Palanga sprogsta nuo poilsiautojų ir muša rekordus: suvartojama daug vandens, vežami kalnai šiukšlių | KaunoDiena.lt

PALANGA SPROGSTA NUO POILSIAUTOJŲ IR MUŠA REKORDUS: SUVARTOJAMA DAUG VANDENS, VEŽAMI KALNAI ŠIUKŠLIŲ

  • 10

Palanga ūžia nuo poilsiautojų ir skaičiuoja rekordus: suvartojama itin daug vandens, išvežami milžiniški kalnai šiukšlių, praneša LNK.

Ir patys kurortininkai stebisi, kad Palangoje tiek daug žmonių. Dalis sako atvykę dienai, kiti žada likti ilgiau, treti teigė pasidarę ilgąjį savaitgalį. Poilsiautojai prisipažįsta: juos išvargino karantinas, tad į kurortą pradėjo plūsti anksčiau nei pernai – nuo gegužės vidurio.

„Karantinas pakeitė žmones. Tikrai keliavome mes ir į užsienį, bet dabar šitie metai... Mums beliko lankytis Lietuvoj“, – sakė viena poilsiautoja.

O kurortu besirūpinantys skaičiuoja rekordus. Ir dėl poilsiautojų gausos, ir dėl kaitrių orų vandens Palangoje niekada nebuvo tiek daug išpilta.

„Už birželio mėnesį turime paduoto į miestą virš 210 tūkst. kubinių metrų vandens. Tai yra, lyginant su praeitų metų birželiu, net 18 proc. daugiau. Ir turime absoliutų vienos paros rekordą – viršijome 10 tūkst. per parą. Šitie skaičiai yra išskirtiniai, tokių nesame turėję“, – kalbėjo „Palangos vandenų“ direktorius Virgilijus Beržanskis.

Kasdien tik iš pajūrio išvežama apie 30 tonų šiukšlių.

Bet vandentiekininkai žada, kad poilsiautojams vandens nepritrūks.

„Tendencija tokia – metai iš metų augimo: tiek poilsiautojų skaičiumi, tiek pačių statybų Palangoje yra pakankamai daug. Tai mes tą sekame, žiūrime ir jeigu matysime, kad to vandens yra ant ribos, mes plėsime savo pajėgumus, kad tą vandenį užtikrintume“, – sakė V. Beržanskis.

Ir komunalininkai nemažai vandens išpila – nori, kad gėlynai nevystų. Gėlių kurorte šiemet pasodinta kone 100 tūkst.

Palangoje tvarką prižiūrintys sako turintys greitai suktis, mat šiukšlių kalnai vis auga.

„Jau praeitais metais pokytis buvo ženklus – 300 tonų daugiau negu 2019 metais. O šiemet – dar 300 tonų prisidėjo. Aš norėčiau pabrėžt, kad tai turbūt ne vien poilsiautojų atliekos, nes Palanga didėja, auga gyventojų skaičiumi ir statosi daug naujų objektų, namų. Tai tas irgi turbūt lėmė atliekų padidėjimą“, – teigė „Palangos komunalinio ūkio“ direktorius Gediminas Valinevičius.

Kasdien tik iš pajūrio išvežama apie 30 tonų šiukšlių.

„Didžiausia mūsų bėda yra kirai. Jeigu gyventojai neįdeda savo atliekų į konteinerį, o padeda šalia, tai mes randame didelius šiukšlynus aplinkui ir turime daug papildomo darbo. Prašome gyventojų sąmoningumo“, – kalbėjo G. Valinevičius.

Dėl poilsiautojų antplūdžio pilnėja ir kurorto kišenė. Vien už automobilius surinkta 85 tūkstančiais eurų daugiau nei pernai tuo pat metu. Bet, esą, tam įtakos turi ne tik žmonių gausa – šiemet kurorte daugiau apmokestintų automobilių statymo vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

juk gera

Na taip, gauna kalias algas - pist, namą nusiperka. Dar gauna algos - pist būstus

Desniai

Pinigai iš neprotingu pereina pas gudrius bet gal vienadieniai bizniai?

Neišdidu

Ledus pirkt turi lankstytis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS