Pajūryje atsirado kledaras | KaunoDiena.lt

PAJŪRYJE ATSIRADO KLEDARAS

Vaizdas pajūryje, pakeliui į Šiaurinį molą, toliau nepaliauja stebinti klaipėdiečių. Ten, kur už kiekvieną pusvalandį automobilių savininkai privalo mokėti, antrus metus riogso jūriniai konteineriai, o šalia jų kažkas paliko ir nevažiuojantį visureigį.

Apie tai, kad "Land Rover" negali pats judėti, byloja nuleistos visos keturios jo padangos ir po mašina pakišti ratai.

"Tokius automobilius privalu išgabenti net iš daugiabučių namų kiemų. O čia – pajūris. Ar čia kažkas šventesnis už visus šventuosius savivaliauja, ar mes kažko nesuprantame, – svarstė vieną rugpjūčio vakarą visureigį apžiūrinėję vyrai. – Maža to, kad konteineriai darko pajūrio vaizdą, dar ir senas kledaras atsirado. Vaizdas į klaipėdiečių ir miesto svečių pamėgtą pasivaikščiojimo vietą – molą, švelniai tariant, bjaurus. Už vielinės tvoros riogso bet kaip išmėtyti žvejų rakandai. Nesvarbu, kad tai privati teritorija, ji darko vaizdą."

Informacija apie nevažiuojantį automobilį vakar pasiekė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovę Kristiną Vintilaitę. Jos pavaldiniai apsilankė minėtoje vietoje ir užfiksavo ne tik važiuoti negalinčią mašiną, bet ir kitą automobilį, kuriuo kažkas atvažiavo iki pat konteinerių.

Valdininkai pradėjo tyrimą, ar nusižengta Administracinių teisės pažeidimų kodekso reikalavimams.

"Mašina ir konteineriai – labai skirtingas turtas. Kadangi teritorija nėra aptverta, nepažymėta ženklais, nurodančiais, kad ji valdoma kokio nors juridinio asmens, kas pageidauja, gali įvažiuoti. Todėl teritorija vadintina vieša. Pradėta administracinės bylos teisena. Aiškinsimės, kas jo savininkas. Aiškinsimės, ar ši teritorija teisiniu požiūriu yra tinkama automobilių statymui ir važinėjimui. Jei paaiškės, kad šioje vietoje negalime nei važinėti, nei statyti mašinas, policija ir mes patys imsimės prieš savininką teisinių veiksmų. Tiesiog viską reikia išsiaiškinti. Dar tikslinsimės, ar teritorija rinkliavinė", – komentavo K.Vintilaitė.

Valdininkė aiškino, jei teritorija, kurioje stovėjo abu automobiliai, priklauso juridiniam asmeniui, tokia teritorija rinkliava neapmokestinama.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai žadėjo per kelias dienas išsiaiškinti, kas yra teisus.

Kol kas nelabai aišku, koks statusas yra tos vietos, kuria prie konteinerių įvažiavo automobiliai: ar tai yra įvaža, ar gatvė? Čia nėra jokių eismo ženklų, nors visiems akivaizdu, kad šiuo taku intensyviai važinėjama.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Al

tai ten nuomos punktas.

Aiskinsis

Kas savininkas. O pries kuri laika buvusiam straipsnyje jau buvo zinoma kas savininkas to sklypo: Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vyriausiasis specialistas Nerijus Pocius daugiau nei prieš mėnesį tikino, kad žemės, ant kurios stovi konteineriai, savininkė yra valstybė, todėl stovyklos steigėjai turėjo gauti Nacionalinės žemės tarnybos leidimą. Bet musiskiai savivaldybininkai to vis dar nezino...

:o

Šakalienė techniką pasitelkusi, laksto paskui Marselį ir kitus benamius, jai norisi, kad jie po daugiaaukščių balkonais gyventų miesto centre, pastarieji užsispyrę traukiasi į nuošalę. Todėl ši ponia neturi laiko rūpintis kitais miesto tvarkymo darbais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS