Nuogalės iš Pirmosios Melnragės nesitraukia dešimtmetį | KaunoDiena.lt

NUOGALĖS IŠ PIRMOSIOS MELNRAGĖS NESITRAUKIA DEŠIMTMETĮ

Buvusio moterų paplūdimio Pirmojoje Melnragėje nuogalės neapleidžia ilgus metus. Tuo piktinasi ir gyventojai, ir poilsiautojai. Prižiūrėtojai gerina sąlygas čia esančiame oficialiame moterų pliaže ir tikisi, kad pažeidėjos paliks visiems žmonėms skirtą pajūrio zoną.

Buvusio moterų paplūdimio Pirmojoje Melnragėje nuogalės neapleidžia ilgus metus. Tuo piktinasi ir gyventojai, ir poilsiautojai. Prižiūrėtojai gerina sąlygas čia esančiame oficialiame moterų pliaže ir tikisi, kad pažeidėjos paliks visiems žmonėms skirtą pajūrio zoną.

Prisijungdavo ir vyrai

Moterų paplūdimys Pirmojoje Melnragėje, einant molo link, buvo panaikintas prieš dešimtmetį. Šis ruožas tapo bendruoju. Moterims paplūdimys įkurtas už pastarojo ribos, keliaujant Antrosios Melnragės link.

Dėl senojo dailiosios lyties atstovėms skirto pliažo panaikinimo anuomet kilo didelis pasipiktinimas. Kai kurios moterys aiškino, kad pasiekti naująjį paplūdimį sudėtinga ir nepatogu.

Dalis nuogalių mėgautis saulės voniomis vis tiek ėjo į senąją vietą. Per dešimtmetį jos nepakeitė savo įpročio. Būdavo ir taip, kad netoli bendrajame paplūdimyje gulinčių nuogų moterų atsiguldavo ir vyrai. Nors šiuo ruožu vaikšto daug poilsiautojų, jie taip pat degindavosi Adomo kostiumu.

Nuogalės piktina ne tik poilsiautojus, kurie paplūdimiu žingsniuoja prie molo, bet ir  gyvenamojo kvartalo gyventojus. Jie ne kartą yra skundęsi vaizdais šioje vietoje. Klausimų, kodėl nuogalės mėgaujasi saulės voniomis bendrajame paplūdimyje, kyla ir poilsiautojams.

Apie sugrąžinimą negalvoja

„Situacija nepasikeitė. Nuogalės renkasi buvusiame moterų pliaže. Demonstruoja visas savo grožybes ir niekaip nesitraukia. Nepadėjo nei policijos, nei savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus organizuojami patikrinimai ir skiriamos nuobaudos“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Paklaustas, gal reikėtų moterų paplūdimį grąžinti į senąją vietą, A.Siakki atsakė: „Tada kitos moterys nesitrauks iš dabar joms skirto pliažo. Be to, pro šią vietą keliauja daug žmonių. Tad moterų pliažui ši vieta nėra gera“.

Specialistai taip pat atkreipia dėmesį, kad šiame ruože yra pavojingiausia maudytis jūroje, nes yra daug duobių. Skendimai čia fiksuojami labai dažnai.

Remontuoja takus

Paplūdimių prižiūrėtojai gerina sąlygas oficialiame Pirmosios Melnragės moterų paplūdimyje. Čia remontuojami sulūžę takai.

Artimiausiu metu prie tako, vedančio į šį paplūdimį, bus pastatytas suoliukas, kad būtų galima patogiai nusivalyti kojas. Tokį prašymą buvo išreiškusi viena moteris.

„Dalis takų šiame paplūdimio ruože buvo atnaujinta, dalis – ne. Kai kurie buvo visiškai susidėvėję. Gal pagerinus sąlygas pavyks moteris iš neoficialaus pliažo pervilioti į oficialųjį“, – svarstė biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Moterys pageidautų, kad joms skirtame paplūdimyje būtų įrengtas ir tualetas. Pasak V.Urbono, tai gali būti tik ateities planas, nes reikėtų daug investicijų.

Tinklų šiame paplūdimio ruože nėra. Biotualetą būtų sunku prižiūrėti, nes nėra privažiavimo kelio.

„Gal ateityje pavyks ką nors sugalvoti“, – teigė direktorius.

Klaipėdos pajūrio juostoje moterims skirtos keturios maždaug 200–300 metrų paplūdimių zonos. Jos yra Melnragėje ir Smiltynėje. Čia galima legaliai degintis apsinuoginus.

GALERIJA

  • Virginijus Urbonas
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

aerobus

Per vidurį graži moteriškė

Anonimas

Narkotiku ten nepardavineja,gali moteriskes gi turret savo pamegta vieta.o su toletais tai didele nesamone... neimanoma privaziuot... tai jei ponui neimanoma,tai gal kitiems bus imanoma.geda.

:)

Jei jums tos isplerusios bobos damos, tai as patyliu...baisu vaikus i pleza vest...naujam papludimy tikrai ne kazka, bet jei siulot senoj vietoj palikt irgi s...ner pas mus Melnaragej normalios vietos pasiplezinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS