Naglis Puteikis, Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašo nr. 14 kandidatas į Klaipėdos merus | KaunoDiena.lt

NAGLIS PUTEIKIS, TAUTOS IR TEISINGUMO SĄJUNGOS SĄRAŠO NR. 14 KANDIDATAS Į KLAIPĖDOS MERUS

  • 21

Mūsų partija, vienintelė iš visų Klaipėdos rinkimų dalyvių žada konkrečią paramą smulkiam ir vidutiniam verslui (cituoju šiuos punktus straipsnio pabaigoje).

Iš šių mūsų pasiūlymų iškart puolė tyčiotis daugelyje portalų ir televizijų dažniausiai rodoma liberalias partijas ir dabartinio Seimo valdančiąją daugumą remianti politologė. Ji teigė, neva savivaldybės taryba neturi teisės keisti nekilnojamojo turto ir žemės mokesčių, negali įrenginėti saulės elektrinių.

Tokius jos teiginius puolė kartoti ir kiti politologai.

Ar jie nežinojo, kad savivaldybės taryba turi išimtinę teisė yra sumažinti ar atleisti nuo tokių mokesčių? Ar jie neskaito Seimo priimtų įstatymų, kuriais numatyta iš valstybės biudžeto skatinti savivaldybes įrenginėti saulės, vėjo ir kitas ekologiškos energijos gamybos šaltinius?

Spėju, kad žinojo. Kodėl jie taip daro? Nes šie politologai kartu su dabartine Seimo valdančiąją daugumą sudarančiomis partijomis atstovauja pirmiausia stambųjį kapitalą ir pusiau privatizuotas elektros energijos įmones.

Kodėl Lietuvos „Igničio grupės“ tiekiama elektra vartotojams yra brangesnė, nei analogiškos Estijos įmonės ? Nes „Eesti Energia“ visos akcijos tebėra valstybės rankose, o „Ignitis grupės“ ketvirtadalis akcijų yra parduotos pirmiausia bankams ir stambiems investuotojams – jie, skirtingai nei Estijoje, reikalauja maksimalaus pelno ir išmokų – dividendų.

Šių partijų atstovai Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje vadovaujami mero tęsia tokią pačią politiką „Klaipėdos energijoje“ - dalis jos akcijų liberaliųjų politikų iniciatyva atiteko „Klaipėdos energijos“ konkurentams - privatiems šilumos gamintojams, tuometinei „Fortum“ grupei, dabar veikiančiai kitu pavadinimu.

Kodėl tai blogai klaipėdiečiams? Nes privatūs šių akcijų savininkai , kaip ir „Igničio grupės“ privačių akcijų turėtojai reikalauja maksimalaus pelno. Bendromis jų ir liberalių partijų tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje iniciatyva buvo sustabdytas požeminio karšto vandens panaudojimas Klaipėdos karšto vandens gamybai.

Todėl Klaipėdoje šilumos energija nėra pigiausia tarp didmiesčių, o turėtų, nes Klaipėda vienintelė iš Lietuvos miestų turi galimybę išgauti ekologišką ir žymai pigesnę, nei iš biokuro ar dujų šilumą iš požeminio karšto vandens, nes jis pajūryje yra arčiausiai žemės paviršiaus.

Bet neišgauna. Piršto ta linkme nepajudina valdančiųjų politikai ir jų atstovai „Klaipėdos energijos valdyboje ir stebėtojų taryboje, kurių nariams išmokamos tūkstantinės sumos neva už darbą. Kokį dar darbą? Jie pirštus judina tik savo „draugelių“ ir privačių akcijų turėtojų naudai.

Kas keisčiausia, kad ir kita grupė panašiai liberaliai nusiteikusių pretendentų į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą žada kuo skubiau privatizuoti net penktadalį Klaipėdos uosto akcijų.

Ar tik ne tie patys bankai ir aukščiau minėtų partijų „draugeliai“ stovi už tokio sumanymo.

Nebalsuokite už juos. Balsuokite už mus. Nes mes organizuosime „Klaipėdos energijos“ privačių akcijų sugrąžinimą Klaipėdos savivaldybei ir tada be jokių kliūčių klaipėdiečiai galės vėl naudoti geoterminę energiją šilumos atpiginimui.

Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašo Nr. 14 programiniai punktai, kuriuos puolė liberalias partijas remiantys politologai:

Skatinsime smulkųjį ir vidutinį šeimos verslą.

Klaipėdiečiams mažinsime nekilnojamojo turto, verslo liudijimų mokesčius.

Remsime ne tik daugiabučių, bet ir privačių bei kitų statinių renovaciją.

Steigsime atsinaujinančių energijos šaltinių parkus, įrengsime saulės modulius ant mokyklų, kitų visuomeninių pastatų stogų, tokiu būdu siekdami aprūpinti savivaldybę pigia elektros energija.

Atsisakysime apmokėjimo už transporto stovėjimą Klaipėdoje savaitgalio ir švenčių dienomis.

Politinė reklama apmokėta iš Tautos ir teisingumo sąjungos rinkiminės sąskaitos. Užs. 1848322.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Skverneliui davė Klaipėdos Taryba

Iškirsti Girulių mišką. Žmonės atmušė tuos nusikaltelius nuo miško vagystės. Be kit kuo Puteikis buvo pries Girulių miško iškritimo. Bet Klaipėdos Taryba išteisino Girulių miško vagystės per Bendra plana. Dauguma nubalsavo kad galima vogti, kirsti Gorulių mišką. Be mūsų žmonių leidimo

Faktai

Puteikis yra petro gražulio pažas, o gražulis į savo gretas priėmė vatniką vaidą vyšniauską. Kaip ir viskas su šita trijule aišku...

Das ist fantastisch

O nauju taromatu bus??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS