Ministerija skirs lėšų Klaipėdos keliams | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA SKIRS LĖŠŲ KLAIPĖDOS KELIAMS

Susisiekimo ministerija pasigyrė, kad dar šiemet sieks grąžinti savivaldybėms sumažėjusį finansavimą ir kreipsis į Finansų ministeriją dėl papildomų 20 mln. eurų vietinės reikšmės keliams. Paaiškėjo, kad Klaipėdai iš šios sumos turėtų tekti 830 tūkst. eurų.

Susisiekimo ministerijos teigimu, šiais metais dėl Konstitucinio teismo sprendimo, negalint panaudoti pernai likusių Kelių priežiūros ir plėtros programos 24 mln. eurų, finansavimo sumažėjimą itin pajuto šalies savivaldybės.

Iš viso dėl įvairių priežasčių finansavimas keliams šiemet, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo apie 200 mln. eurų – nuo 798 mln. eurų 2020 m. iki 593 mln. eurų 2021 m., įskaitant ES fondų lėšas.

Teigiama, kad susidariusį skirtumą didžiąja dalimi lėmė pernai skirtas vienkartinis 150 mln. eurų finansavimas pagal Ekonomikos skatinimo ir COVID-19 plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis patikino, kad šiuo metu kalbamasi su Finansų ministerija dėl papildomų bent 20 mln. eurų, jog dar šiemet būtų atkurtas sumažėjęs finansavimas savivaldybių vietinės reikšmės keliams.

„Buvome gavę 4 mln. 333 tūkst. eurų keliams, tai buvo mažiau negu pernai, dabar mums yra pažadėta dar 830 tūkst. eurų. Derinsime, kokiems keliams tvarkyti tuos pinigus skirsime“, – teigė Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Virginija

Kad šiemet miestas tvarkomas tai matome, tačiau kad yra neužbaigtų darbų tai irgi matome. Nutiesė Tauralaukio Akmenų, Smilgų, Debesų, Vėjo gatves, tačiau nei vieno šaligatvio nenutiesė, bortelius uždėjo ir paliko. Visas gyvenimas vyksta važiuojamoje dalyje vaikus, veda į darželius į mokyklas, reikia nueiti iki autobusų sustojimo aikštelės iki parduotuvės. Tai kada pagaliau bus nutiesti šaligatviai, kad gyventojai būtų saugus!!! Užbaikite nebaigtus darbus, kol neįvyko nelaimė!!!

jo

ir vėl blogai buduliams

COVID-19

Lėšos Klaipėdos keliams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS