Miestą stebės daugiau „akių“ | KaunoDiena.lt

MIESTĄ STEBĖS DAUGIAU „AKIŲ“

Klaipėdoje planuojama įrengti daugiau vaizdo stebėjimo kamerų. Pastarosios bus sumontuotos ne tik tose vietose, kur įvyksta daug viešosios tvarkos pažeidimų, bet ir Joniškės kapinėse.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis pasakojo, kad ketinama įsigyti 15 vaizdo stebėjimo kamerų.

Konkursą įrenginiams įsigyti numatyta skelbti balandžio pabaigoje. Vaizdo stebėjimo kameros bus sumontuotos penkiose vietose. Pasak M.Poimanskio, pastarosios išrinktos, pasitarus su policijos pareigūnais.

Fiksuoti vaizdą ketinama prie pastato, kuriame veikė naktinis klubas „Kalifornija“, ir ten esančio prekybos centro, o Žardės gyvenamajame rajone bus stebima teritorija prie prekybos centro ir alėja.

Šiuose taškuose policijos pareigūnai užfiksuoja daug viešosios tvarkos pažeidimų. Sulaukiama nusiskundimų dėl triukšmo, muštynių.

Kameros taip pat bus įrengtos prie Biržos tilto, nes ketinama stebėti upę. Sprendimas šioje vietoje įrengti vaizdo stebėjimo kameras priimtas, kai Danėje pradėtos teikti pasiplaukiojimo vandens dviračiais ir kitomis priemonėmis paslaugos. Pasak M.Poimanskio, dėl pastarųjų neišvengta ir nelaimių.

Vaizdas bus fiksuojamas ir prie Kultūros fabriko. Čia bus stebimas įrengtas elektroninis stendas. Tokiu būdu jį siekiama apsaugoti nuo vandalų.

Kameros taip pat atsiras Joniškės kapinėse. Tikimasi, kad šios drausmins automobilių vairuotojus, kurie važiuoja aplankyti mirusiųjų kapų.

M.Poimanskis tvirtino, kad numatytose vietose bus įrengta po kelias kameras. Kiek tiksliai, priklausys nuo to, ką bus norima fiksuoti.

Iš viso mieste veikia 67 vaizdo stebėjimo kameros. Paskutinį karta nauji įrenginiai pirkti praėjusiais metais. Jie sumontuotos Vasaros estradoje ir Jono kalnelyje.

Pabrėžiama, kad vaizdo stebėjimo kameros drausmina vandalus, chuliganus. Praėjusiais metais kai kurios iš kamerų buvo perkeltos į naujas vietas, kur kyla daugiau problemų.

„Tokie dalykai yra vienkartiniai. Pakeisti kamerų vietą daug kainuoja“, – komentavo vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Izia Katzman

Poimanskis, tai lenkų žydas, kaip jo tėvas.

Mildai lopaitei

kai DANGEJE..

pisiukas

Tikiuosi nepamatys mano pimpuko kai slapinsiuos prie undineles ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS