„Metų klaipėdietės“ konkurso finalo iškilmėse – pavasario gėlės ir solidarumas | KaunoDiena.lt

„METŲ KLAIPĖDIETĖS“ KONKURSO FINALO IŠKILMĖSE – PAVASARIO GĖLĖS IR SOLIDARUMAS

  • 0

Metų klaipėdietės paskelbimo iškilmės, kovo 18-osios vakarą vykusios Klaipėdos dramos teatre, tapo vienu džiaugsmingiausių pastarojo meto įvykių. Nors karo tema ir čia nebuvo pamiršta, dalyviams pavyko bent trumpam mintis nukreipti į Klaipėdą, puikias miesto moteris, vertas didžiausios pagarbos ir klaipėdiečių padėkos.

Globoja Prezidentas

Klaipėdos dramos teatras ne pirmą kartą priėmė į jaukias savo erdves dienraščio "Klaipėda" rengiamo konkurso dalyves ir kviestinius svečius. Šįkart tai buvo 20-asis konkurso laimėtojos paskelbimo vakaras.

Į vakarą buvo pakviestos visos ankstesniais metais Metų klaipėdietėmis tapusios moterys. Tradiciškai į renginį pakviesti jo mecenatai ir rėmėjai, miesto vadovai, Klaipėdos bei šalies politikai, uostamiesčio mokslo, gydymo įstaigų, tautinių bendrijų atstovai, kultūros ir meno veikėjai.

Didžiausia pagarba vakaro metu parodyta šių metų konkurso finalininkėms.

Lietuvos Respublikos vadovė Dalia Grybauskaitė pradėjo tradiciją globoti "Metų klaipėdietės" konkursą. Kartą ji pati dalyvavo iškilmėse ir sveikino konkurso dalyves ir finalininkes.

Šią tradiciją tęsia ir Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šiemet jis atsiuntė sveikinimą, kuriame akcentavo moterų tvirtybę, priminė apie sunkius išbandymus ukrainiečių tautai bei nelengvą metą Lietuvai.

Sveikinimas: šalies Prezidento G.Nausėdos sveikinime skambėjo itin aktualūs žodžiai.

Priminė nuopelnus

Konkurso finalo dalyvės buvo pakviestos ant scenos ir čia į jas kreipėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Gražiausi žodžiai ir palinkėjimai skambėjo scenografei, menininkei, pedagogei Sofijai Kanaverskytei, keturiems svetimiems vaikams mama tapusiai Klaipėdos apskrities globėjų ir įtėvių asociacijos "Vaikų gerovė" narei Ilonai Toliušienei, sveikatingumo studijos "Ginsvė" įkūrėjai, sporto ir kultūros renginių, projektų organizatorei, dėstytojai Daivai Palubinskaitei, jaunimo centro "Atviros jaunimo erdvės" vedėjai Violetai Jokubynaitei-Bružienei, Klaipėdos universiteto dėstytojai, prekių ženklo "10 Tiltų", "10 Tiltų kiemas" ir "Tiltų namai" bendraįkūrėjai bei projektų "Klaipėdos kūrybiško verslo uostas" bei "Klaipėda Link" bendraautorei Aušrai Pacevičiūtei, Klaipėdos dramos teatro aktorei Eglei Jackaitei, nominuotai "Auksiniam scenos kryžiui" ir "Padėkos kaukei", "Pagalbos moterims linijos" savanorei, "Unicef" organizacijos ambasadorei, dėstytojai Eglei Jackaitei.

Tiesa, aktorė renginyje nedalyvavo, nes buvo išvykusi į gastroles Lenkijoje, bet perdavė linkėjimus iš anksto parengtame vaizdo įraše.

"Klaipėdietės yra stipriausioji Klaipėdos pusė. Važiuodamas šį vakarą į šį nuostabų renginį trumpai pasikalbėjau su Vytautu Grubliausku jaunesniuoju. Pasakojau sūnui, kad tokią dieną prieš 13 metų su jo mama ėjome į tokį pat renginį, jis dar tebebuvo pakeliui į šį pasaulį. Puikiai pamenu tą įspūdį ir jaudulį, nors jau praėjo nemažai metų, – kalbėjo Klaipėdos meras ir tuo pat metu pranešė, kad jo žmona ėmėsi globoti berniuką iš Ukrainos. – Ne kartą esu pasakęs, kad žymiai daugiau Metų klaipėdiečių dar yra mūsų mieste, jos tikrai kada nors bus nominuotos ir išrinktos. Ir tai yra dar viena Klaipėdos stiprybė. Stiprybė moteryse, kurios kuria Klaipėdą, ją garsina Lietuvoje ir visame pasaulyje. Jos yra miesto siela, "šarmas", džiazas. Esu tikras, kad visos šešios nominantės jau yra Metų klaipėdietės. Šis įvertinimas yra padėka už nueitą kelią, nuveiktus darbus, pasiaukojamą veiklą ir dar daugiau – įpareigojimas ateičiai. Klaipėda jumis stipri ir tuo didžiuojasi."

Emocijos: pernai meras S.Kanaverskytei įteikė Klaipėdos kultūros magistro žiedą, o šiemet pasveikino tapus Metų klaipėdiete.

Moterims – mero puokštės

Visoms konkurso finalininkėms V.Grubliauskas įteikė pavasarinių gėlių puokštes.

Kiekvienos šių moterų darbai ir nuopelnai buvo dar kartą priminti publikai. Renginys buvo tiesiogiai transliuojamas per "Balticum TV" ir internetu portale klaipeda.diena.lt.

Kiekvienai moteriai įteiktos ir gėlių studijos "SiDeko" puokštės, kurias klaipėdietėms skyrė konkursą organizuojantis dienraštis "Klaipėda".

Visos šešios moterys gavo pasirūpinti savo savijauta ne tik iš išorės bet ir iš vidaus linkinčios "Biofarmacijos" ir sūrio namų "Džiugas" dovanų. Joms įteikti kvietimai apsilankyti Klaipėdos baseine ir kino teatre "Arlekinas" bei dienraščio "Klaipėda" prenumerata. Visos šios moterys turės galimybę savaitgalį praleisti Kaune arba Vilniuje veikiančiuose viešbučiuose "Amberton".

Nominantės: iškilmingas vakaras tapo švente visoms konkurso finalininkėms (iš kairės) D.Palubinskaitei, A.Pacevičiūtei, S.Kanaverskytei, I.Toliušienei ir V.Bružienei.

Norėjo pasidalyti

S.Kanaverskytė nuoširdžiai nustebo, kai pernai Metų klaipėdiete tapusi dramaturgė Maja Tarachovskaja ir V.Grubliauskas sutartinai perskaitė jos pavardę, paskelbdami, kad ji tapo šių metų konkurso nugalėtoja.

Tai tapo iškilmių kulminacija. Susijaudinusi S.Kanaverskytė kelias akimirkas rinko žodžius.

Manau, kad konkurso laimėtojos vietą reikia išdalyti į šešias lygias dalis ir padovanoti visoms šioms moterims.

"Klausiausi pasakojimų apie moteris, kurios kartu su manimi užlipo ant scenos, ir galvojau, ko aš čia atėjau. Man reikėjo sėdėti namuose. Juk aš niekuo nenusipelniau. Manau, kad konkurso laimėtojos vietą reikia išdalyti į šešias lygias dalis ir padovanoti visoms šioms moterims. Klausiau, kiek moterų dirba dėl vaikų, dėl žmonių sveikatos ir gerovės. Mano darbai labiau skirti dvasiai. Kai praėjusią vasarą meras man ant piršto užmovė kultūros magistro žiedą, pasakiau, kad už jį dar atidirbsiu. O dabar visai publikai noriu pasakyti, kad pasistengsiu šį vardą pateisinti ir padaryti, kad būčiau jo verta", – kalbėjo Metų klaipėdiete tapusi S.Kanaverskytė.

Įteikė dovanas

Bendrovės "Klaipėdos dienraštis" direktorius Vidas Milkevičius įteikė Metų klaipėdietei specialiai šiam renginiui sukurtą Edmundo Unguraičio kūrinį iš "Stiklo galerijos".

"Metų klaipėdietės" konkursu siekiama ieškoti, dalytis ir auginti gėrį", – sako bendrovės "Klaipėdos dienraštis" direktorius Vidas Milkevičius

Konkurso laimėtojai padovanota ir galimybė praleisti savaitgalį Druskininkuose veikiančiame viešbutyje "Amberton" bei SPA centro "East Island" dovanų kuponas.

"Metų klaipėdietės" konkurso garbės mecenato – nekilnojamojo turto valdymo įmonės "Mūsų laikas" direktorė Rugilė Cibauskaitė ne tik įteikė laimėtojai įspūdingą puokštę gėlių.

Pagarba: R.Cibauskaitė (kairėje) ne tik įteikė S.Kanaverskytei nuostabią puokštę, bet ir išsakė daug gražių linkėjimų.

Ji pasidžiaugė, kad šiemet Metų klaipėdietės nominavimo vakare dalyvavo dešimtis kartų daugiau žmonių nei pernai. Mat 2021-aisiais renginys vyko ypatingomis sąlygomis, karantinas draudė masinius susibūrimus, gyvenome nerimo laiką ir nė negalėjome įsivaizduoti, kad gali būti dar didesnių baimių ir grėsmių.

Įteikdama puokštę R.Cibauskaitė prisipažino, kad jai į sąmonę įsirėžė vakaro metu atlikėjo Andriaus Mamontovo pasakyta frazė, jog turime toliau gyventi.

"Noriu pasidžiaugti dienraščio "Klaipėda" redakcijos darbuotojais, kad jie tęsia šią nuostabią tradiciją du dešimtmečius. Pastaruosius porą metų išgyvenome sunkius laikus, todėl noriu redakcijai padėkoti už ištvermę ir tradicijos puoselėjimą. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų įmonė su "Metų klaipėdietės" konkursu yra nuo pat pirmųjų metų. Sveikinu visų metų konkurso laimėtojas, nes pelnyti šį vardą nėra lengva, – kalbėjo R.Cibauskaitė. – Tuo pat metu noriu padėkoti visoms šioms moterims už jūsų kilnius darbus, meilę Klaipėdos žmonėms, už tai, kad gražinate mūsų miestą savo šypsenomis, darbais ir pasiekimais. Ypatingą dėmesį norėčiau skirti šių metų konkurso laimėtojai, padėkoti už visus jos darbus bei palinkėti, kad šis laimėjimas taptų įkvėpimu daryti daugiau, kad ją lydėtų sėkmė ir miesto bei šalies palaikymas."

Svečiavosi: į šventę atvyko bendrovės "Diena Media News" direktoriaus pavaduotojas Egidijus Žilinskas (kairėje) su žmona Sandra ir bendrovės akcininkas Mindaugas Mickevičius.

Pastebėjimas: bendrovės "Diena Media News" direktorius Tadas Širvinskas džiaugėsi, kad į šventę susirinko daug garbingų klaipėdiečių.

Vakarą vedė renginių vedėjas Dovydas Bajoras, iškilmes pradėjo argentinietis Arielis Ramirezas, atlikdamas muzikos kūrinį bandoneonu, vėliau jis ant scenos pasirodė su Milda Balandyte, pora šoko tango.

Svečiai klausėsi Martyno Kavaliausko, Indrės Malakauskaitės-Juodeikienės, Jono Sakalausko atliekamų dainų. Tikru siurprizu žiūrovams tapo A.Mamontovo pasirodymas.

Renginį režisavo Tomas Jašinskas.

Pasibaigus oficialiajai iškilmingo renginio daliai, svečiai ir dalyviai buvo pakviesti pasivaišinti restorano "Pasažas" vaišėmis.

 

„Metų klaipėdietė 2022“ apdovanojimų svečiai

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ilgametis Metų klaipėdietės rinkimų garbės mecenatas – nekilnojamojo turto valdymo įmonė "Mūsų laikas".

Renginio mecenatas – bendrovė "Mano būstas".

Pagrindiniai rėmėjai: bendrovė "Švyturys GO nealkoholinis", Jūrų krovinių kompanija "Bega" ir transporto įmonė "Vlantana".

Kiti rėmėjai: lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas "Vakarų medienos grupė", aplinkosaugos uoste sprendimus ir paslaugas teikianti įmonė "Parsekas".

Partneriai: "Lazer klinika", "East Island", viešbučių tinklas "Amberton", restoranas "Pasažas", "Biofarmacija", sūrio namai "Džiugas", gėlių studija "SiDeko", Klaipėdos baseinas, kino teatras "Arlekinas".

 

„Metų klaipėdietė 2022“ apdovanojimų iškilmės

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Metų klaipėdietėmis jau yra tapusios

2003 m. – Skaistutė Idzelevičienė,

2004 m. – Klaudija Bobianskienė,

2005 m. – Aldona Grigaliūnienė,

2006 m. – Olga Žalienė,

2007 m. – Kristina Vintilaitė,

2008 m. – Žaneta Norkuvienė,

2009 m. – Inga Grubliauskienė,

2010 m. – Nijolė Hansen,

2011 m. – Loreta Bosienė,

2012 m. – Jurga Karčiauskaitė-Lago,

2013 m. – Dalia Kanclerytė,

2014 m. – Janina Tulabienė,

2015 m. – Aldona Kerpytė,

2016 m. – Jolanta Česienė,

2017 m. – Galina Kučinskienė,

2018 m. – Loreta Laurinavičienė,

2019 m. – Skaistė Svidraitė,

2020 m. – Jūratė Rekašienė,

2021 m. – Maja Tarachovskaja.

GALERIJA

  • Emocijos: pernai meras S.Kanaverskytei įteikė Klaipėdos kultūros magistro žiedą, o šiemet pasveikino tapus Metų klaipėdiete.
  • Nominantės: iškilmingas vakaras tapo švente visoms konkurso finalininkėms <span style=color:red;>(iš kairės)</span> D.Palubinskaitei, A.Pacevičiūtei, S.Kanaverskytei, I.Toliušienei ir V.Bružienei.
  • Sveikinimas: šalies Prezidento G.Nausėdos sveikinime skambėjo itin aktualūs žodžiai.
  • Padėka: gėlės įteiktos ir į vakarą atvykusioms anksčiau Metų klaipėdietėmis tapusioms <span style=color:red;>(iš kairės)</span> J.Česienei, Ž.Norkuvienei, K.Vintilaitei, O.Žalienei, A.Grigaliūnienei.
  • Pagarba: R.Cibauskaitė <span style=color:red;>(kairėje)</span> ne tik įteikė S.Kanaverskytei nuostabią puokštę, bet ir išsakė daug gražių linkėjimų.
  • Svečiavosi: į šventę atvyko bendrovės „Diena Media News“ direktoriaus pavaduotojas Egidijus Žilinskas <span style=color:red;>(kairėje)</span> su žmona Sandra ir bendrovės akcininkas Mindaugas Mickevičius.
  • Pastebėjimas: bendrovės „Diena Media News“ direktorius Tadas Širvinskas džiaugėsi, kad į šventę susirinko daug garbingų klaipėdiečių.
  • Pripažinimas: po oficialiosios dalies S.Kanaverskytę norėjo pasveikinti daugybė vakaro dalyvių.
  • Režisierius: iškilmingą vakarą ne pirmą kartą režisavo T.Jašinskas.
  • Žvaigždė: charizmatiškasis A.Mamontovas išjudino salę ne tik daina, bet ir patriotine prakalba.
  • Saviškis: J.Sakalauskas klaipėdiečiams gerai pažįstamas ne tik kaip dainininkas, bet ir buvęs Valstybinio Klaipėdos muzikinio teatro vadovas.
  • Balsas: publiką sužavėjo I.Malakauskaitės-Juodeikienės atliekamos dainos.
  • Šarmas: Martyno Kavaliausko daina nuteikė romantiškai.
  • Egzotika: argentiniečio A.Ramirez ir lietuvės M.Balandytės tango kaitino publikos jausmus.
  • „Metų klaipėdietės“ konkurso finalo iškilmėse – pavasario gėlės ir solidarumas
  • „Metų klaipėdietės“ konkurso finalo iškilmėse – pavasario gėlės ir solidarumas
  • Raimondas ir Žaneta Norkai.
  • Nijolė Hansen <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Loreta Bosienė.
  • Michail ir Maja Tarachovskiai.
  • Jolanta ir Alvydas Česai.
  • Rasa Miuller <span style=color:red;>(kairėje)</span> su dukra Karole.
  • Eglė Šulskė <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Živilė Putnienė.
  • Saulius ir Raimonda Budinai.
  • Daiva ir Artūras Razbadauskai.
  • Audronė Balnionienė.
  • Irena ir Valentinas Greičiūnai.
  • Regina ir Aloyzas Kuzmarskiai.
  • Loreta Laurinavičienė <span style=color:red;>(dešinėje)</span> su seserimi Violeta Beresnevičiene.
  • Kazys ir Birutė Vaišvilos.
  • Renata ir Darius Steponkai.
  • Vida Uzelienė <span style=color:red;>(kairėje)</span> su mama.
  • Lijana ir Algis Latakai.
  • Irena Šiaulienė.
  • Arvydas Pocius su žmona Namida.
  • Laima ir Jonas Vilimai.
  • Jolanta ir Jonas Sąlygos.
  • Giedrius Gustas.
  • Ligita Girskienė <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Aistė Jermolajeva.
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS