Neįgaliųjų pliažui – per šimtas pavadinimų | KaunoDiena.lt

NEĮGALIŲJŲ PLIAŽUI – PER ŠIMTAS PAVADINIMŲ

Per kiek mažiau nei mėnesį Klaipėdos savivaldybėje sulaukta net 108 pasiūlymų, kaip pervadinti Neįgaliųjų paplūdimį Melnragėje. Artimiausiu metu Miesto tvarkymo skyrius, kuris ir inicijavo klaipėdiečių apklausą dėl pliažo naujo pavadinimo, atrinks geriausius variantus, iš kurių galiausiai bus pasirinktas vienintelis.

Neįgaliųjų pliažo pavadinimas Antrojoje Melnragėje prigijo, kai ten buvo įrengta infrastruktūra neįgaliesiems patekti prie pat vandens.

Šiuo metu tokia infrastruktūra įrengta visur, tad šis pavadinimas neteko savo prasmės, juolab jis yra diskriminacinio pobūdžio ir jį keisti esą reikėjo jau seniai.

Dar birželį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas nusprendė organizuoti apklausą dėl Neįgaliųjų pliažo pavadinimo pakeitimo.

Paskelbus tokią apklausą, savivaldybė iš miestiečių laukė pasiūlymų iki praeito penktadienio.

„Žmonės su negalia – lygiateisiai visuomenės nariai. Neįgaliųjų paplūdimio pavadinimas – palikimas iš praeities, nebederantis su šiandien keliamais tikslais“, – buvo rašoma miesto savivaldybės kreipimesi.

Beveik mėnesį klaipėdiečiai galėjo siūlyti įvairiausius variantus, kaip pervadinti Neįgaliųjų paplūdimį.

Dienraščio duomenimis, buvo atsiųsti 108 pavadinimų pasiūlymai.

Tarp variantų – Saulėlydžio, Gintarinis, Vakarų, Ramusis, Džiazo, Stipriųjų, Modulinis, Draugiškiausias, Gubojų, Mokamas, Basakojų paplūdimys.

Buvo siūloma pavadinti paplūdimį ilgamečio Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, netgi kito klaipėdiečio Mariaus Junoko vardu.

Pliažą buvo siūloma pervadinti ir „Baltųjų avelių“, „V. Zelenskio-Ukrainos“, „Universiteto dizaino“, „Krymo garbei atminti“, „Auksinio kranto“, „Pilvo šokio“, „Visada stipriems“, „Draugiškas visiems“ ir kitais pavadinimais.

Kaip bus atrinktas geriausias pavadinimo variantas, dar nenuspręsta.

Veikiausiai bus paviešintas galutinis pavadinimų variantų sąrašas.

Ne paskutinis žodis teks ir kalbininkams, kurių palaiminimo reikės naujam paplūdimio pavadinimui.

Kas galiausiai balsuos už tą vienintelį, dar neaišku – gyventojai ar tik miesto politikai.

Rytojaus miesto tarybos posėdyje šis klausimas dar nebus nagrinėjamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Valdžiagyviai

baikit vieną kartą imituot darbą išsigalvojant naujus pavadinimus, verčiant paminklus, statant visokias nebūtinus o dažniausiai idiotiškus dalykus ar keliant vajų dėl juokingos musės dydžio ,,problemos" išpučiant iš jos dramblį..Susistyguokit pagaliau Kas tvarkymas tas tvarkymas, kas kultūra tai kultūra , kas švietimas ar socialiniai reikalai tas jiems..Susiskirstykit normaliai miesto piniginę o ne verskit viską į jovalą Bet ką čia sakyt.Vistiek visiem px Svarbu procesas o ne reziultatas, a'ne?

Klaipedietė-neįgali

Koks kvailys sugalvojo keisti pavadinimą?Koks yra toks geras.

Prie \\\\\.../////

neįgaliūjų ir p'Ydarai [riskiraimi ir jie galės pliažintys?,nes jau nustatytos 72 pyder'Lytys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS