Neringoje vyks senųjų amatų dienos | KaunoDiena.lt

NERINGOJE VYKS SENŲJŲ AMATŲ DIENOS

  • 0

Savaitgalį vyks festivalis „Senųjų amatų dienos Neringoje“, į kurį atvyks amatininkai, muziejininkai ir gyvosios archeologijos entuziastai iš visos Lietuvos.

Kaip pranešė renginį organizuojantys Neringos muziejai, festivalis yra puiki proga vienoje vietoje pamatyti ir susipažinti su atgijusia istorija bei sutikti tikrų jos aistruolių: kai kurie iš šventėje pristatomų amatų šiandien gyvuoja tik entuziastų dirbtuvėse ir nemaža dalis kūrybinių praktikų jau yra istorijos dalis.

Kuršių marių krantinėje nuo penktadienio vakaro jau įsikūrė Lietuvos tautodailininkų-amatininkų mugė, kur galima įsigyti gintaro apdirbėjų, keramikų, bitininkų, juvelyrų, audėjų, tapytojų ir kitų meistrų darbų. Mugė veiks iki sekmadienio vakaro.

Šeštadienį Nidos prieplaukos aikštėje savo puoselėjamus amatus demonstruos įvairių sričių amatininkai, vyks ir kulinarinės edukacijos, ruginės duonos kepimas, o desertui – tradiciniai Mažosios Lietuvos vofeliai su kafija.

Programoje laukia ir senųjų miestiečių amatų – batsiuvystės, knygrišystės, monetų kalimo ir kiti pristatymai, viduramžių riterių pasirodymas, kaligrafijos pamokos.

Šeštadienį ir sekmadienį iš anksto užsiregistravusieji nemokamai dalyvaus pažintinėje ekskursijoje Kuršių mariomis burine valtimi, kurėnu „Kuršis“, festivalis baigsis koncertu Nidos prieplaukos aikštėje.

Šventėje dalyvaus muziejininkai ir edukatoriai iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos ir farmacijos istorijos muziejaus Kaune, Lietuvos liaudies buities muziejaus Rumšiškėse, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, Kuršių nerijos nacionalinio parko, Šilutės Hugo Šojaus muziejaus, Ežerų žvejybos muziejaus Mindūnuose ir kitų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS