Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė | KaunoDiena.lt

METŲ KLAIPĖDIETĖ – SKAISTĖ SVIDRAITĖ

Šiemet klaipėdiečiai, balsuodami Metų klaipėdietės konkurse, labiausiai palaikė Skaistę Svidraitę. Ji tapo 17-ąja ir jauniausia šio titulo laimėtoja.

Jaunimo balsai nulėmė

Šiemet Metų klaipėdietės rinkimai buvo aktyvūs  kaip niekad.

Buvo akivaizdu, kad į juos įsitraukė ne tik vyresni prisiekę šio konkurso gerbėjai, bet ir visada suaugusiesiems oponuojantys jaunuoliai. Apie tai buvo nesunku spręsti iš balsavimo būdo.

Už S.Svidraitę daugiausia balsuota internetu ir SMS žinutėmis. Merginos gerbėjai čia buvo patys aktyviausi.

"Popierinius" balsus skaičiavę dienraščio "Klaipėda" darbuotojai stebėjosi, kiek daug žmonių stengėsi iš laikraščio iškirpti kuo daugiau balsavimo lapelių.

Komentarai prie dienraštyje publikuotų interviu su konkurso finalininkėmis bylojo, kad visos šešios moterys tikrai buvo vertos Metų klaipėdietės vardo.

"Būti pastebėtai tarp tūkstančių uostamiesčio moterų, sulaukti daugybės pažįstamų ir nepažįstamų Klaipėdos žmonių simpatijų, dėkingumo ir balsų – argi tai nėra didžiausias įvertinimas?" – teigė bendrovės "Klaipėdos dienraštis" valdybos pirmininkas Tadas Širvinskas.

Konkurso organizatoriai ne kartą minėjo, kad visos konkurso finalininkės yra laimėtojos, joms visoms iškilmingo vakaro metu dėkojama, pažymimi jų nuopelnai uostamiesčiui ir klaipėdiečiams, teikiamos gėlės ir dovanos.

Meilė gydo sielas

22-ejų S.Svidraitė nėra tiesiog šunų globėja. Mergina yra tapusi tikra šių gyvūnų psichologe, dalį savo sodybos ji paskyrė šunų prieglaudai. Klaipėdietė ne tik rūpinasi likimo valiai paliktais šunimis, bet ir priima psichinę traumą turinčius, žmones sukandžiojusius ar net pražudžiusius keturkojus.

S.Svidraitė žino, kad gyvūnai nekalti, kalti žmonės. Pasirodo, gyvūnai, kaip ir žmonės, serga depresija ir kitomis psichikos ligomis.

Mergina buvo įkūrusi kinologijos studiją, kurios veikla šiuo metu sustabdyta, bet ateityje įkūrėja ketina ją atgaivinti.

Viena didžiausių savo misijų S.Svidraitė įvardija švietėjišką veiklą. Ji lankėsi beveik visose uostamiesčio mokyklose, bendravo su daugybe vaikų.

Be kalbų apie saugų elgesį su šunimis, mergina skleidžia žinią, kad gyvūnai negali būti žmonių žaislai, primena, kaip šunys atsiduria prieglaudose arba tampa benamiais, pataria, ką daryti, kad keturkojai nebūtų paliekami likimo valiai.

Vaikai yra minčių šaknys, kurias galima persodinti ir taip paveikti ne tik mažųjų sąmonę, bet ir jų tėvų supratimą.

"Po tokio pokalbio vienas septintokas tapo mano šunų prieglaudos savanoriu. Po mūsų bendravimo jis pakeitė ir savo tėvų požiūrį. Anksčiau jų šuo, dienas leidęs su grandine ant kaklo prie būdos, dabar gyvena šeimos namuose. Vaikai yra minčių šaknys, kurias galima persodinti ir taip paveikti ne tik mažųjų sąmonę, bet ir jų tėvų supratimą. Mokyklose išgirstu kraupių istorijų, kaip tėvai drauge su vaikais veža savo augintinius į prieglaudą arba užmigdyti. Nors suaugusieji galvoja, kad tai yra normalu, vaikams tokie dalykai yra tikra trauma", – pasakojo S.Svidraitė.

Dar viena merginos veikla – kova su stereotipais, ji bando įrodyti, kad koviniais ir neretai agresyviais vadinami Stafordšyro terjerai ir pitbulių veislės šunys tokie nėra.

Metų klaipėdiete jau yra tapusi gyvūnų prieglaudos "Būk mano draugas" įkūrėja ir vadovė Galina Kučinskienė. Už S.Svidraitę atiduoti balsai byloja, kad mūsų miesto žmonės yra jautrūs ne tik žmonių, bet ir gyvūnų likimui.

Konkurse būta pokyčių

Šiemet Metų klaipėdietės konkursas truputį skyrėsi nuo ankstesniųjų. Jo rengėjai, kviesdami siūlyti pretendentes, kaip ir anksčiau, prašė ne tik paminėti siūlomos moters nuopelnus miestui ir miestiečiams. Artėjantys rinkimai į savivaldybių tarybas galėjo tapti nemokama tribūna politikos žmonėms. Todėl konkurso taisyklės papildytos punktu – pretendentė negali dalyvauti rinkimų kovoje.

Be to, pirmajame etape apsispręsta skelbti ne visų pasiūlytų moterų pavardes, o tik dvidešimt.

Antrajame etape skaitytojų balsų skaičius lėmė, kas pateks į dešimtuką.

Metų klaipėdietės rinkimų gerbėjai turėjo galimybę dar kartą patvirtinti savo simpatijas ir iš dešimties konkurso dalyvių pavardžių išrinkti šešias. Iš jų skaitytojai rinko Metų klaipėdietę.

Remiantis tarpinio balsavimo tvarka, rezultatus 50 proc. lėmė dienraščio kupono balsai, 30 proc. – balsavimas SMS žinutėmis ir 20 proc. – balsai portale.

Rodė didelį pripažinimą

Kaip nėra vienos nuomonės grožio klausimu, taip pat neįmanoma rasti vienos tiesos sprendžiant, kuri gyvenimo sritis svarbiausia.

Akivaizdu, kad daugybė žmonių yra ir iki amžiaus galo bus dėkingi gyvybę ir sveikatą išgelbėjusiems gydytojams.

Tai yra šventa profesija, tad nekeista, kad nuoširdžios, itin gerai savo darbą išmanančios gydytojos hematologė Ligita Malciūtė ir Vertebroneurologijos skyriaus Klaipėdos universitetinėje ligoninėje įkūrėja bei vadovė Irena Virketienė sulaukė daugybės balsų.

Kai kurie balsavimo lapeliai buvo išmarginti ir padėkomis bei gražiais palinkėjimais.

Šiemet konkursas patraukė kur kas daugiau rusakalbių klaipėdiečių.

Mat tokius pamėgtus renginius kaip "Metų Snieguolė" bei daugybę kitų organizuojanti Svetlana Vasičkina yra pelniusi daugybės klaipėdiečių nuoširdžią pagarbą.

Ji yra ir Klaipėdos rusų bendrijos "Lada" pirmininkė, "Žaliakalnio" gimnazijos mokytoja metodininkė.

Ryški ir temperamentinga Klaipėdos dramos teatro aktorė Nijolė Sabulytė, sukūrusi daugiau kaip šimtą įsimintinų vaidmenų, yra tapusi savotišku uostamiesčio simboliu. Ne viena karta klaipėdiečių užaugo su šios aktorės vaidmenimis, jos vedamais renginiais bei personažais.

Meną atstovaujančiai moteriai pripažinimą bei savo balsus konkurse atidavė daugybė klaipėdiečių. Kiekvienas jų – lyg aplodismentai aktorei už ryškius ir nepamirštamus vaidmenis.

Nors ne kiekvienas mūsų miesto žmogus iki šių metų konkurso buvo girdėjęs apie Genutę Kalvaitienę, jos bendradarbiai ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai, siūlydami ją konkursui, parašė apie šią moterį daugybę gražių žodžių.

Praktikos vietas studentams užsienio kompanijose randanti bei šimtus kitų darbų atliekanti moteris pelnytai vadinama Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų krikštamote.

Kiekviena šių moterų nuskaidrina aplinkinių gyvenimą, jos yra ne tik puikios savo profesinėje veikloje, bet ir nuoširdžios, atjaučiančios ir skleidžiančios gėrį aplink save asmenybės.

Už visai tai joms padėkota trečiadienį vakare Metų klaipėdietės konkurso paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonijos metu Klaipėdos dramos teatre.

Vakaro metu dar kartą dėkota ir visoms ankstesniųjų konkursų laimėtojoms.

Renginio mecenatai, rėmėjai, partneriai

Renginio mecenatas – didžiausias prekybos ir pramogų centras "Akropolis". Ilgametis Metų klaipėdietės rinkimų garbės mecenatas – nekilnojamojo turto valdymo įmonė "Mūsų laikas". Pagrindinis rėmėjas – loterijų organizatorius Lietuvoje "Perlas". Kiti rėmėjai: tarptautines laivybos ir kompleksines logistikos paslaugas teikianti "Limarko" įmonių grupė, aplinkosaugos uoste sprendimus ir paslaugas teikianti įmonė "Parsekas", nealkoholinio alaus gamintojas "Švyturys", lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas "Vakarų medienos grupė", medicinos centras "Jolsana" – vienintelė sveikatos priežiūros įstaiga Vakarų Lietuvoje, kurioje konsultuojama, tiriama, gydoma ir atliekamos visos pagalbinio apvaisinimo procedūros, keleivių ir transporto priemonių perkėlimo per Kuršių marias paslaugas teikianti įmonė "Smiltynės perkėla", didžiausia statybinio profilio įmonė Vakarų Lietuvos regione "Hidrostatyba" bei medicininės diagnostikos paslaugas teikiantis įstaigų tinklas "Affidea". Renginio partneriai: S.Jokužio leidykla-spaustuvė, bendrovė "Dėmesio srautas" – reklamos gamybos specialistai, "Meat Lovers" – gero maisto vieta Klaipėdoje, "Danvitė Smile" – profesionalios aukščiausio lygio dantų gydymo, chirurgijos, ortodontijos, dantų profilaktikos ir grožio paslaugos, "Frezija" – sodo centras, sodo reikmenys, augalai, apželdinimas, priežiūra, "Vadasiga" – įmonė, jau 12 metų garsėjanti baldais namams, biurams, viešbučiams, konferencijų ir pramogų kompleksams, "L'Occitane" salonas, prekiaujantis veido ir kūno priežiūros produktais, skirtais grožiui bei gerai savijautai, batų prekybos tinklas "Deichmann". "Albert Albertjan" klinika – aukščiausios kokybės sveikatinimo, gydymo, reabilitacijos ir medicininės kosmetologijos paslaugos.

Metų klaipėdietėmis yra tapusios

2003 m. – Sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004 m. – Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

2005 m. – paralimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, "Vyturio" vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006 m. – Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

2007 m. – Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008 m. – M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytoja ėmusi globoti tris mirusios draugės dukras Žaneta Norkuvienė.

2009 m. – Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

2010 m. – verslininkė, Socialinių problemų sprendimų asociacijos bei Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkė Nijolė Hansen.

2011 m. – verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012 m. – juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

2013 m. – dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

2014 m. – Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovė Janina Tulabienė.

2015 m. – Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

2016 m. – gydytoja, Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė.

2017 m. – gyvūnų prieglaudos "Būk mano draugas" direktorė Galina Kučinskienė.

2018 m. – Karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos "Varsa" mokytoja Loreta Laurinavičienė.

GALERIJA

  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
  • Metų klaipėdietė – Skaistė Svidraitė
Vytauto Liaudanskio, Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Kandidate netinkama

Supirko visus laikrasciu svidraite? Tikrai taip.nes tikrai nebalsuotu zmones.kodel nedresuoja gyvunu.nepaklusta.uzmigdo

klausimas

Kiek dar skirstysim apdovanojimus už šunofiliją? Kada atkreipsim dėmesį ir apdovanosim už žmogus meilę, pagarbą ir pagalbą kitiems Žmonėms, Ar jau tokių nebeliko?

kažkokia šunomanija užėjus ant svieto

va kaip būna, kai šunis mylim labiau nei savo artimą, Ir tai šio laikmečio tendencija.O kas pastebės tą paprastą žmogų,, mylintį , ištiesiantį savo pagalbos ranką, ar petį* atsiremti.Tai jau didis deficitas,. Ar čia duoklė praėjusiems šunų metams,?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS