Nuo vasaros – viešojo transporto pokyčiai Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

NUO VASAROS – VIEŠOJO TRANSPORTO POKYČIAI KLAIPĖDOJE

  • 10

Artimiausiomis dienomis uostamiestyje numatomos viešojo transporto permainos. Švelnėjant karantinui pradeda augti keleivių srautai, todėl nuspręsta didinti viešojo transporto ridą.

Koronavirusas nuo pat pandemijos pradžios pakoregavo uostamiesčio autobusų darbą. Iš pradžių dėl griežto karantino labai susitraukė keleivių skaičius, teko mažinti darbų apimtis.

Vis švelnėjančios karantino sąlygos į autobusus grąžina ir keleivius.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pareigas laikinai einantis Andrius Samuilovas teigė, kad šiuo metu keleivių srautas išaugo iki maždaug 48 proc. prieš karantiną buvusio lygio.

Anot pašnekovo, apie trečdalį keleivių sudarydavo jaunesnio amžiaus žmonės – mokiniai, kurie šiuo metu autobusais nekeliauja, nes neveikia mokyklos. Todėl prognozuojama, kad iki rudens keleivių srautai išaugs iki 70–75 proc. prieš karantiną buvusio žmonių srauto.

Pastaruoju metu daugiau keleivių viešajame transporte fiksuojama ryte ir vakare, kai žmonės vyksta į darbus, iš jų grįžta. Kelias dienas vyraujant šiltesniems orams pastebima, kad autobusai daugiau keleivių perveža ir dienos metu.

Todėl numatoma, kad bendroji viešojo transporto rida bus didinama šiomis kryptimis ir laikais: į pajūrį, į kai kurias priemiesčio sodų bendrijas, iki vėlesnio vakaro pratęsiamas autobusų darbo laikas. Be to, nutraukiami šaltojo sezono maršrutų reisai ir grįžta šiltojo sezono maršrutai.

Laikinasis įstaigos vadovas aiškino, kad situacija vertinama kasdien. Pastebėjus naujų tendencijų, imamasi darbo pokyčių. Neatmetama, kad jeigu birželio viduryje bus nuspręsta nutraukti karantiną ar dar reikšmingiau keisti ribojimus, tai taip pat turės įtakos autobusų darbui.

Daugiau autobusų į pajūrį kursuos jau šį savaitgalį, mat numatoma, kad šia kryptimi važiuojančiųjų gali būti daugiau.

Šį savaitgalį uostamiesčio autobusų stotelėse jau bus pakeisti visi senieji popieriniai grafikai į nuo vasaros įsigaliosiančius.

A.Samuilovas sakė, kad bandoma dėlioti ir artėjančio rudens darbus, tačiau bent kol kas tai padaryti labai sunku – nežinia, kokią įtaką karantinas padarys, pavyzdžiui, ugdymo procesui.

"Matome, kad gyvenimo tempas daugelyje sričių pasikeitė", – konstatavo pašnekovas.

GALERIJA

  • Nuo vasaros – viešojo transporto pokyčiai Klaipėdoje
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Jonas

treciojo marsruto autobusų galinese stotelese nedezinfekuoja niekas, vairuotojai prirūko,visada veluoja

T

Vėl šusim nuo karščio ,autobusai klaikus, vasarą karštą, žiemą šalta, bardakas

Neseniai važiavau

Kaip visada vaizdas nekoks. Nešvaru ir tikrai nepradezinfekuota. O dar sako kad reikia kovoti su korona, žmonėms iš namų nerekomenduojama išeit..O čia autobusas kuriame kad ir su kaukėm bet žmonės važiuoja neišlaikydami distancijų vienas nuo kito..___Kongo džiunglėse nieko naujo. Genties vadas mužikas-budulis, tingintis įvest tvarką ir toliau vaizduos kad miesto transporte /kaip ir Kongo miesto ligoninėje:D) / viskas tvarkoj ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS