Orai: žiema primins pavasarį | KaunoDiena.lt

ORAI: ŽIEMA PRIMINS PAVASARĮ

  • 4

Pastarąsias dienas pajūrį talžę stiprūs vėjai trumpam nurims, tačiau Klaipėda paklius į naują ciklonų ir anticiklonų susidūrimų zoną, todėl orai kitą savaitę labiau primins pavasarį nei viduržiemį.

Šiandien pajūryje vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Žymesnio sniego nenumatoma. Šiaurės vėjas aprims, sieks tik 7–12 m/s. Gūsiai dar retkarčiais gali sustiprėti iki 15 m/s. Oro temperatūra dieną svyruos apie nulį laipsnių.

Sekmadienį situacija mažai keisis, debesuotumas išliks, pragiedrulių tikimybė sumažės, kritulių jau bus nedaug. Naktį gali silpnai pasnyguriuoti, dieną į pajūrį pradės plūsti šiltesnis oras. Todėl sekmadienio dieną krituliai jau gali būti mišresni – ne tik sniegas, bet ir šlapdriba, dulksna. Oro temperatūra bus kontrastinga. Naktį pašals iki 4–6 laipsnių šalčio, o dieną ji jau sieks 0–2 laipsnius šilumos. Naktį vėjas bus besikeičiančios krypties, gana silpnas, o dieną pasisuks iš pietų, pietvakarių ir atneš šiltesnį orą.

Kitos savaitės pradžioje ir toliau į pajūrį keliaus šiltesnis oras. Pirmadienio naktį oro temperatūra bus teigiama. Tiek pirmadienį, tiek antradienį jau ir dienomis bus iki 2–4 laipsnių šilumos. Vyraus debesuoti orai su silpnu lietumi ir dulksna. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, 6–12 m/s stiprumo. Antradienio dieną gali pasirodyti saulė.

Trečiadienio naktį vėjas nurims, bus be žymesnių kritulių, debesuotumas nepastovus, gali kiek pašalti, temperatūra bus 0–2 laipsniai šalčio, bet neilgam. Trečiadienio dieną Klaipėdą pasieks ciklonas, atnešiantis šiltesnį orą ir lietų.

Ketvirtadienio naktį lietus atsitrauks, galima nedidelė dulksna, o ketvirtadienio dieną pajūris atsidurs tarp ciklono ir anticiklono. Diena bus debesuota, vėjas nelabai stiprus, kritulių bus nedaug. Temperatūra naktį sieks 1 laipsnį šilumos, dieną bus 1–2 laipsniai šilumos.

Penktadienį Klaipėdą pasieks naujas ciklonas su atmosferos frontu. Tad nakties metu ir pirmąją dienos pusę lis. Pietvakarių, vakarų vėjas sustiprės iki 15–20 m/s.

Šeštadienis bus labai vėjuotas, ypač diena. Vėjo gūsiai sieks iki 25 m/s. Neišvengsime ir lietaus, kurį atneš naujas atmosferos frontas. Temperatūra bus teigiama.

Sekmadienį stiprus vėjas išliks, oro temperatūra teigiama, kritulių mažiau.

Gairės: orai, orų prognozė
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dariui

Kai laikraščio "choziajnas" yra vienas, tai be pusės litro nesuprasi.

Darius

Tiesą sakant sunku suprasti, ar čia dienraštis skirtas Kaunui ar Klaipėdai? Kodėl jokios informacijos apie Kauno orus? Atsibuskite gerbiama redakcija, čia juk vis dar Kaunas!

tam Faktu tikrintojas

Čia kalbama apie pajūrio orus. Pirmadienį Vilniuje žadama iki -16C, o Klaipėdoje bus +2C
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS