Mugė „Turime Tau darbą!“ grįžta į „Švyturio“ areną dvigubai stipresnė | KaunoDiena.lt

MUGĖ „TURIME TAU DARBĄ!“ GRĮŽTA Į „ŠVYTURIO“ ARENĄ DVIGUBAI STIPRESNĖ

  • 6

Didelis konkurencingumas, begalės internetinių skelbimų – problemos, kurias įmonė „Festivus“ užsimojo spręsti unikalioje, antrą kartą Klaipėdoje vyksiančioje mugėje „Turime Tau darbą!“. Renginys skirtas visiems darbo rinkos dalyviams – darbuotojams ir darbdaviams, todėl kiekvienas turės galimybę užmegzti reikiamų ir vertingų kontaktų. Tik šiais metais mugę papildo universitetai, pristatysiantys studijų galimybes tiek moksleiviams, tiek asmenims, norintiems įgyti kitą kvalifikaciją.

Sunkumai darbo rinkoje

Nedarbo lygis šalyje vis dar kelia nemažai susirūpinimo. Su sunkumais susiduria ir darbdaviai, kurie neranda tinkamų specialistų. Užimtumo tarnybos informacinėje platformoje 2022 m. pirmąjį pusmetį šalies darbdaviai įregistravo 156,8 tūkst. darbo skelbimų. Laisvų darbo vietų neterminuotam darbui užfiksuota 0,7 tūkst. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Tai rodo, kad didesnę įtampą jaučia ne darbo ieškantys specialistai, o patys darbdaviai, tarp kurių itin sparčiai auga konkurencija. Jiems darosi sudėtinga pritraukti jaunų, augimo profesinėje srityje ieškančių darbuotojų.

Organizatorių nuotr.

Užimtumo tarnybos duomenimis, darbo rinkoje pastebimas didelis trūkumas kvalifikuotų darbininkų, operatorių, sunkiasvorių mašinų vairuotojų. Dėl šios priežasties kvalifikacijos kėlimas ar naujų įgūdžių įgijimas tampa ypač populiarus, norint lengviau rasti darbą.

Darbo ieškantys asmenys turės galimybę daugiau sužinoti apie tai, kaip kelti savo kompetencijas ar persikvalifikuoti pagal darbo rinkos poreikį. Mugės stenduose bus galima susitikti su savo patirtimi besidalijančiais profesionalais ir gauti vertingos informacijos. Pastebima, kad gyvas bendravimas tarp darbdavių ir darbuotojų padeda greičiau užmegzti naudingų ryšių. Mugės metu lankytojai galės artimiau susipažinti su laisvomis pozicijomis, gauti atsakymus į rūpimus klausimus be streso, patiriamo darbo pokalbio metu.

Organizatorių nuotr.

Kodėl verta apsilankyti „Turime Tau darbą!“ mugėje

Vienas iš pagrindinių mugės tikslų – suteikti sąlygas darbo ieškančiam asmeniui, be ilgų virtinių nuotolinių darbo pokalbių, susitikti su potencialiu darbdaviu ir jį išsirinkti. Mugėje dalyvaujančios įmonės yra suinteresuotos rasti komandos narių, todėl tikėtina, kad pateiks geriausias sąlygas galimiems darbuotojams.

Geriausios sąlygos nėra vienintelė priežastis, kodėl verta apsilankyti mugėje. Tai yra puikus būdas taupyti laiką. Darbo paieškos procesas yra itin sudėtingas ir ilgas, dažnai įsidarbinant reikia dalyvauti net 3 etapuose. Šiuo atveju galėsite sužinoti atsakymus į visus klausimus vieno pokalbio metu.

Organizatorių nuotr.

Mugės dalyviai

SMK Aukštoji mokykla

Kazimiero Simonavičiaus universitetas

Užimtumo tarnyba prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos

UAB Flexitgo

UAB Bailey industries

UAB Žinius

UAB Vlantana

UAB KT Modules

UAB Trelo

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos (KLAIPĖDOS PRIEŠGAISRINĖ GELBĖJIMO VALDYBA)

UAB Klaipėdos konteinerių terminalas

UAB IKI Lietuva

Compensa Life Vienna Insurance group SE Lietuvos filialas

AB Vakarų laivų gamykla

Baltic Care

UAB Marino projektai

UAB Toromega

UAB Sigmaris

LHM įmonių grupė

Mugė „Turime Tau darbą!“ vyks kovo 4 d., nuo 10 iki 17 val., „Švyturio“ arenoje.

Šviežiausias naujienas apie renginį, dalyvius ir siūlomas pozicijas galite sekti čia: https://fb.me/e/2XCE2IWv.

GALERIJA

  • Mugė „Turime Tau darbą!“ grįžta į „Švyturio“ areną dvigubai stipresnė
  • Mugė „Turime Tau darbą!“ grįžta į „Švyturio“ areną dvigubai stipresnė
  • Mugė „Turime Tau darbą!“ grįžta į „Švyturio“ areną dvigubai stipresnė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Aha

Turime tau darba o apie alga nutyli ...

Nu nu

Vėjai,alga domina,o ne pasiūlymai mugėje,kaip vergų turguje senais laikais....

kabliukas

naivioms žuvims. Va kai bus mugė ,,Turime Tau darbą su gera alga! "tai apsimokės gaišt laiką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS