"Maisto bankas" pradėjo teikti paramą Šilutėje

"Maisto bankas" pradėjo teikti paramą Šilutėje

2010-07-13 23:59
Pagalbininkai: "City Service" darbuotojai – aktyviausi "Maisto banko" talkininkai.
Pagalbininkai: "City Service" darbuotojai – aktyviausi "Maisto banko" talkininkai. / City Service

Labdaros ir paramos fondas "Maisto bankas" pradėjo savo veiklą Šilutėje. Paramos fondas, padedamas bendrovės "City Service", nuo šiol skirsto prekybos centruose paaukotą maistą nevyriausybinėms Šilutės organizacijoms, užsiimančioms socialine veikla.

Iš viso parama maistu, kurios apimtis apie 840 kg maisto produktų per savaitę, pasiekia daugiau nei 400 skurstančiųjų. Parama skirstoma sandėlyje, kuris įsikūrė "City Service" priklausančiose patalpose.

"Tai tik pirmieji, tačiau vargstantiems šilutiškiams labai svarbūs mūsų paramos žingsniai šiame miestelyje. Nuo rudens Šilutė prisijungs prie kitų Lietuvos miestų, kuriuose "Maisto banko" iniciatyva vykdomos tiesioginės paramos maistu akcijos", – sakė "Maisto banko" Klaipėdos skyriaus vadovė Loreta Danupienė.

"Nuo metų pradžios "Maisto bankui" aktyviai talkindami Klaipėdoje, džiaugiamės galėdami būti naudingi ir Šilutėje, kurioje taip pat netrūksta sunkiai besiverčiančių žmonių", – teigė "City Service" Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

"Maisto banko" pagalba Šilutėje pasiekia katalikiškos organizacijos "Caritas", Evangelikų liuteronų labdaros organizacijos "Šilutės sandora", Lietuvos judėjimo "Černobylis" Šilutės rajono komiteto, psichoterapinės reabilitacijos centro "Gabrielius" remiamus žmones.

Vilniuje jau metus "Maisto banką" patalpomis ir transportu remianti bendrovė "City Service" šiemet prisidėjo prie fondo plėtros į Kauną ir Klaipėdą. Į labdaringą veiklą tiesiogiai įsitraukia ir vis daugiau bendrovės darbuotojų. Jau anksčiau darbuotojai padėjo fondui pristatyti paramą į vargstančiųjų namus, o neseniai visoje Lietuvoje vykusioje maisto produktų rinkimo akcijoje prekybos centruose dalyvavo per 50 "City Service" savanorių.

"Maisto Bankas" veikia visoje Lietuvoje kaip tarpininkas tarp maisto gamintojų, prekybininkų ir nevyriausybinių labdaros organizacijų, per kurias maisto produktai pasiekia labdaros gavėjus. Šis labdaros principas, paplitęs visoje Europoje ir JAV, padeda efektyviau mažinti skurdo lygį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų