Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai! | KaunoDiena.lt

NAUDOJIMUI NEBETINKAMAS PADANGAS GALITE ATIDUOTI NEMOKAMAI!

  • 5

1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti negalėsite.

2. Kasmet po 5 naudotas padangas kiekvienas vairuotojas gali nemokamai atiduoti ir į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) administruojamas Klaipėdos miesto didžiųjų atliekų aikšteles: Tilžės g. 60A, Plieno g. 13, Šiaurės pr. 30.

Atiduodant padangas KRATC aikštelėse vairuotojų prašoma užpildyti deklaraciją. Ją galima užpildyti iš anksto parsisiun-tus formą iš www.kratc.lt arba atvykus į konkrečią KRATC aikštelę.

Vietinės rinkliavos mokėtojams naudingiausia, kai padangos atiduodamos jas parduodančioms ar montuojančioms įmonėms. Jei padangos atvežamos į KRATC aikštelę, dalis šių atliekų sutvarkymo kaštų padengiama iš gyventojų mokamos rinkliavos.

KRATC aikštelių darbo laikus ir adresus rasite https://kratc.lt/lt/atlieku-surinkimo-aiksteles/, kilus klausimams skambinkite darbo valandomis tel. +370 800 133 44, teiraukitės e. p. kokybe@kratc.lt.

Palikti atliekas kiemuose prie konteinerių, pakelėse, garažų bendrijų teritorijose ar kitur – DRAUDŽIAMA. Tai administracinis pažeidimas, už kurį skiriamos baudos.

Pastebėjus senomis padangomis aplinką teršiančius asmenis Aplinkos ministerija kviečia apie tai nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

S.S.S

kas nustatė kvailą padangų skaičių? 5? Kiti sezone keičiasi du komplektus susidaro 8 padangos. Kur dėti 3? Kiti sakys palikti montuotojams, bet jie nepriima jei pas jų neperki padangų. O pirkti iš jų neapsimoka, nes internetu nusiperki 20 proc. ir daugiau pigiau.

K

Kodėl galima nemokamai priduoti 5 padangas, kas tokią nesamonę sugalvojo? Kur dėti likusias? Ačiū pasakykite, kad žmonęs atveža, nereikia paskui stebėtis, kas dedasi pamiškėse.

> Anonimas

Geriau siuskis ne iš Vokietijos, o iš rusijos, senas nuveši i sibiro miškus, ten plotai didesni ir tvarkos nera, tuo paciu ir pigiau šnapso ir benzino nusipirksi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS