Šokiruojantis nurodymas personalui: nepatvirtinus diagnozės, kaukę padėti atgal | KaunoDiena.lt

ŠOKIRUOJANTIS NURODYMAS PERSONALUI: NEPATVIRTINUS DIAGNOZĖS, KAUKĘ PADĖTI ATGAL

  • 94

Žurnalistė Rita Miliūtė feisbuke pratrūko dėl esamos situacijos, tiksliau, dėl nevykusių, jos manymu, pastangų pasirengti koronaviruso bangai ir mėginant tai dangstyti.

Įkėlusi skelbimą iš Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyriaus, kuriame nurodoma, apsaugines kaukes, saugomas seife, naudoti tik atvykus pacientui su įtariamu koronavirusu, o diagnozei nepasitvirtinus kaukę padėti atgal pasirašant į sąsiuvinį, ji savo požiūrį išreiškė trumpai: „Eikit Jūs žinot kur, ministre. Nuoširdžiai“.

Internautai į tokį skelbimą reagavo naudodami palyginimus. „Matyt, panaudotus prezervatyvus irgi padeda atgal į vietą, pasirašant?“ – klausė vienas komentarorius.

„Facebook“ nuotr.

Prie skelbimo R. Miliūtė dėstė apie lyderio svarbą ir kokiam lyderiui patikėta valdyti kovą su koronavirusu Lietuvoje.

„Kai atsitinka krizė, reikia lyderio. Kai tokia, kaip pasaulis turi šiandien, lyderio reikia ypatingo. Tokio, kuris kitomis aplinkybėmis galėjo būti nepastebimas ir nežinomas, tykiai ramiai dėliodamasis savo reikalus, po darbo žaidžiantis su vaikais strateginius žaidimus arba vergaujantis šeimos katei.

Tokio, kuris dirba ne kad kas dieną per televizorių parodytų, o kad darbą padarytų, apgalvojančio bent keletą ėjimų priekin, žinančio, su kuo į priekį eis ir gebančio mobilizuoti visus, kuo nors galinčius prisidėti. Skaitančio laikraščius, galų gale, ne plėšantis juos ir sukantis iš skutelių lizdą alternatyviai realybei.

Eikit Jūs žinot kur, ministre. Nuoširdžiai.

Užsienyje įstrigę piliečiai, kuriuos Krizių centro atstovai pasiunčia aiškintis su darbą baigusiomis ambasadomis. Karantino pažeidimai – ne kokio nors įkalusio turisto, o Karo akademijoje. Daugybė nežinios, kaip toliau dirbti, senjorai klausia, kaip geriau – kad socialiniai darbuotojai ateitų, ar kad ne; ir čia ne ledkalnio viršūnė, o vos trys naujos žinutės messengeryje.

Jiems turbūt baisu, kad krizei suvaldyti paėmęs žmogų iš šalies, neduokdie-nebus-iš-savos-partijos, kitų rinkimų neįveiksi. Bet čia kaip tik yra tas Jūsų paskutinis šansas, brangios mano valstybės Vyriausybe. Jūsų, kurie šeštadienį paaiškinat, kad koronatestų nusipirkus už 10 tūkstančių, jų turime pakankamai, bet jau pirmadienį paskiriat naujiems daugiau kaip pusę milijono. Tai arba melavot, arba eurus po laiko mėtote be reikalo“, – rašė žurnalistė.

Ministro Pirmininko patarėjas ir Visuomenės informavimo grupės prie ekstremalios situacijos operacijų centro vadovas Giedrius Surplys dėl minėto skelbimo ligoninėje siūlė kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją.

„Tai yra tiesa, – apie nurodymą, kabantį ligoninėje, sakė G. Surplys. – Bet nenoriu komentuoti. Tegul Sveikatos apsaugos ministerija komentuoja, kas čia per ligoninės darbo tvarka. Mano žiniomis, tokių rekomendacijų iš ministerijos tikrai nebuvo“.

Medikai jau seniai trimituoja, kad neturi pakankamai apsaugos priemonių darbui tokioje pavojingoje situacijoje. Ir tokie nurodymai duodami ne iš gero gyvenimo.

PAPILDYTA. Klaipėdos ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis portalui kaunodiena.lt aiškino, kad medikai panaudotų minėtų kaukių (respiratorių) antrą kartą nesideda, tačiau ateityje juos planuojama dezinfekuoti ir bus galima pakartotinai panaudoti.

"Vadovaujamės Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijos centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kovo 5 d. pasirašytu sprendimu nr. V296 dėl pakartoninio respiratorių panaudojimo", - aiškino V. Jarušonis. Jo teigimu, sprendime nurodoma panaudotas apsaugos priemones rūšuoti ir saugoti, kad vėliau būtų galima jas dezinfekuoti. Jis minėjo, kad vieną respiratorių bus galima dezinfekuoti penkis kartus, tai yra, panaudoti penkis kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (94)

Siaubas

Verygai jau laikas dingti iš savo pareigų ,melagis ir nieko nesugebantis dirbti tokioje situacijoje.Nesugeba net aprūpinti Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus medikų geromis apsaugos priemonėmis,kur per parą ligonių tikrai daug ,o kuris su korona nors dar nekarščiuoja tai nesuprasi.Medikam reikia kuo greičiau begti iš ten.Už tokį atlygi nimą rizikuoti savo ir savo šeimos gyvybėmis yra žemiau durnumo ri bos. Dirbantiems medikams dievo palaimos,o Verygai ir Kauno klinikų vadams korono viruso.

Pilietis

Supuvęs ministras kaip ir visa sveikatos apsauga tik išskėtus kišenes..laikas kyšininkams atstatyt reputaciją.

manau

Žalieji dirba ir dirba gana solidžiai , o konservatoriai eilinį kartą nesugebėjo pasirodyti normalia partija ir "maro" metu pradėjo rinkiminę propagandą, o apie komercinės žurnalistikos atstovę tik viena nuomonė - prostitu tė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS