Lietuvos jūrų muziejaus audiogidas prabyla žinomo aktoriaus balsu | KaunoDiena.lt

LIETUVOS JŪRŲ MUZIEJAUS AUDIOGIDAS PRABYLA ŽINOMO AKTORIAUS BALSU

  • 2

Lietuvos jūrų muziejus, išlaikydamas lyderiaujančio šalyje muziejaus pozicijas, ir nesezono metu siūlo naujas paslaugas lankytojams, kurios padės geriau pažinti įvairialypę ekspoziciją.

Šiemet kiekvieno lankytojo muziejuje laukia asmeninis audiogidas „Jūra ne tik ošia“. Virtualus, modernus, bet prabylantis šiltu ir lengvai atpažįstamu garsaus teatro ir kino aktoriaus Dariaus Meškausko balsu. 

Pasak įstaigos vadovės Olgos Žalienės, Lietuvos jūrų muziejus siekia išlikti populiariu, moderniu ir dinamišku tiek ekspozicijų turiniu, tiek jų komunikavimo formomis. Analizuojant lankytojų aptarnavimo patirtis ir lankytojų apklausose išsakytą nuomonę išryškėjo audiogido po LJM jūrų gamtos ir laivybos istorijos ekspozicijas poreikis.

„Naudodamasis audiogidu, lankytojas turi daugiau privatumo ir autonomiškumo, – mano ilgametė muziejaus vadovė. – Sekdamas audiogidą, lankytojas ekspoziciją pažįsta patogiu jam tempu, turi laisvę keisti maršrutą, pakartoti ar dar kartą išklausyti informaciją. O svarbiausia – audiogide yra žymiai daugiau informacijos.“

Mažėjant ekspozicijas aptarnaujančių darbuotojų skaičiui, audiogidas pavaduoja muziejininkus. Siekiant, kad įrenginys būtų patogus, jį testavo Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos nariai. Audiogidas gali būti pritaikomas ir plačiau: kaip pagalba silpnesnį regėjimą turintiems lankytojams, jo turinys gali būti naudojamas edukacinėje veikloje, organizuojant intelektinius žaidimus, viktorinas.

Audiogidu galima pasinaudoti dviem būdais: prie įėjimo pasiimti „iPod“ įrenginį ir klausytis informacijos, taip pat galima ekspozicijoje skenuoti prie eksponatų esančius QR kodus ir savo mobiliaisiais įrenginiais. Lankytojas nėra įpareigotas klausytis vientisos informacijos visoje ekspozicijoje, galima pasirinkti, apie kokius eksponatus norės sužinoti daugiau.

Apie trečdalį Lietuvos jūrų muziejaus lankytojų yra užsieniečiai, ypač daug – iš Latvijos. Todėl audiogidas parengtas lietuvių, latvių ir anglų kalbomis. 

Projektą „Jūra ne tik ošia“ parėmė Lietuvos kultūros taryba.

GALERIJA

  • Lietuvos jūrų muziejaus audiogidas prabyla žinomo aktoriaus balsu
  • Lietuvos jūrų muziejaus audiogidas prabyla žinomo aktoriaus balsu
A. Mažūno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nepavydi

Čia reikia protingų, valdančių įrangą o ne glencinių gražolių. laikas parodys,kas valdo techniką, o kas ?

Ei ei

o kodėl tokias baisias bobas į nuotrauka sudėyjot? / Lygtas nėr pas mumis gražiu tetuliu ar linksmu šarminiu pensininku? ***O gal tik tokios domisi ta ekspozcja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS