Mogiliovo gatvės pavadinimo keitimas: permainos gyventojams nekainuos | KaunoDiena.lt

MOGILIOVO GATVĖS PAVADINIMO KEITIMAS: PERMAINOS GYVENTOJAMS NEKAINUOS

Po to, kai Klaipėdoje prabilta apie Mogiliovo gatvės pavadinimo keitimą, sunerimo šios gatvės gyventojai. Esą, kas jiems sumokės už nekilnojamojo turto sutarčių perrašymą nauju adresu? Registrų centro atstovas patikino, jog žmonėms tai bemaž nieko nekainuos.

Prasidėjus Rusijos agresijai prieš Ukrainą, Klaipėda nutraukė bendradarbiavimo sutartis su Rusijos miestais partneriais – Čerepovecu ir Kaliningradu – bei Baltarusijos miestu Mogiliovu.

Tačiau iškilo dar vienas klausimas – dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo pakeitimo, joje yra per pusė tūkstančio butų.

Sprendimas turėtų būti priimtas artimiausiame Klaipėdos tarybos posėdyje.

Šiuo klausimu jau pasisakė Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija.

Kaip tik tada ir sunerimo Mogiliovo gatvės gyventojai, esą, kas jiems, pasikeitus adresui, sumokės už nekilnojamojo turto sutarčių perrašymą.

Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus patikino, kad jaudintis jiems nėra jokio pagrindo.

"Gyventojui pačiam nereikia nieko daryti, nes, keičiantis adreso pavadinimui, duomenys Adresų registre yra automatiškai perkeliami į Nekilnojamojo turto registrą. Taigi informacija apie visus objektus, ar tai būtų butas, ar – namas, kuris įregistruotas tuo adresu, registruose savaime pasikeičia ir papildomai iš savininko kažkokių sąnaudų nereikalauja", – dienraščiui kalbėjo M.Samkus.

Kalbant apie popierinius turto nuosavybės dokumentus, jų perrašyti esą irgi nėra jokio reikalo.

"Perkant ar parduodant nekilnojamąjį turtą, vis tiek viskas daroma pas notarą. Notaras, prisijungęs prie sistemos, visus adreso pavadinimo pasikeitimus matys. Jei žmonės norėtų atsinaujinti popierinį turto nuosavybės dokumentą, tą išrašą jie galės įsigyti už kelis eurus tiek fiziškai atvykę į Registrų centrą, tiek ir per savitarnos sistemą elektroniniu būdu", – tikino M.Samkus.

Galbūt daugiau problemų gali turėti verslo įmonės, jei joms tektų pakeisti vizitines korteles.

Pasikeitus bendrovės buveinės adreso pavadinimui, jiems gali kelis eurus kainuoti popierinis išrašas iš Registrų centro, kurio verslininkams gali prireikti banke ar kur kitur.

Daugiausia gatvės pavadinimo keitimas kainuos pačiai savivaldybei, kai reikės pakeisti gatvės lenteles.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Darykit piketą

O gal ir tris vienu metu. Susirinkit Atgimimo a.12 val., susiburkit į tris grupeles po 15 žmonių(daugiau pagal įstatymą vienoj vietoj negal būt ) sustokit per 5 metrus vieni nuo kitų ir protestuokit Klaipėdos širdy kokia kelias valandas ar kiek išeis..Ten ir savivaldžiukai pro šalį laksto iš Liepų 11 į Rotušę pas merą, ir autobusai, kt. transportas pro šalį važiuoja ir prie sankryžų stoviniuoja...Gera vieta - visi pamatys ir žinos kaip klaipėdiečiai žiūri į savo su..tos valdžios nutarimus ,,gyventojams prašant". Tiesa, reikia prieš tai paskambint į tą pačią savivaldybę pranešt kad bus piketai ir nepaisyt galimos dezinformacijos (jau taip buvo) kad reikalingas leidimas. Leidimas reikalingas tik mitingams. P.S. Praneškit žinisklaidai prieš parą

Gatvės pavadinimo nebegali būti,

BET ant sienos šalia VIKTORIJOS viešbučio pavadinimo herbas su PJAUTUVU ir KŪJU gall būti ?! Ech, liberalai, liberalai !

Tvarkos reiktu

Nereikia mums nei mogiliovo, nei dar kokios svetimybiu gatves... Visa ta svetima, primesta sovietiniu okupantu slamsta reikia trinti is musu samones. Kada tas statulas, vaizduojancias okupantu kareivius is senuju miesto kapiniu nuims?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS