Pakilęs vanduo neleidžia kelti per marias autobusų, apsemtas Klaipėdos senamiestis | KaunoDiena.lt

PAKILĘS VANDUO NELEIDŽIA KELTI PER MARIAS AUTOBUSŲ, APSEMTAS KLAIPĖDOS SENAMIESTIS

Stiprus vėjas verčia klaipėdiečius nekišti nosies iš namų. Ugniagesiai tikino, kad darbo šeštadienį ryte kur kas mažiau nei per sausio gale per pajūrį praūžusią audrą „Malik“.

Klaipėdiečiai vėjo siautulį pradėjo jausti paryčiais. Lietus maišosi su kruša, tačiau žadėtos šlapdribos ryte nebuvo. Didžiausią jėgą audra pasiekė apie 7.30 val. Vėjo greitis gūsiuose siekia 25-27 m\s. Tokia stichija uostamiesčio gyventojams – jokia naujiena.

Nepaisant to, ugniagesiai neturi laiko tinginiauti. Ryte nuo devynaukščio namo stogo atsilaisvino ir grasino nukristi žemyn stogo danga. Vos susitvarkę su šia problema ugniagesiai išskubėjo į Baltijos prospektą, kur ties 105-uoju namu pavojingai pasviro ir vėjo blaškomas galėjo nuskristi ant gatvės didžiulis reklaminis skydas. Jį teko nupjauti ir saugiai padėti.

Klaipėdoje medžiai negriūva, lūžinėja smulkesnės šakos.

Daugiausiai darbo ugniagesiams – Šilalės rajone, čia vėjas išvertė bene 14 medžių. Stipresnė sausio pabaigos audra ten žalos nepadarė.

Keleivių perkėla neveikia nuo penktadienio 18 val.

Feisbuko paskyros „Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.

Šeštadienį į Neringą keltai nekelia autobusų ir sunkiasvorio transporto – mariose pakilęs vandens lygis neleidžia saugiai šioms transporto priemonėms įvažiuoti į keltą ir iš jo išvažiuoti.

Ryte „Smiltynės perkėlos“ dispečeriui teko vieną autobusą Klaipėdoje apgręžti, jis nebuvo perkeltas į Smiltynę. Dar įdomesnį nuotykį patyrė iš Neringos į Klaipėdą persikelti norėjusio autobuso vairuotojas ir keleiviai. Smiltynės pusėje autobusas įvažiavo į keltą, bet pasiekęs Klaipėdos krantą keltas negalėjo jo išleisti – trapo nuolydis buvo pernelyg status, todėl autobusas grįžo į Kuršių neriją ir ten lauks palankesnio oro.

LNK reportažas:

Nors sinoptikai teigia, kad apie pietus vėjas turėtų rimti, žvelgdami į grėsmingai tamsų dangų virš jūros abejoja, ar šeštadienį senoji perkėla galės atnaujinti veiklą.

Uosto veikla pradėta riboti apie 4 val. ryto, bangų aukštis jūroje siekia 5 metrus. Išoriniame reide įplaukti į uostą laukia 1 laivas.

Klaipėdos senamiestyje, Žvejų gatvėje, formuojasi sunkiai pravažiuojama bala. Panašu, kad lietaus vanduo nesubėga į lietaus nuotekų kanalizaciją. Dangės lygis ties senamiesčiu dar nesiekia krantinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jis

eilinė tryda sapudoje. Audra kaip audra, nematė tikros audros. Turbūt žurnalistė jaunutė mergička.

Kosmaras

Kelintu metu nuotraukos? ;)

Nuotraukos kur?

Kur nuotraukos su autobusais negalinčiais nuvažiuoti nuo kelto? Ar autobuse buvo keleivių? Ką jie darė, kai autobusas turėjo laukti palankių oro sąlygų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS