Mokyklai – įtarimai apnuodijus vaikus: vienas moksleivis atsidūrė ligoninėje | KaunoDiena.lt

MOKYKLAI – ĮTARIMAI APNUODIJUS VAIKUS: VIENAS MOKSLEIVIS ATSIDŪRĖ LIGONINĖJE

Vienos uostamiesčio progimnazijos pirmokėlių tėvai viešai dalijasi žinia apie vaikų negalavimus po pietų mokyklos valgykloje. Vienas šios mokyklos mokinukas atsidūrė ligoninėje. Pasak mamos, tyrimai rodo, esą vaikas apsinuodijo netinkamai pagamintu maistu.

Pasėlyje – bakterijos

Septynmečio berniuko mama Galina nuo rugsėjo 30-osios kartu su sūnumi guli Vaikų ligoninėje. Praėjusį trečiadienį pirmokėlį mama parsivežė iš mokyklos jau negaluojantį. Sūnus mamai skundėsi skaudančiu pilvu. Tądien vaikas į treniruotes jau nėjo.

Vakare vaikui pakilo temperatūra, termometras rodė 39 laipsnius, berniukui labai skaudėjo pilvą.

"Išsigandau ir paskubėjau sūnų vežti į ligoninę. Tyrimai parodė labai didelį uždegimą. Kitą dieną tyrimų rezultatai buvo dar blogesni, leukocitų kiekis siekė 102. Medikai ėmėsi vaiką gydyti, o pirmadienį gavome pasėlio rezultatus. Pasirodo, užaugo bakterija, kuri, medikų teigimu, galėjo maiste atsirasti dėl blogai termiškai apdorotų produktų, neteisingo maisto laikymo šaldytuve arba nepakankamai nuplautų vaisių ir daržovių, kuriais bėgiojo pelės arba žiurkės. Mano sūnus ne vienintelis panašiai apsirgęs. Dar vienas klasės mokinys taip pat karščiavo, bet tėvai kreipėsi į privačią gydymo įstaigą ir buvo gydomas tokiais pat vaistais, kaip į ligoninę patekęs vaikas", – pasakojo ligoninėje gydomo berniuko mama.

Vaikai viduriavo

Berniuko mama tikino iš sūnaus bendramokslių tėvų sužinojusi, kad keli mokinukai minėtą dieną viduriavo. Panašiai jautėsi ir keli kitos pirmokų klasės vaikai.

Moteris įsitikinusi, kad jos sūnui liga pasireiškė stipriau todėl, kad berniukas turi gerą apetitą ir dažniausiai suvalgo viską, kas jam patiekiama. Kiti vaikai – išrankesni.

Į ligoninę patekusio vaiko mama dar nespėjo kreiptis į mokyklos vadovę ar valdiškas institucijas, nes yra izoliuota ir iš ligoninės išeiti negali. Medikai ją patikino, kad Visuomenės sveikatos centrą informuos patys.

Moteris įsitikinusi, kad jos sūnui liga pasireiškė stipriau todėl, kad berniukas turi gerą apetitą ir dažniausiai suvalgo viską, kas jam patiekiama.

"Sūnus gydomas labai stipriais antibiotikais", – neslėpė mama.

Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas patikino jokios informacijos iš ligoninės dar negavęs, bet tai dar gali įvykti.

Jeigu šią įstaigą pasiektų žinia apie nuo netinkamai paruošto maisto susirgusius vaikus, visuomenės sveikatos centro darbuotojai į šį pranešimą reaguotų kartu su Maisto ir veterinarijos tarnybos žmonėmis.

Skundų nesulaukė

"Gabijos" progimnazijos direktorė Inga Kurlavičienė tikino negirdėjusi apie sublogavusius ir net medikų pagalbos prašiusius pirmokėlius.

"Nė vieno vaiko tėvai į mus dar nesikreipė. Turbūt visko atsitinka. Vieniems vaikams maistas patinka, kitiems nepatinka. Esame kalbėję su valgyklos darbuotojomis, prašydavome, kad paįvairintų maistą, pakeistų. Bet jos turi maisto technologijas, korteles, pagal kurias viską tvarko. Valgykloje kiekvieną dieną valgo ir mokytojai, ir pavaduotojos, niekas niekada nesiskundė. Bet jos gali pasirinkti maistą, o pirmokai, gaunantys nemokamą maistą, tokio pasirinkimo neturi. Nepamenu atvejo, kad vaikai būtų apsinuodiję, gulėtų ligoninėse. Tiesa, dėl to, kad maistas yra neskanus, su virėjomis esame kalbėję", – prisiminė direktorė.

Ji teigė, kad maistą mokykloje gaminančios įmonės yra pasikeitusios, bet darbuotojos dirba tos pačios.

Direktorė tikino, kad apie sumažėjusį pirmokėlių skaičių praėjusios darbo savaitės pabaigoje direktorės pavaduotojos ir mokytojos jos neinformavo.

Tuo metu mokinių tėvai socialiniuose tinkluose dalijasi pasakojimais apie vaikų negalavimus, ne vienas tikino – vaikai viduriavo, tą vakarą jiems buvo pakilusi temperatūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tai ne Roto ir ne noro virusas

O bakterija- lazdelė, o kaip ir kokiu būdu ji keliauja per visą miestą-labai įdomu. Ačiū medikams, kurie nepriima ir nedaro tyrimus. Nes nuo šios infekcijos miršta ir ją gydo tik antibiotikai.

Brrr

Vaikas pasigavo roto ar noro virusa, o motina sutrydo iki ziniasklaidos.

ArturKlp

Maistą tiekiančios įmonės dažnai būna susijusios su postuose sėdinčiais. Gamina belekaip, nes žino, kad vistiek turės užsakymų. Pasidomėti vertėtų žurnalistams labiau ir į viešumą kelti. Nenustebčiau, jei pati direktorė "otkata" gauna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS