Palangos varžytinėse – poilsio namai, šuliniai ir slėptuvė | KaunoDiena.lt

PALANGOS VARŽYTINĖSE – POILSIO NAMAI, ŠULINIAI IR SLĖPTUVĖ

Nereikalingo ar daugybę metų be jokios aiškios paskirties laikyto turto atsisako ne tik savivaldybės, bet ir valstybės įmonė Turto bankas.

Slėptuvė – rūsyje

Palangos savivaldybė varžytinėse parduoda daugiabučio rūsyje kelis dešimtmečius turėtą slėptuvę, kuria kažin ar kuris palangiškis yra pasinaudojęs.

Už 80 kvadratinių metrų ploto patalpas nustatyta pradinė 21 tūkst. eurų kaina. Viešajame elektroniniame aukcione dalyviai gali dalyvauti sumokėję 60 eurų dalyvio mokestį.

Šio objekto kainą ketinama kelti mažiausiai tūkstančio eurų intervalu.

Aukcione ketinama parduoti J.Biliūno gatvėje esančias patalpas. Slėptuvė buvo įregistruota 1966 metais pastatyto daugiabučio namo rūsyje.

Palangos savivaldybės Ūkio ir turto skyriaus vedėjas Kostas Jakubauskas tikino, jog šių patalpų reikėjo dėl civilinės saugos reikalavimų.

"Ne karinis tai objektas, o paprastai tariant – patalpos rūsyje. Savivaldybei jų nereikia, todėl ir nutarta parduoti. Skelbiame aukcione. Gal sovietiniais laikais kas nors naudojosi jomis, bet tikrai ne šiais laikais", – tikino K.Jakubauskas.

Parduoda aikštelę

Aukcione parduodama ir Palangos komunalininkų naudota automobilių stovėjimo aikštelė Bangų gatvėje.

Joje komunalininkai laikydavo įrangą, techniką ar miesto priežiūrai reikalingus rakandus.

Objektas: Palangoje, Bangų gatvėje, esanti komunalininkų aikštelė parduodama už daugiau nei pusę milijono eurų pradinę kainą. (Palangos savivaldybės nuotr.)

"Turės išsikraustyti. Laikys kitur. Turi kur", – nedaugžodžiavo K.Jakubauskas.

Aikštelei priskirtas daugiau nei hektaro ploto žemės sklypas, todėl šis inžinerinis statinys aukcione parduodamas nepigiai.

Pradinė nekilnojamojo turto ir jam priskirto žemės sklypo aukciono kaina – 528 tūkst. eurų.

Kaina šio objekto varžytinių metu gali būti keliama 5 tūkst. eurų intervalu.

Aukcione – net šuliniai

Valstybės įmonė Turto bankas skelbia apie netrukus prasidėsiantį Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos poilsio namų pardavimą.

J.Basanavičiaus gatvėje esantis pastatas yra 436 kv. m. ploto. Patalpos nėra šildomos, tačiau objektas patrauklus dėl išskirtinės vietos.

Vieta: uostamiestyje Turto bankas parduoda Sukilėlių gatvėje esančią buvusią Lietuvos technikos biblioteką. (Turto banko nuotr.)

Parduodami ir du šuliniai bei kiemo aikštelė. Kiek bus prašoma už 1920 metais iškastą vieną šulinių, dar nėra aišku.

Turto bankas Palangoje ketina parduoti Vytauto gatvėje esančią buvusią raštinę.

Jūros gatvėje pardavimui ruošiamas negyvenamas poilsio pastatas, kurio plotas viršija 50 kv. m. Šis poilsinė statyta 1969 m.

Uostamiestyje Turto bankas parduoda Sukilėlių gatvėje esančią buvusią Lietuvos technikos biblioteką.

Už miesto centre esančio 722 kv. m. ploto pastato dalį prašoma 264,5 tūkst. eurų. Po šiuo sovietinių laikų statiniu suformuotas žemės sklypas.

GALERIJA

  • Palangos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Dawai dawai

statom Manto namus, K, pardon, P formos dangoraižius ir kitas pigias, baisias dėžutes. Svarbu pinigai. Daugiau niekas.

Titas eziui

Turbūt matėte vizualizacijas naujo statinio šioje vietoje? Beje, sujungto su šalia parduodamo buvusios gubernatūros pastatu ir numatyto kaip viešbutis. Tai kol nebus darbo vietų jaunimui ir jis paliks miestą, tai situacija nesikeis. Bet esu optimistas- čia su pinigų atėjimu sugrįš ir jauni žmonės, miestas atsigaus.

ezys

>>>Titas. taip belaukiant visas gyvenimas praeis ziurint i griuvesius senamiestyje ;) Aukcionas yra gera priemone, kad ir nuo euro kaina lai prasideda, galutine vis tiek bus tokia, kokia yra reali turto verte. O ir kur ateis tos investicijos, jei laikysit sklypus uzkonservuotus? Beja kitoje gatves puseje sklypas isnuomotas uz 26 000 euru per metus 99 metu ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS