Motinos dieną keliauti leis, tačiau atsipalaiduoti nederėtų | KaunoDiena.lt

MOTINOS DIENĄ KELIAUTI LEIS, TAČIAU ATSIPALAIDUOTI NEDERĖTŲ

Nors iki šiol vis dar būta planų šalyje varžyti judėjimą Motinos dieną, nuspręsta, kad tądien važinėsime be draudimų. Vis dėlto nemenkos pareigūnų pajėgos dirbs miestuose ir rajonuose, stebėdamos, ar žmonės laikosi karantino reikalavimų.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad jau apsispręsta, jog ilgąjį savaitgalį gyvensime be anksčiau, Velykų savaitgalį, patirtų apribojimų.

Panašių akcijų policija neplanuoja. Įvažiuoti į miestus ir gyvenvietes ten negyvenantiems žmonėms šįsyk nebus draudžiama.

Tačiau atsipalaiduoti ir turėti vilčių, kad galėsime gyventi, kaip iki pandemijos, neverta.

Savaitgalį uostamiestyje dirbs didesnės nei įprasta policijos bei Viešojo saugumo tarnybos pajėgos.

Didžiausias jų dėmesys kryps į viešąsias erdves, kur, tikėtina, bus daugiausia žmonių.

Parkai, pajūris, skverai, paupio pėsčiųjų takai bus ypač dažnai lankomi pareigūnų.

Policininkai stengsis apsaugoti gyventojus nuo pernelyg artimo kontakto, drausmins atstumo nesilaikančius asmenis, žiūrės, kad būtų laikomasi viešosios tvarkos.

Tikėtina, kad savaitgalį policininkai lankysis ir kapinėse, mat būtent Motinos dieną daugybė žmonių vyks lankyti mamų ir močiučių kapų.

Čia bus aktualu, kad žmonės laikytųsi reikalavimo dėvėti kaukes ir laikytis saugaus atstumo, o kontaktas tarp svetimų asmenų negalėtų užtrukti ilgiau nei pusvalandį.

Būriuotis ne šeimos nariams vis dar neleidžiama.

Kelių policijos pareigūnai taip pat ketina dirbti intensyviai, ypatingą dėmesį jie kreips į greičio kontrolę ir vairuotojų blaivumo patikrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS