Neringoje išgelbėjo nusilpusį gulbiuką: jauniklis grąžintas į šeimą | KaunoDiena.lt

NERINGOJE IŠGELBĖJO NUSILPUSĮ GULBIUKĄ: JAUNIKLIS GRĄŽINTAS Į ŠEIMĄ

Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojams pavyko išgelbėti į žvejybinio valo spąstus įsipainiojusį nusilpusį gulbiuką. Jauniklis sugrąžintas į šeimą.

Neatsakingų žvejų paliktas valas galėjo kainuoti gyvybę dar vienam Kuršių marių paukščių jaunikliui.

Neringiškė apie besikankinantį leisgyvį paukštį pranešė Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) darbuotojams.

"Sulaukėme susirūpinusios moters skambučio su prašymu patikrinti šalia marių gulintį nusilpusį gulbiuką. Parsivežėme jauniklį turėdami mažai vilties. Apžiūrėję atidžiau, pamatėme, kad ne tik visas paukščio kūnelis, sparnai, kojos, bet ir gerklė bei snapas apraizgyti valu, todėl jis jau nebegalėjo nei judėti, nei maitintis", – rašoma KNNP feisbuko paskyroje.

Laimė, pavyko sėkmingai išpainioti ir nutraukti visas valo gijas bei atsigavusį jauniklį grąžinti į jo gyvenamąją buveinę.

Neringiškiai, sekę šią dramą, vėliau pastebėjo, kad kuriam laikui prapuolusi, visą dieną jauniklio ieškojusi šeima grįžo į buvusią vietą.

Parko darbuotojai primena, kad, radę žvejybinių valų, virvių ir kitų šiukšlių gamtoje, tiek žvejai, tiek poilsiautojai surinktų jas ir išmestų tinkamoje vietoje.

Taip padėtume gamtai tapti saugesne vieta visiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Chi to #

Žiauriai aprašyta, bet tiesa. Teko gelbėti sužeistą šuniuką, tai buvo pasakyta, kad vistiek užmigdysim..

zenonas

O kas išgelbės Lietuvą nuo nusikalstamos teisėsaugos? Gal rinkimai? Mano tel. 8 662 33770.

#

Dar pasakiau nujaučiau kad taip bus, gslėjau iš kart jį nuo kančių išgelbėti... Bet būčiau apkaltintas žiauriu elgesiu su gyvūnais... Į ką jauną mergaitė pradėjo kliedėti apie injekcijas, į ką aš atsakiau jog jų neturiu nes man jų niekas neparduoda ir būčiau tai padares kaip ūkininkas su višta į ką mergaitė labai griežtai papūrtė galvą tipo taip negalimą, žiauru.... Norėčiau bent vienam iš jų nuoširdžiai padaryti atvirą kojos lūžį ir leisti po pasaulį vienui vieniems klajotį kol nusilps ir nukrsujuos tiek jog eiti nepajėgs... Paskui dar parai laiko kur uždarytį,l ir tik po to humaniškai juos nužūdyti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS