Ministras: prievolė izoliuoti grįžtančius gyventojus dienai atidėta tik Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: PRIEVOLĖ IZOLIUOTI GRĮŽTANČIUS GYVENTOJUS DIENAI ATIDĖTA TIK KLAIPĖDOJE

Prievolė savivaldybėms izoliuoti iš užsienio grįžtančius gyventojus įsigaliojo nuo antradienio, dienai ši tvarka atidėta tik Klaipėdos miestui, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Interviu LRT radijui jis teigė, kad Klaipėdai išimtis padaryta po pokalbių su meru Vytautu Grubliausku ir bendrove, keltu gabenančia keleivius į uostamiestį.

„Kadangi keleiviai, kurie šiandien atplaukia į Lietuvą, išplaukdami dar nežinojo apie tokias sąlygas, Klaipėda prašė jiems skirti papildomą dieną, kad nekiltų neramumų. Galų gale, yra specifika, labai daug žmonių atvyksta su nuosavais automobiliais, Klaipėdai reikia pasirūpinti vieta, logistika šių automobilių. tai jūrų uostui duosime papildomą dieną, o visos  kitos savivaldybės nuo šiandien turėtų šią tvarką įgyvendinti“, – tvirtino A. Veryga.

Anot jo, tai reiškia, kad visi grįžtantieji nuo šiol privalės praleisti dviejų savaičių karantiną savivaldybių numatytose patalpose.

„Suprantu, kad savivaldybėms tai yra iššūkis, bet savivaldybėms buvo duotas labai ilgas laikas pasiruošti (...). Be to, nepamirškime, kad mūsų viešbučiai stovi tušti, tas ne kartą buvo sakyta. Tai tikrai yra geros sąlygos mūsų parvykusiems žmonėms karantinuotis ir išbūti tą keturiolika dienų“, – tikino ministras.

Suprantu, kad savivaldybėms tai yra iššūkis, bet savivaldybėms buvo duotas labai ilgas laikas pasiruošti.

A. Verygos, vadovaujančio valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijoms, įsakymas įsigaliojo antradienio naktį. Jis numato, kad  visi iš užsienio grįžę asmenys ir neturintys koronaviruso simptomų privalomai 14 dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į savivaldybių parengtas patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.

Lietuvoje iš vis nustatyti 179 koronaviruso atvejai.   

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Nesuprantančiam

Švieskis ir skaityk ką rašo medikai . Yra straipsnis mediko lietuvio Gudelio dirbančio Ispanijoje - yra ir apie testą . Aš paaiškinsiu " ant pirštų " Virusas turi inkubacinį periodą 2 savaitės , ir jei iškarto daryti testą , jis gali nieko daugeliui nerodyti . Žmogus ramus , vaikšto į parduotuvę , lanko draugus , gimines , paskui dėl " gripo " eina į vaistinę , vėliau medikams sako testas neigiamas . .O iš tikro jis buvo platintojas . Kiek apkrėtė ? Koks plitimas ? Kaip vyriausybei ir Verygai rasti kontaktus ir kelius ? Būkit adekvatūs . Ministrui ačiū .

GAIDZIAMS

IS KUR JUS GAUNAT EUROPOS SAJUNGOS DOTACIJOS, GAIDZIAI IS VISU TU MOKESCIU SUMOKETU UZSIENIJE ,GAIDZIAI O DABAR NACIKAIS TAPOT,GAIDZIAI

Nesuprantu

Tai pastatykit tą tyrimo palapinę ir ištirkit vietoje. Izoliuoti galima gal tik parą laiko kol tyrimai patvirtina serga ar ne. Kas čia per sistema iš pievų? Vėl Veryganą į pievas nunešė?Ko Skvernas ano nepadaužo ka į vietą kramė atsistotų? Irgi kažkur laukuos durniuoja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS