Luizės kvartale – painiava dėl eismo | KaunoDiena.lt

LUIZĖS KVARTALE – PAINIAVA DĖL EISMO

Luizės kvartalo gyventojai prašo miesto valdžios įvesti tvarką privačių namų rajone. Esą daugelis sankryžų šioje vietoje yra lygiavertės, tad įvykus avarijai gyventojai baksnoja vieni į kitus. Prašyta ne tik mažinti leistiną greitį, bet ir įrengti daugybę greitį ribojančių kalnelių.

Luizės kvartalo gyventojų vardu į redakciją skundą atsiuntęs Dmitrijus aiškino, kad šiame kvartale saugiai kirsti kurią nors sankryžą – neįmanoma misija. Vyras prisipažino, kad po vieno eismo įvykio jis pats keturiems mėnesiams neteko vairuotojo pažymėjimo.

Daugybė sankryžų yra lygiavertės, kilus eismo įvykiui, ginčijamasi, kuris vairuotojas turėjo pirmumą, o kuris privalėjo praleisti kitą eismo dalyvį.

Klausimų gyventojams kyla ir dėl želdinių, kurie pakelėse uždengia vaizdą tiek į kairę, tiek į dešinę.

„Taip, šiame kvartale teks paanalizuoti eismo situaciją. Reikės parengti schemą dėl pagrindinių ir šalutinių kelių. Ten prie sankryžų bus ženklai. Reikėtų ir želdinius patikrinti. Tokius, kurie peraugę ir uždengia matomumą, tikrai reikėtų apgenėti“, – apie pokyčius kvartale pasakojo Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Į komisiją raštą siuntę Luizės kvartalo gyventojai pageidavo, kad būtų įrengta 15 greitį slopinančių kalnelių bei kelio ženklų, ribojančių automobilių greitį iki 30 km/val.

Kiek tiksliai galėtų būti kalnelių, komisija dar negalėjo įvertinti.

Tikinama, kad visos detalės paaiškės po to, kai specialistai imsis iš esmės analizuoti šio kvartalo eismo schemų klausimą.

GALERIJA

  • Luizės kvartale – painiava dėl eismo
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

To panevežečiui

Del jusu gatviu nebuvo kalbos ,o lakstiti pavojingai neverta ir pakanlamai avariju -ir kulturos išmok

Panevezio gatves gyventojas

Jeigu vienas asilas vaziuot nesugeba tai cia jo bedos.nepatinka kad kiekvienoj sankryzoj reik apsiziuret.

Anonimas

Apie kuria gatve rajone eina kalba?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS