Pagalbai ukrainiečiams – solidi pinigų suma | KaunoDiena.lt

PAGALBAI UKRAINIEČIAMS – SOLIDI PINIGŲ SUMA

Klaipėdos savivaldybės administracija skubos tvarka, keičiant metinį veiklos planą, per šių metų kovą–balandį iš miesto biudžeto surado lėšų humanitarinei pagalbai Ukrainai bei nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams ir skyrė jiems solidžią pinigų sumą.

Per du šių metų mėnesius, kovą ir balandį, Klaipėdos savivaldybė humanitarinei pagalbai ukrainiečiams skyrė 746 tūkst. eurų.

Pagal Lietuvos įstatymus, numatyta humanitarinė pagalba gali būti teikiama piniginėmis lėšomis, maistu, daiktais, sveikatos priežiūros ir kitomis paslaugomis, įskaitant būtiniausių gyvenimo sąlygų atkūrimą.

Vien vienkartinės materialinės paramos asmenims, nukentėjusiems nuo karo Ukrainoje, buvo išmokėta 514 tūkst. eurų, 150 tūkst. eurų buvo pervesta piniginėmis lėšomis, 22 tūkst. eurų per kovą skirta vaikų nemokamam maitinimui ir ugdymo priemonių aprūpinimui ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigose.

Dar 47,4 tūkst. eurų reikėjo pabėgėlių registracijos centro įkūrimui ir jo veiklos užtikrinimui (maitinimui, higienos prekėms, laikinai nakvynei).

Prognozuojama, kad dėl didėjančio Klaipėdoje registruotų nuo karo Ukrainoje nukentėjusių asmenų skaičiaus našta savivaldybės biudžetui dar augs.

Todėl išnaudojus visas galimybes dėl skubaus lėšų perskirstymo metiniame veiklos plane ketinama vėl kreiptis į tarybą dėl 2022–2024 m. strateginio veiklos plano ir 2022 m. biudžeto keitimo.

Šiuo metu renkama informacija dėl papildomo lėšų poreikio iš savivaldybės biudžeto vienkartinei materialinei paramai Ukrainos gyventojams, nukentėjusiems nuo karo.

Preliminari papildomo poreikio suma yra beveik 745 tūkst. eurų.

Šią sumą artimiausiame tarybos posėdyje turėtų patvirtinti miesto politikai.

Gairės: karas Ukrainoje, pagalba Ukrainai, pinigai ukrainiečiams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS