Palangoje – minios žmonių: įvardijo didžiausias bėdas ir naujas tendencijas | KaunoDiena.lt

PALANGOJE – MINIOS ŽMONIŲ: ĮVARDIJO DIDŽIAUSIAS BĖDAS IR NAUJAS TENDENCIJAS

  • 40

Žmonių Palangoje – minios. Vieni sako, tokiu metu nuolat atostogaujantys, kiti – pasidarė ilgąjį savaitgalį, praneša LNK.

„Labai smagus savaitgalis, nuostabus oras, buvo galima maudytis“, – įspūdžiais dalijosi vyras.

Savaitgalį prie jūros buvo dar tirščiau. Kai žmonių tokia minia, gelbėtojams sausuma nepavyksta prasibrauti.

„Gelbėtojus išvežiojam vandens transportu, sausuma buvo neįmanoma pravažiuoti“, – teigė Palangos vyriausias gelbėtojas Kajus Pirožnikas.

Nors paplūdimiai sausakimši, nelaimių vandenyje kol kas išvengta.

„Šeštadienį buvo geras oras, tačiau sekmadienį užėjo rūkas ir išsklaidė žmones iš paplūdimio. Labai daug žmonių buvo neblaivūs paplūdimyje ir tradiciškai vaikai buvo be priežiūros“, – sakė K. Pirožnikas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Neblaivūs asmenys kėlė vargo ir Klaipėdos paplūdimiuose. Kilo net anekdotinė situacija, kai gelbėtojams teko kone penkias valandas ieškoti nuo žmonos pasimetusio ir įkaušusio vyriškio. Pasirodo, rado kitą sugėrovą.

„Vaikščiojo kopose su kitu girtu, vėliau jį matė gulintį ant tako medinio. Už  kilometro autobusų stotelėje žmonės jį pastebėjo“, – teigė Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Medikams bėdų kelia ne tik piktnaudžiaujantys alkoholiu, jie įspėja, kad atsargūs turi būti prie jūros geriantys ir valgantys, ypač saldėsius, mat prasidėjo širšių ir vapsvų sezonas. Vien Klaipėdos paplūdimiuose nuo šių vabzdžių nukentėjo jau aštuoni žmonės.

„Dabar labai daug įgėlimų, kur raminam tik su vaistais“, – teigė bendrosios praktikos slaugytoja Oksana Špric.

Kurorto verslininkai dėkoja geriems orams, būtent jie atvilioja žmones.

„Šiais metais pelningiausias savaitgalis buvo per Velykas, per Jonines ir dabar“, – sakė kavinės vadovė Greta Naidzinavičiūtė.

Turizmo specialistai sako, kad dauguma kurortininkų yra lietuviai, bet pastebi ir naujų tendencijų.

„Sulaukiame svečių ir iš Latvijos, Estijos, Lenkijos. Šią vasarą turime didesnį susidomėjimą iš prancūzų, vokiečių, skandinavų“, – kalbėjo Turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

Palangą prižiūrintiems reikia suktis greitai. Mat kai žmonių daug, tai ir kalnai šiukšlių.

„Šis savaitgalis buvo identiškas liepos 6-osios savaitgaliui, kai buvo rekordiniai skaičiai. Bet esame pasiruošę bet kam, tvarkome miestą“, – sakė Palangos komunalinio ūkio direktorius Gediminas Valinevičius.

Kurorte fiksuotas suvartojamo vandens rekordas.

„Apie 11 tūkst. kubinių metrų. Įprastai būna apie penkis“, – teigė G. Valinevičius.

Neabejojama, kad antradienį per Žolinę Palangoje žmonių bus dar daugiau. Prie atostogaujančių jungsis vienadieniai poilsiautojai. Nors viešbučiai pilni, žadama, kad atvykę neliks nakvoti gatvėje.

Sinoptikai žada, kad bus itin karšta. Termometro stulpeliai viršys ir 30 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Kalbos darkymas

"... daug įgėlikų, kur raminam su vaistais". Miela redakcija, gal ta Oksana Špic- atvykėlė, gal jai ir atleistina... Bet ar atleistina Jums tokius lietuvių kalbos perliukus dienraštyje spausdinti?

to Nieko naujoPrieš 23 valandas

"Labai intriguojanti antraštė - bet ar aš viena neradau naujų tendencijų ?" tai vienas komentatorius ir parašė, kad kasti kopose duobutes ir į jas kakoti šių metų nauja tendencija.

Aurelija

Sutinku su gerb Juozo pastebėjimais - tikrai prie jūros labai mažai tualetų, o prie įėjimo dirba per trumpai. Juk kurortas! Ne visi eina miegoti 21 val! Nera dušų, geriamo vandens! Tiesiog pasižvalgytų valdininkai ir imtų pavizdį iš latvių! Bet, tikriausiai, kam stengtis? Juk ir taip pilna poilsiautojų! Mokėkim ištisą parą už automobilių stovėjimo aikšteles, už “ pagalves” mokestį ir toliau atlikim “ gamtinius reikalus” jūroje ar kopose! Ir neaikčiokim! Juk čia mūsų mylima Palanga….
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS