Lietuvą padengė gausus sniegas: ar pajūrio gyventojai sulauks kritulių? | KaunoDiena.lt

LIETUVĄ PADENGĖ GAUSUS SNIEGAS: AR PAJŪRIO GYVENTOJAI SULAUKS KRITULIŲ?

Pajūryje gyvenantys žmonės stebisi pranešimais apie didžiulį, seniai matytą snygį. Klaipėdiečiai ir palangiškiai tokio gausaus sniego nesulauks, pajūryje siautės šiaurės vakarų vėjai, dribs šlapdriba, o gal ir lijundra.

Antradienį sinoptikai patikino – sniego bus, bet tik naktį į trečiadienį, snigti pradės jau antradienį vakare. Patikslindami, ko laukti klaipėdiečiams, sinoptikai patikino – snigs, lis, bus mišrūs krituliai.

Naktį bus silpnai teigiama temperatūra, todėl pabudus trečiadienį ryte pamatyti už lango purų sniegelį nėra vilties.

Pakeliui į darbą pėstieji turės būti atsargūs – bus plikledis, kelininkai irgi turėtų pradėti darbą paryčiais, tikėtina, kad iškris apie 5 cm sniego storis.

Naktį įsismarkaus vėjas, gūsiuose jo greitis sieks 15-20 m\s. Toks stiprius vėjas gali supustyti didesnes šlapio sniego pusnis. Trečiadienį šiaurės vakarų vėjas silps.

Trečiadienio naktis gali būti šiltesnė už dieną, vakarop gali spustelėti šaltukas, termometro stulpelis leisis žemiau nulinės padalos.

Tikėtina, kad trečiadienį lis, todėl sniegas greitai sutirps.

Tuo tarpu kitose Lietuvos vietose dėl gausaus snygio elektros antradienį vidurdienį neturėjo apie 20–25 tūkst. namų ūkių – daugiausia Alytaus regione. Ugniagesiai jau daugiau kaip 40 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių, du teko traukti nuo automobilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vidma

Sniegas gerai: juk žiema.

Anonimas

ACIU nereikia !

r

Apie koki sniega kalbam?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS