Palangos savivaldybė ieško projektuotojų V. Kernagio alėjai | KaunoDiena.lt

PALANGOS SAVIVALDYBĖ IEŠKO PROJEKTUOTOJŲ V. KERNAGIO ALĖJAI

Palangos savivaldybė ieško įmonės, galinčios suprojektuoti Vytauto Kernagio alėją.

Anot Palangos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjo Vaidoto Kaklio, siūlymai savivaldybei gali būti teikiami maždaug tris savaites – iki kovo 9-osios, o sprendimas dėl sutarties pasirašymo turėtų būti priimtas iki kovo vidurio.

„Konkursą laimėjusi įmonė turės parengti projektą per dešimt mėnesių nuo sutarties pasirašymo su galimybe pratęsti dar dviem mėnesiams“, – BNS sakė V. Kaklys.

„Kitais metais panašiu metu planuojame pirkti statybos darbus“, – pridūrė jis.

Pasak savivaldybės atstovo, V. Kernagio alėja Palangoje galėtų atsirasti maždaug po dvejų metų.

V. Kaklys BNS teigė neatskleisiantis, kiek daugiausiai savivaldybė galėtų mokėti už projektavimo darbus, nes nenori, kad konkurso dalyviai iš anksto žinotų maksimalią konkurso sumą.

„Viešųjų pirkimų įstatymas leidžia neatskleisti tos informacijos. Iki vokų atplėšimo mes neinformuosime. Galime, bet to nedarysime“, – komentavo jis.

Menininko vardu pavadinti atkarpą, jungiančią Meilės alėją ir Jono Basanavičiaus gatvę, Palangos savivaldybė nusprendė praėjusių metų pabaigoje.

Anot Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyresniojo patarėjo Giedriaus Ramono, toks sprendimas priimtas pasitarus su V. Kernagio artimaisiais ir miesto bendruomene.

„Buvo pasirinkta kuo artimesnė vieta, susijusi su maestro veikla ir buvimu Palangoje, kur jis vaikštinėdavo prieš ir po koncertų „Anapilio“ viloje“, – sakė G. Ramonas.

Pasak Palangos savivaldybės, konkursą laimėjusi įmonė turės ne tik suprojektuoti pačią alėją, jos apšvietimą bei mažąją architektūrą, bet ir numatyti alėjos apželdinimą, esamų medžių išsaugojimą, pasiūlyti vieną ar kelias vietas meninei kompozicijai, įamžinančiai V. Kernagio atminimą.

„Meninei kompozicijai sukurti bus skelbiamas atskiras konkursas, alėjos projekto rengėjams pasiūlius vietas“, – kalbėjo G. Ramonas.

V. Kernagis po sunkios ligos mirė 2008-aisiais. Dainuojamos poezijos atlikėjui ir autoriui atminti Nidoje 2009 metais atidengta jam skirta Romo Kvinto iš bronzos išlieta skulptūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Džiugas

Puiku.Toje gatvelėje galėtu būti instrumentas (gitara, pianinas ,bugnai) , kur bet kuris norintis galetu pagrot.

Jurgis

Po savo langu sunelis tegul isiamzina Santechnika is Ukmerges... jau jeigu tokiu bebalsiu dainininku vardais alejas vadinsime, nebeliks vietos tikrai nusipelniusiems Lietuvai zmonems. Tikrai - kolorado vabalas...

Pensininkas

Gal mane reikia įamžinti,juk daug metų esu bedarbis,o kas po velnių tas Kernagis buvo???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS