Pajudėjo Dangės skvero rekonstrukcija | KaunoDiena.lt

PAJUDĖJO DANGĖS SKVERO REKONSTRUKCIJA

Po ilgų diskusijų apie pabrangusį Dangės krantinių ir šalia esančio skvero sutvarkymo projektą, netrukus prasidės ir realūs darbai. Juos atlikti patikėta Rietavo bendrovei "Plungės lagūna".

Dar pernai paaiškėjo, kuri įmonė rekonstruos Dangės skverą su avarinės būklės krantine (420 m nuo Biržos tilto iki Bastionų gatvės).

Klaipėdos savivaldybei savo kandidatūras buvo pateikusios keturios bendrovės, tačiau rangos darbų konkursą laimėjo "Plungės lagūna".

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė, sutartis su šia įmone pasirašyta gruodžio 16 d.

Per pusantrų metų (iki 2022 m. birželio 16 d.) rangovas įsipareigojo sutvarkyti įgriuvusią Dangės krantinę ir įrengti šiuolaikišką parką.

"Sutartis pasirašyta, rangovas gali pradėti darbus ir turi tilpti į numatytą terminą. Darbų grafiką bendrovė yra pateikusi, jame viskas sudėliota mėnesiais", – teigė A.Špučienė.

Rekonstrukcija miestui kainuos apie 10,7 mln. eurų (maždaug pusę projekto vertės – 4,8 mln. eurų planuota gauti iš Europos Sąjungos). Krantinės rekonstrukcija atsieis 3,6 mln. eurų, skvero – 7,1 mln. eurų.

Dienraštis primena, kad tai – kone dvigubai daugiau nei buvo numatyta iš pradžių. Pasak Klaipėdos savivaldybės atstovo, projektą pabrangino granito dangos, fontanas, mažosios architektūros elementai, kiti parko įrenginiai bei padidėjęs darbo užmokestis.

Veiksmas: apsauginė tvora byloja apie prasidėsiančius darbus šalia Dangės. Statybos tęsiamos ir Tremtinių skvere. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Esą buvo stengiamasi atsižvelgti į miestiečių, bendruomenių, asociacijų pageidavimus: žmonės prašė įrengti kuo daugiau vaikų žaidimo aikštelių, vietų jaunimui, tinkamai įprasminti istoriją, pritaikyti dangas neįgaliesiems.

Pirminiais architektų skaičiavimais, fontano įrengimas turėjo atsieti 34 tūkst. eurų, tačiau jo kaina pakilo iki daugiau nei 263 tūkst. eurų. Išlaidos granito dangoms padidėjo dar trimis milijonais eurų.

Mažosios architektūros elementai projektą pabrangino daugiau nei 541 tūkst. eurų, o parko įrenginiai (suolai, vaikų žaidimo aikštelės, treniruokliai) – dar 507 tūkst. eurų nuo pradinės kainos.

Esą šoktelėjo ir apželdinimo išlaidos, brango hidrotechninė dalis, atitinkamai įvertintas ir padidėjęs darbo užmokestis.

Iš mirties taško pajudėjo ir darbai Tremtinių skvere (Daukanto ir I. Kanto gatvių sankirtoje), šie buvo įstrigę dėl smarkiai iš Kinijos į Lietuvą vėlavusių granito plokščių.

Dėl to savivaldybės rangovas – bendrovė "Kavesta" – negalėjo užbaigti pradėtų darbų.

Dabar skvere vėl zuja statybininkai. Projekto vertė – beveik 400 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Pajudėjo Dangės skvero rekonstrukcija
  • Pajudėjo Dangės skvero rekonstrukcija
  • Pajudėjo Dangės skvero rekonstrukcija
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Jo

Na, troliukai, marš į Senukus (Gulbę, Moki-veži, etc...) pirkti šniūro, kad galėtumėte ne vien iš pasiutimo bezdėti prie kompo, o prisirišę prie patręšusių medžių, neveikiančių seniai užakusių ir užrūdijusių fontanų savo nuoširdžiu ir fiziškai išreikštu protestu parodyti valdžiai iš kur kojos dygsta. Apskritai visi pasipiktinimai realiai reiškia tik viena: palikit viską kaip yra. Aš ten vedžioju savo šunėką, jis ant visų kampų ir tų pačių patręšusių medžių "žymi" savo teritoriją. Jam gerai ir man to pakanka. Šiaip ar taip, civilizuotai žiūrint, po visų rekonstrukcijų ir pertvarkų ten šunims ne vieta. Va tik ar neįsiveis ant naujų prašmatnių suoliukų bomžai, ar tik neims mirkyti savo smirdančių skarmalų naujame fontane... Gi taip jau nuo seno. Kur nauja graži vieta, ten bomžai pirmieji.

lėšos

Klp.Jeigu vagi ir nemoki 100% mokesčiu,tai blogai....ir neversk savo blogio ant visų dorai gyvenančių.

Klp

Gandragalviai.Ar skveras bus ar ne jus nuo to nei nubiednesit nei praturtesit.Nereikia svaigt didybes manija ir galvot,kad uz mano pinigus viska tvarko.Ir as islaikau mera uz savo pinigus.Jeigu maziau vogtumem ir 100% mokescius moketumem - miestas klestetu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS