Pagalba mažiesiems klaipėdiečiams: kai kuriems moksleiviams sudarytos sąlygos eiti į mokyklą | KaunoDiena.lt

PAGALBA MAŽIESIEMS KLAIPĖDIEČIAMS: KAI KURIEMS MOKSLEIVIAMS SUDARYTOS SĄLYGOS EITI Į MOKYKLĄ

Mažiesiems klaipėdiečiams, kurių tėvai negali dirbti namuose, sudaromos sąlygos eit į mokyklą, tiesa, pamokose jie vis tiek dalyvauja žiūrėdami į kompiuterio ekraną.

Jau pirmadienį į aštuonias Klaipėdos mokyklas tėvai atvedė arba atvežė 33 pradinių klasių mokinukus. 15 pirmokų, 10 antrokų, du trečiokai ir šeši ketvirtokai negalėjo mokytis būdami namie, nes jų tėvai buvo priversti eiti į darbą.

Kiekviena mokykla, kurią iki karantino lankė vaikai, rūpinasi tokių mokinių užimtumu. Pirmadienį tokių mokyklų Klaipėdoje buvo aštuonios.

„Mokykloje jie nėra ugdomi, bet mokykloje jiems yra sudaromos sąlygos prisijungti prie savo klasių ir nuotoliniu būdu dalyvauti pamokose. Neturime atskiros mokyklos, kur būtų surinkti viso miesto mokinukai“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Vaikus mokyklose prižiūri tam paskirti atsakingi asmenys. Jie padeda prisijungti prie virtualių pamokų, stebi ir padeda vaikams mokytis.

Klasėje mokiniai neprivalės dėvėti kaukių, bet išeidami į bendro naudojimo patalpas vaikai turėtų jas dėvėti, tai rekomenduojama. Jeigu tėvai norės, galima leisti vaikams net pamokos metu dengti veidus apsaugos priemonėmis.

Dėl kelių į mokyklą ateinančių vaikų valgyklos neveiks. Tėvams pranešta, kad jie turėtų įdėti vaikams maisto, kurį mokykloje galima pašildyti.

Galbūt tėvai sutiks, kad maistas mažiesiems mokinukams būtų užsakomas ir atvežamas. Kiekviena mokymo įstaiga šiuos klausimus spręs atskirai.

Pirmadienį vaikus į mokyklą norintys tėvai apie tai turėjo pranešti iki gruodžio 31 dienos.

Iki sausio 6-osios tėvai turėjo pateikti motyvuotus prašymus visam likusiam sausio mėnesiui.

Daugiausiai prašančių tokios mokyklų pagalbos tėvų dirba prekybos centruose, gydymo įstaigose, policijoje.

Kol kas nežinia, ar karantinas bus pratęstas ir po sausio 31-osios. Jeigu taip atsitiks, tėvams vėl teks rašyti prašymus. Ryšys su tėvais palaikomas per elektroninius dienynus.

Vyresnieji mokiniai mokosi namuose nuotoliniu būdu. Tokių sąlygų, kaip pradinukams, jiems nesudaroma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS