kalba.

Sakykite,

O A.Šulcas savo mintis reiškė kudakuodamas?

klp

ir taip jie važinėdavo kada užsimanę ir nebūtinai su prekėmis- kartais tiesiog valtelę ar panas vežėsi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS