Iš naujo skelbiamas Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo konkursas | KaunoDiena.lt

IŠ NAUJO SKELBIAMAS KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINĖS VADOVO KONKURSAS

  • 8

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pakartotinai skelbia konkursą Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo pareigoms eiti, penktadienį pranešė ministerija.

Vadovui keliami reikalavimai – užtikrinti sklandų naujosios įstaigos, kuri sukurta sujungiant tris sveikatos priežiūros įstaigas pajūryje, veiklą, pažangą ir perspektyvas.

Anot ministerijos, kandidatai į vadovus privalo turėti ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį, privalumas – patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms, taip pat būti įgijus medicinos ir sveikatos mokslų arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį. Be to, turėti kandidatai turi turėti ne mažiau kaip penkerių akademinių metų pedagoginio darbo universitete patirties.

Dar vienas iš nurodytų reikalavimų potencialiam KUL lyderiui – mokėti valstybinę kalbą pagal trečiąją valstybinės kalbos mokėjimo kategoriją.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad ši pozicija – nebijantiesiems iššūkių, nes reikalauja erudicijos, lyderystės ir talento vienyti bei įkvėpti žmones bendram tikslui.

„Kaip upės subėga į jūrą, taip ir šioje naujai užgimusioje mokslo ir gydymo įstaigoje tesusijungia kokybė, profesionalumas, inovatyvumas ir empatija – tai yra esminės vertybės, ant kurių, tikimės, ir Jūsų dėka bus statoma Klaipėdos universiteto ligoninės veikla bei perspektyvos šalies ir tarptautiniu mastu“, – sakė ministras.

Pasak jo, naujajam KUL vadovui atsiveria daug įdomių vertingų galimybių, pavyzdžiui, prisidėti prie stipriausio kompetencijos centro Klaipėdos regione kūrimo, taip pat apjungti mediciną, mokslą ir studijas, kuriant inovacijas sveikatos sistemoje. Taip pat – suburti gausų trijų sveikatos priežiūros įstaigų kolektyvą, kuriant bendras tradicijas, vertybes ir bendravimo kultūrą. Ne mažiau svarbus iššūkis yra sukurti Klaipėdos regiono sveikatos priežiūros įstaigų bendradarbiavimo platformą.

Sveikatos apsaugos ministras nurodo, kad sveikatos apsaugos sistema yra gana uždara, todėl čia sunkiai skinasi kelią naujos vadybos idėjos. Tam šią savaitę buvo atnaujinti kvalifikaciniai reikalavimai kandidatuojantiems į visų lygių Lietuvos sveikatos sistemos valstybės ir savivaldybių biudžetinių ir viešųjų įstaigų, jų filialų ir kitų struktūrinių padalinių vadovų pareigas, todėl anksčiau skelbtas konkursas, KUL vadovo pozicijai užimti, nutrauktas. Ministerija anksčiau nurodė, kad kandidatams didinami vadovaujančios darbo patirties reikalavimai, tačiau sumažinami arba atsisakoma kitų reikalavimų.

SAM primena, kad veiklą šių metų sausio 2 dieną pradėjusi KUL – viena didžiausių gydymo įstaigų Lietuvoje, teikiančia aukščiausio – tretinio – lygio medicinos paslaugas.

Ligoninės dalininkai – valstybė, kuriai atstovauja Sveikatos apsaugos ministerija, ir Klaipėdos universitetas. Įstaiga sukurta sujungus tris pajūrio gydymo įstaigas: Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę.

Šiuo metu KUL laikinai vadovauja prof. Jonas Sąlyga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Zina

Nedaug Klaipėdoje kompetetingų gydytojų, trūksta aukšto lygio pilvo chirurgų sudėtingoms operacijoms. Vilnius, Kaunas- aukšto lygio ligoninės. O Klaipeda...???

kiek

tas Janusonis dar direktoriaus ?

KAM reikia

tų NESĄMONIŲ-jungti NET 3 įstaigas??? KADA bus nušalintas nuo SVEIKATOS reikalų BUCHALTERIS dulkys???????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS