Nenuleidžia rankų: 2020-ųjų kruizinių laivų sezonas dar nepalaidotas? | KaunoDiena.lt

NENULEIDŽIA RANKŲ: 2020-ŲJŲ KRUIZINIŲ LAIVŲ SEZONAS DAR NEPALAIDOTAS?

Jei ne pasaulinė pandemija, į Klaipėdą šį sekmadienį turėjo atplaukti kruizinis laineris „Marco Polo“. Deja, jo vizitas atšauktas, kaip ir keliasdešimties kitų keleivinių lainerių viešnagė. Tačiau kruizinio šių metų sezono laidoti dar neketinama. Liepos 12-ąją į uostamiestį pasiryžęs atplaukti „Sea Cloud II“, o po jo – dar 25 turistiniai laivai.

Pirmasis kruizinis laivas „Astoria“ į Klaipėdą šiemet turėjo atplaukti per patį karantino įkarštį – kovo 31 d.

Dėl suprantamų priežasčių jo vizitas atšauktas, kaip ir dar kelių dešimčių laivų, šiemet turėjusių atvykti į uostamiestį.

Rekordinis turėjęs būti keleivinių laivų sezonas subliuško dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos.

Europoje pamažu švelnėjant karantino sąlygoms, tikimasi, kad bent nuo liepos turizmas išsijudins ir Lietuvoje.

Jei situacija nepasikeis, pirmasis kruizinis laineris „Sea Cloud II“ į Klaipėdą pasiryžęs atplaukti liepos 12-ąją, tačiau kitą dieną, liepos 13-ąją, turėjęs atvykti „Wind Surf“ savo viešnagę jau atšaukė.

Klaipėdą aplankyti šią vasarą ir rudenį dar nusiteikę 25 kruiziniai laineriai. Paskutinysis turėtų atvykti spalio 26-ąją – su Bahamų vėliava plaukiojantis, 245 m ilgio jūrų gražuolis „Columbus“.

Iš viso šiemet į Klaipėdą buvo planuotas 76 laivų atvykimas.

Šis sezonas turėjo būti rekordinis Lietuvos uostamiesčio istorijoje, deja, gali būti taip, kad 2020-ieji kruizinės laivybos metraštyje bus įrašyti kaip katastrofiški, nes neatmetama, jog galime nesulaukti nė vieno jūros keliu atvykusio turisto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

K

Kažkokie vėjai, po įvykių laivuose, kai jūroj,triūmuose išbuvo po mėnesį karantine , užrakinti ,kas dar gali su jais plaukt .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS