Naktimis Melnragė – be eismo | KaunoDiena.lt

NAKTIMIS MELNRAGĖ – BE EISMO

  • 29

Nuo kitos vasaros ne taip paprastai naktimis pavyks nuvažiuoti prie Melnragės molo. Vairuotojai turės aplenkti Molo gatvę ir rinktis alternatyvius maršrutus per Pamario ar Burių gatves, o dieną Molo gatvė taps dviračių gatve.

Skundžiasi triukšmu

Tokius sprendimus priėmė savivaldybės Eismo saugumo komisija, išklausiusi ekspertų rekomendacijas.

Klaipėdos miesto savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi kompanija "MC Mobility Consultants GmbH" išanalizavo eismo organizavimo situaciją Pirmojoje Melnragėje ir parengė siūlymus dėl eismo gerinimo priemonių. Jos buvo pristatytos, aptartos ir patvirtintos savivaldybės Eismo saugumo komisijoje.

Anot "MC Mobility Consultants GmbH" atstovo Dovydo Skrodenio, pasikalbėjus su Melnragės gyventojais, buvo išskirtos kelios didžiausios su eismu susijusios problemos, viena jų – triukšmas, ypač nakties metu ir ypač netoli molo.

Taip pat žmonės skundžiasi, kad lankytojai automobiliais užstato įvažas į gyventojų kiemus. Nepasitenkinimą reiškė ir dviratininkai.

Prie molo – kitu keliu

Auditą atlikusi įmonė Eismo saugumo komisijos nariams pasiūlė būdus, kaip išspręsti minėtas problemas.

Didžiausią vietos gyventojų nepasitenkinimą kelia motorinėmis transporto priemonėmis prie molo atvykstančių lankytojų keliamas triukšmas.

Didžiausią vietos gyventojų nepasitenkinimą kelia motorinėmis transporto priemonėmis prie molo atvykstančių lankytojų keliamas triukšmas.

Poilsiautojai garsiai leidžia muziką, triukšmingai bendrauja, be to, neradę vietos automobiliams, juos stato abiejose gatvės pusėse, nepalikdami galimybės važiuoti aptarnaujančiam transportui, taip pat užblokuoja gyventojų įvažas į kiemus.

Eismo auditą atlikę ekspertai pasiūlė šias problemas spręsti Melnragėje nuo 22 val. uždraudžiant eismą Molo gatve iki Vėtros gatvėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės.

Tačiau molą ir netoli jo esančią aikštelę pasiekti bus galima kitu maršrutu – per Burių ar Pamario gatves.

Beje, motociklininkų eismą Molo gatve draudžiantys kelio ženklai čia buvo įrengti ir anksčiau, tačiau nedrausmingi eismo dalyviai jų linkę nepaisyti.

Eismo saugumo komisijos nariai pritarė, kad nuo 6 iki 22 val. pietinėje Melnragės dalyje, nuo Audros, Molo, Vėtros, Smilčių, Burių g. ir kt., eismo organizavimas nesikeis.

Nakties metu, nuo 22 iki 6 val., Molo gatvės ruožas nuo Audros iki Vėtros g. bus uždarytas.

Tuo laiku ja galės važinėti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas, o poilsiautojai prie molo galės patekti aplinkiniu keliu (Pamario ar Burių g.).

Pirmumas – dviratininkams

Dar viena naujovė – kitą vasarą dienos metu Molo ir Vėtros g. iki automobilių stovėjimo aikštelės taps dviračių gatvėmis, kuriomis 30 km/val. greičiu judantys automobiliai dviratininkų lenkti negalės.

Ateityje Vėtros gatve, "MC Mobility Consultants GmbH" siūlymu, galėtų vykti vienos krypties eismas iki automobilių aikštelės, o iš jos automobiliai išvažiuotų per Smilčių gatvę. Tai leistų išvengti spūsčių ties minėta aikštele.

Eismo saugumo komisija taip pat pritarė siūlymui nuo kitų metų vasaros sezono organizuoti vienos krypties eismą šiaurinėje Melnragės dalyje (nuo Audros gatvės).

Dabar eismas vyksta abiem kryptimis, statyti automobilius leidžiama abiejose gatvės pusėse, todėl pravažiuoti juos neretai tampa iššūkiu.

Siekiant padidinti pėsčiųjų saugumą, pritarta pėsčiųjų perėjos Audros gatvėje susiaurinimui iki dviejų eismo juostų.

Ateityje planuojama pertvarkyti ir automobilių stovėjimo aikštelę Audros gatvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Vaida

Pamario g. yra dar trumpesnis kelias link juros- Ačiū merui už šį sprendimą!

to Senai to reikėjo

Kraustukites i vienkiemi, ko mieste gyvenate? Cia turi buti ir tiuksmas ir veiksmas. Beto jur netik jusu .. su laiku si nesamone bus atšaukta.

kas

ŽINGSNIS Į KOMUNIZMĄ, Greitai visas pajūris užsidarys. Jau navildų paplūdimys uždarytas naktimis, prasisuko dėdės. Skautų gatvė kiek metų atlieka forto vaidmenį. Oligarhų užuovėja. JŪS JUOKAUJTE, KĄ DAROTE. Privačias teritorija, kur neaišku kaip iš kokių šlamančių dygsta namai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS