Gyventojams trūko kantrybė: surašė skundą valdininkams dėl naktinių barų | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAMS TRŪKO KANTRYBĖ: SURAŠĖ SKUNDĄ VALDININKAMS DĖL NAKTINIŲ BARŲ

Klaipėdoje yra vietų, kur naktimis traukia tie, kurie nori paryčiais "nusibaigti". Taikos prospekte vienas šalia kito stūkso du naktiniai barai. Šios pasilinksminimo vietos taip gerai žinomos policijos patruliams, kad įkaušusių veikėjų tramdymo vaizdai ne kartą yra patekę į laidą "Farai".

Po langais – kraupūs vaizdai

Naktinių linksmybių išvargintiems aplinkinių daugiabučių gyventojams trūko kantrybė, žmonės surašė skundą valdininkams.

"Neapsikenčiame triukšmo, sklindančio iš naktinio baro, esančio Taikos prospekte. Baras dirba kiekvieną dieną nuo 22 iki 6 val., tad išsimiegoti, atsidarius langą, gyvenantiesiems Paryžiaus Komunos g. 2 name, neįmanoma", – skundėsi vietiniai.

Gyventojų butų langai yra į baro pusę.

"Girdisi muzika, mat baro durys atidarytos, nes visi eina rūkyti. Taip pat yra staliukų ant baro stogo, todėl garsiai bendraujantys apsvaigę lankytojai taip pat labai gerai girdimi net gyvenantiesiems šeštajame aukšte", – tikino gyventojai.

Žmonės ne kartą pro langus stebėjo muštynes neseniai sutvarkytoje lauko erdvėje.

Ramybės valandos šiam barui netaikomos.

"Kasdien girdime triukšmą, muziką ir rėkaujančius girtus lankytojus. Ramybės valandos šiam barui netaikomos. Dar nuo senų laikų ši vieta buvo kaip prakeikta dėl naktinio triukšmo. Bet ar gali miegamuosiuose rajonuose įsikurti naktiniai barai, kur nėra galimybės kontroliuoti triukšmą?" – klausė klaipėdiečiai.

Žmonės nufilmavo, kas iš tiesų vyksta 4.30 val. prie miesto centre esančio naktinio baro durų.

"Tikiuosi yra galimybė sudrausminti baro šeimininkus, keičiant darbo laiką, kad bent jau darbo dienomis būtų įmanoma išsimiegoti ir pailsėti", – vylėsi gyventojai.

Realybė: kai kurie lietuviai, sėsdami prie stalo, dažnai neapskaičiuoja jėgų. D. Vasiliauskienės nuotr.

Tramdymui yra būdų

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius ne pirmą kartą sulaukia skundų dėl triukšmo Taikos prospekte. Šioje vietoje yra įsikūrę du naktiniai barai.

Savivaldybės darbuotojai vienąsyk jau drausmino vieno barų savininką. Kadangi pasilinksminimo įstaiga pradeda darbą nuo 22 val., savivaldybės darbuotojai naktį situacijos netikrino.

Tačiau Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis patarėjas Marius Pankevičius paaiškino, kad skyriaus darbuotojams pavesta išsiaiškinti situaciją.

"Jei skundų yra daugiau, iš kelių gyventojų, jie kartojasi ir juose nurodoma ta pati pasilinksminimo įstaiga, pagal tvarkas, galima kreiptis į savivaldybę, kad šios įstaigos darbo laikas būtų koreguojamas. Ypač vietinių gyvenimą pakartinančioms įstaigoms net galima atimti alkoholio prekybos licenciją. Sistema veikia, tad negalima sakyti, kad niekas nieko nedaro. Policija veikiausiai taip pat sulaukia skundų. Vertėtų pasidomėti, kiek jų buvo per metus", – paaiškino M.Pankevičius.

Tikrins dažniau

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Informacijos analizės skyriaus duomenimis, policijos pareigūnai į Taikos prospekte esančias pasilinksminimo įstaigas važiavo daugybę kartų.

Šiemet nuo metų pradžios iki liepos 31-osios dėl įvykių naktiniuose baruose, esančiuose Taikos prospekte iki 55-ojo namo, iš viso yra pradėtas 71 ikiteisminis tyrimas dėl įvairių nusikalstamų veikų, padarytų viešose vietose.

Kriminogeniniai židiniai šiandien Klaipėdos mieste yra keturi – Žvejų, Danės gatvė, Taikos prospektas ir Laukininkų gatvė.

"Iš jų 9 ikiteisminiai tyrimai pradėti pagal LR BK 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas). Pernai tuo pačiu laikotarpiu, nuo metų pradžios iki liepos 31 d., tame pačiame Taikos pr. ruože iš viso pradėtas 61 ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamų veikų viešose vietose. Iš jų septyni ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 284 str.", – statistinius duomenis vardijo policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Pasak Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkės Rasos Bekėžienės, gyventojų minėta maitinimo įstaiga nėra įtraukta į sąrašą pasilinksminimo įstaigų, kurios linksniuojamos policijos suvestinėse.

"Kriminogeniniai židiniai šiandien Klaipėdos mieste yra keturi – Žvejų, Danės gatvė, Taikos prospektas ir Laukininkų gatvė. Kriminogeniniais židiniais įvardijamos vietos, kuriose fiksuojama daugiausia policijos registruojamų įvykių, užregistruotų nusikalstamų veikų ar teisės aktų pažeidimų registre. Jame registruojami viešosios tvarkos pažeidimai, smurtas artimoje aplinkoje, vagystės ir kt. Jei įvykių tuo adresu sumažėja, jis išbraukiamas iš kriminogeninių židinių sąrašo", – situaciją paaiškino R.Bekėžienė.

Viršininkė nurodė, kad, atsižvelgus į gyventojų skundus, policijos pareigūnai papildomai patikrins, ar minėtu adresu nėra daromi viešosios tvarkos pažeidimai.

Apsižvalgys: Klaipėdos miesto policijos komisariato vadovė R.Bekėžienė kol kas nemano, kad du vienas šalia kito esantys barai turėtų būti įtraukti į karštųjų taškų sąrašą, bet pareigūnai dažniau patikrins situaciją juose. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Už tylą – kelionė į Turkiją

Barais ir kavinėmis besiskundžiantys aplinkinių namų gyventojai dažniausiai įvardija tas pačias bėdas – miegą trikdo muzika, lankytojų balsai.

Taip pat pranešama, kad barų lankytojai šlapinasi viešose vietose, santykius aiškinasi kumščiais.

Senamiestyje esantys barai vietiniams užkliūva dėl garsiai žiemą veikiančių taksi automobilių variklių.

Klientų laukiantys taksi vairuotojai neišjungia dyzelinu varomų variklių, o šie taukši it plaktukais.

Būta skundų dėl baro garsiai veikiančio kondicionieriaus.

O štai vienas gyventojų kivirčas su baro savininku nustebino net daug ko mačiusiuosius.

Daugybę skundų dėl baro veiklos prirašę gyventojai kartą susitiko akis į akį su baro savininku.

Esą už tylą vietiniai paprašė kelionės į Turkiją visai šeimai.

Baro savininkas nesutiko su siūlymu. Jau kartą pakeitęs tos šeimos buto langus, savo sąskaita nusprendė neskraidinti senamiestyje gyvenančios šeimos į kurortą kelialapiu "viskas įskaičiuota".

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Daiva

Pradėkim nuo to, kad naktinių barų su lietuviška (beveik slaviška) kultūra šalia gyvenamų namų išvis neturėtų būti. Nes linksmintis kultūringai - nestaugiant, neleidžiant garsiausiai " bumčikų- litovcai taip ir neišmoko. Pereiķit ,pavyzdžiui, Hamburgo Reperbahną , kur didžiausia gausybė naktinių barų, viešnamių etc. Ten muzikos ir linksmybės, bet garsas toks, kad gatvėje beveik nesigirdi.Klaipėdoje kitaip. Naktimis neišsimiegantys žmonės verčiami invalidais. Ar taip turėtų būti? Šalyje su didžiausiu sergamumu visoje ES.

Kuku

Nera iš vis toje Klaipedoje kur benueiti. Grynas kaimas.

Marius

Daug metu niekam netrukdo dabar visiem trukdo uždrausti ir masinom su autikais naktimis taikos prospektu vazinetis jug irgi triukšmas pristate prie jono kalnelio butu dabar skundžiasi tai ko ten perka tada ko lenda zino kad vasara renginiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS