Nuotekų tinklų avarija pasėjo nerimą | KaunoDiena.lt

NUOTEKŲ TINKLŲ AVARIJA PASĖJO NERIMĄ

Iš po žemių besiveržiančios nuotekos ir stiprus jų tvaikas aplinkinių Strėvos bei greta esančios Minijos gatvių daugiabučių gyventojams sukėlė nerimą. Kelias dienas žmonės jaudinosi, kas nutiko po jų langais, ir iki šiol klausia, ar į aplinką išsilieję teršalai nėra kenksmingi jų sveikatai?

Tylos ir nežinios siena

Antradienį Strėvos ir Minijos gatvių sankryžoje iš po žemių ėmė veržtis nuotekos. Gyventojai net pro uždarus langus savo butuose pajuto aštrų tvaiką ir buvo sunerimę, nes kur besikreipė, niekas nieko negalėjo pasakyti, kas nutiko.

"Mums buvo neramu, ar tai saugu, ar nepakenks mūsų sveikatai? Manyčiau, kad gyventojai turėtų būti kažkaip informuojami. Ar mes esame niekas ir neprivalome žinoti, kas kokiais teršalais čia mus nuodija? Kur beskambinome, jokios informacijos negavome", – tikino greta incidento vietos gyvenanti klaipėdietė.

Moteris pasakojo, kad iš po žemių pratrūkusi srovė buvo labai stipri. Paskui atvyko autocisterna, kuri susiurbė į aplinką išbėgusias nuotekas, atvykę aplinkosaugininkai tik dar labiau sustiprino gyventojų įtarimus, kad incidentas gana rimtas.

Teks sumokėti baudas

Gyventojų įtarimus patvirtino Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Romualdas Dužinas.

"Dabar avarija jau likviduota. Ten pratrūko bendrovės "Grigeo Klaipėdos kartonas" nuotekų tinklai. Suprantu gyventojus, juos erzino nemalonūs kvapai, į aplinką besiveržiantys teršalai. Tačiau dabar jau viskas sutvarkyta", – tikino R.Dužinas.

Pasak aplinkosaugininko, įmonė turės sumokėti baudą už "viršnormatyvinę taršą". Dabar sprendžiamas klausimas dėl administracinės baudos ir dėl žalos aplinkai.

"Šiuo atveju įvyko incidentas, kurio metu į aplinką pakliuvo teršalai, o tai yra neleistinas dalykas. Įmonė pumpuoja nuotekas į valymo įrenginius Dumpiuose ir turi užtikrinti tinklų saugumą. Mūsų žiniomis, teršalai pakliuvo į aplinkui esančius griovius ir lietaus nuotekų šulinius, iš kur buvo išsiurbti", – sakė R.Dužinas.

Nutekėjimai menki?

Aplinkosaugininkas neslėpė, kad nevalytos pramonės įmonės nuotekos susigėrė ir į gruntą. Tikslesnius duomenis, kiek teršalų galėjo patekti į aplinką, esą turės pateikti bendrovė "Grigeo Klaipėdos kartonas".

"Avarija įvyko vienoje iš dviejų mūsų bendrovės nuotekų linijų. Iškviesta asenizacinė mašina surinko išsiliejusias bei besisunkiančias nuotekas ir išvežė į bendrovės nuotekų valymo įrenginius Dumpiuose. Į aplinką galėjo patekti apie 2–3 kubinių metrų nevalytų nuotekų", – tikino bendrovės laikinasis technikos direktorius Aleksejus Miloserdovas.

Remonto darbai vykdyti antradienį nuo 16.30 iki 23 val. Nakties metu darbai nebuvo atliekami, siekiant gyventojams netrukdyti poilsio. Linijos remonto darbai pratęsti vasario 24 d. 9 val. ir baigti 19 val.

Baudos už panašius incidentus gali siekti apie pusantro šimto eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

deinis

Ar čia secialiai tą vamzdį nulaužė ,kad reikia bausti ,gal geriau uždaryti fabrriką ne nebus tų avarijų.

jonas

Gyvenu šalia, vyrai sudirbo pakankamai operatyviai, nieko baisuas neįvyko. o kad prakiuro, tai kam nenutinka.

laborantas

kodėl nepraneša teršalų cheminės sudėties.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS