Pajamų deklaracijos – paskutinę minutę | KaunoDiena.lt

PAJAMŲ DEKLARACIJOS – PASKUTINĘ MINUTĘ

Nemaža dalis uostamiesčio gyventojų, turėjusių deklaruoti turtą ir pajamas, šiemet delsė iki paskutinės akimirkos. Tai beveik pora valandų pailgino Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) darbo laiką.

Pirmadienį baigėsi pajamų ir turto deklaracijų teikimo terminas. Paskutinę dieną Klaipėdos AVMI užfiksuota didžiulis gyventojų antplūdis.

Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorės Editos Cibienės teigimu, gegužės 4-ąją Klaipėdos gyventojų aptarnavimo centre apsilankė maždaug 850 gyventojų, iš jų per 500 – dėl pajamų ir turto deklaravimo.

"Visi lankytojai buvo aptarnauti, dirbta ilgiau. Paskutinis gyventojas priimtas 18.40 val., kai paprastai yra dirbama iki 17 val.", – dėstė E.Cibienė.

Tiesa, deklaracijų teikimo "sezonu" Klaipėdos AVMI durys buvo atviros ilgiau nei įprasta – iki 18 val.

Pirmadienį apsilankiusiųjų skaičius nebuvo rekordinis. Daugiausia žmonių esą sulaukta šių metų balandžio 20 d. Tada konsultacijų prireikė 908 gyventojams.

Pajamas šiemet deklaravo 12 proc. daugiau klaipėdiečių nei pernai – deklaravusiųjų skaičius siekia 59 tūkst. Turtą deklaravo 33 proc. daugiau uostamiesčio šeimų ir pavienių gyventojų – 3,7 tūkst.

Vis dėlto dokumentus pateikė ne visi, kuriems tai buvo privaloma. Prievolę pateikti pajamų deklaraciją, preliminariais duomenimis, yra įvykdę per 9,6 tūkst. Klaipėdos miesto smulkiųjų verslininkų. Tai yra maždaug 78 proc.

E.Cibienės teigimu, metinių pajamų deklaracijų už praėjusius metus kol kas nėra pateikę apie 1,2 tūkst. klaipėdiečių, praėjusiais metais vykdžiusių individualią veiklą pagal pažymą, ir apie 0,8 tūkst., dirbusių su verslo liudijimu.

Pašnekovė ragino suskubti visus, kurie dar nepateikė deklaracijų ir pabrėžė, jog tiems, kurie tai padarys per savaitę po termino pabaigos,  sankcijos nebus taikomos.

"Vis dėlto mokesčių mokėtojai, kurie turi sumokėti gyventojų pajamų mokestį iki gegužės 4 d., turėtų žinoti, kad jau nuo šio antradienio jiems pagal galiojančius teisės aktus skaičiuojami delspinigiai – 0,03 proc.", – pabrėžė Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė.

Deklaracijų nepateikusieji arba pateikusieji jas klaidingai bus traukiami administracinėn atsakomybėn. Gyventojui gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 144 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS