Palanga skaičiuoja vasaros pelną: verslininkai laimingi – poilsiautojų buvo beprotiškai daug | KaunoDiena.lt

PALANGA SKAIČIUOJA VASAROS PELNĄ: VERSLININKAI LAIMINGI – POILSIAUTOJŲ BUVO BEPROTIŠKAI DAUG

  • 2

Rudenį į Palangą atvykę žmonės džiaugiasi ramuma.

„Gyvenimas trumpas – reikia spėti aplankyti Palangą“, – sako LNK žinių tarnybos kalbintas poilsiautojas.

„Buvome vasarą Šventojoje, o dabar Palangoje, kad ramiau ir dėl to pačio, kaip sako, jodo daugiau“, – antrino kita poilsiu besimėgaujanti moteris.

„Šitie metai buvo įspūdingi, žiūrint pagal žmones, pagal srautus. Jeigu 2 val. nakties eini J. Basanavičiaus gatve ir praeiti neįmanoma, tai nemanau, kad yra dėl ko verkti. Turėjo džiūgauti visi, kad tik kitos vasaros tokios būtų“, – apie verslo pusę prakalbo kitas pašnekovas.

Šitie metai buvo įspūdingi, žiūrint pagal žmones, pagal srautus.

Kurortininkai rugsėjį dar po smėlį braido ir į jūrą niurkteli.

„Smėlis šiltas, kur vėsu – nelabai. Moterų paplūdimyje labai daug besimaudančių. Daugiau nei bendrajame, jos nebijo šalčio“, – juokaudama pasakojo dar viena poilsiautoja.

Poilsiautojais besirūpinantys pripažįsta, kad praėjusi vasara buvo išskirtinė.

„2019, 2018 metais būdavo nuo 40 iki 50 proc. lietuvių turistų, tai dabar mes turbūt turime 75-80 proc“, – teigia turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

Kol kad durų neskuba užverti net kavinės prie jūros, jų darbuotojai vasarą vadina fantastiška.

„Tik pradeda leistis saulė ir iškart pilna terasa. Žmonės net ant takelių sėdėdavo, netilpo niekur, beprotiškai daug. Tai net į vidų staliukus pradėjome dėti, nes žmonės nori tiek viduje, tiek lauke sėdėti“, – įspūdžiais po vasaros sezono dalijosi vienos kavinės darbuotoja.

Paklausus, ar dosnūs per vasarą buvo lietuviai, teigiama, kad arbatpinigių tikrai buvo.

„Dabar gal šiek tiek apmažėjo, nes ir žmonių apmažėjo, bet tikrai užtenka. Užtenka pragyventi čia Palangoje“, – teigė dar viena darbuotoja.

Kai kurie verslininkai antrina, kad užsieniečių buvo mažiau.

„Lietuva suvažiavo. Lietuviai tikrai leido kažką sau nusipirkti, kažką daugiau, kažką brangiau, mes nepajutome, kad būtų baisus taupymo režimas. Liepos mėnuo buvo išties geras ir oro atžvilgiu, ir žmonių“, – sako vieno Palangos restorano savininkė Rūta Sakalauskienė.

Kurorto viešbučių ir restoranų asociacija aptarusi sezoną tvirtina – jis toks pat, kaip pernai.

„Konstatavom, kad vasara tikrai nebuvo blogesnė negu praėjusiais metais. Iš tikrųjų turbūt galėjo būti ir geresnė, jeigu nebūtų sugadinę pajamų rugpjūčio mėnuo. Dėl subjurusių orų turėjome mažiau pajamų, užimtumo nei praėjusiais metais rugpjūtį“, – žinių tarnybai teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Pajamas skaičiuojantys verslininkai sako, kad turėjo daugiau ir išlaidų. Dauguma ilgisi užsienio turistų bei didžiausia bėda vadina darbuotojų stygių.

„Tiesiog atrodo išgaravo. Atrodo, nėra to jaunimo, kuris nori dirbti arba jis ateina ir kitą dieną, po kelių dienų ima ir išeina dėl neaiškių priežasčių. Visiškos atsakomybės nebuvimas“, – plačiau dėstė I. Valaitienė.

Po šios vasaros kurortas turės iš ko kitai vasarai gražintis – iš poilsiautojų nemenkai praturtėjo.

„Praeitų metų surinkimas buvo iš parkavimo miesto gatvėse 661 tūkst. eurų, o šiais metais 210 tūkst. eurų daugiau“, – sako Rinkliavų centro direktorius Bronius Martinkus.

Už poilsio namuose, viešbučiuose ar pas privatininkus praleistą naktį į kurortą atvykusieji turi mokėti eurą, bet kiek Palangos biudžetą papildė vadinamasis pagalvės mokestis, dar skaičiuojama.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jums

Svarbu babkės,o kad "covidynas" verslininkams iki lemputės,brangieji-pinigai jūsų ir kitų covidu susirgimo atveju,tėra nulis,sveikata svarbiausia.Nustokit svaigt turtais,juk tuoj viską paliksit,ir ko dabar ardotės-bezdėkit tylomis.

O

Nors kartą Palangos verslininkai nesiskundžia...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS