Meras: Palangoje įsikūrę ukrainiečiai vasarą neliks gatvėje | KaunoDiena.lt

MERAS: PALANGOJE ĮSIKŪRĘ UKRAINIEČIAI VASARĄ NELIKS GATVĖJE

Nepaisant prasidedančio vasaros sezono, nė vienas į Palangą atvykęs ukrainietis karo pabėgėlis neliks gatvėje, sako kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

„Šiandien nė vienas nėra gatvėje ir nebus paliktas gatvėje. Šiuo metu problemos nėra“, – pirmadienį kurorte surengtoje spaudos konferencijoje sakė Š. Vaitkus.

Pasak kurorto vadovo, į Palangą pabėgėliai atvyksta kiekvieną dieną.

„Po 15-20 per parą atvažiuoja naujų. Ne per organizaciją „Stiprūs kartu“, o išgirdę iš jau gyvenančiųjų. Nenori niekur važiuoti, atvažiavo kaip į rojų“, – sakė Š. Vaitkus.

Anot jo, šiuo metu kurorte gyvena apie tūkstantis karo pabėgėlių.

Daugelis atvykėlių buvo apgyvendinti privačiuose būstuose, tačiau artėjant aktyviam sezonui kilo problemų, nes savininkai būstą nori nuomoti.

„Supratome, kad po trijų mėnesių problema bus. Natūralu, kad žmonės savarankiškai užleido būstus. Žmonės iš kitų miestų, Kauno, Vilniaus nusipirkę būstus, juos patys naudoja vasarą. Pajutome problemą gegužės mėnesį, pavieniui pradėjo ieškoti būsto, sunkiai sekėsi rasti Palangoje“, – sakė meras.

Pasak Š. Vaitkaus, dėl to naujo būsto gali prireikti maždaug porai šimtų ukrainiečių.

„Yra sanatorijos – „Palangos gintaras“, tas pats „Pušynas“, reabilitacijos ligoninė. Parašėme Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, Vidaus reikalų ministerijai, kad nors kažkokią dalį tų kambarių skirtų vasarą. Po vasaros rinka atsilaisvins“, – teigė meras.

Kol kas atsakymų iš ministerijų meras teigė negavęs, tačiau, jo žiniomis, „Pušyne“ ukrainiečiams bus skirta dešimt kambarių.

Taryba priėmė sprendimą, jog dalis ukrainiečių galės būti apgyvendinti „Teniso“ viešbutyje, taip pat viešbutyje „Auska“ esančiame priestate.

„Susitariau su Šilutės meru, apie 40 žmonių gali vykti į Rusnę, apie dešimt šeimų gali priimti Kretinga“, – teigė Š. Vaitkus.

Per savaitę į Lietuvą atvyko 1,3 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, iš viso jų registruota 52,7 tūkstančio, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Gairės: Šarūnas Vaitkus, Palanga, ukrainiečiai, karo pabėgėliai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS