Palei Dangės upę – nauji „apartamentai“ | KaunoDiena.lt

PALEI DANGĖS UPĘ – NAUJI "APARTAMENTAI"

"Kempingus" netoli Dangės upės esančiame miškelyje kūręs ir ne kartą iš jų iškraustytas benamis Marselis rankų nuleisti neketina. Akyli klaipėdiečiai pastebėjo ir vėl dygstančią jo stovyklavietę benamiams.

Baiminasi smarvės

Klaipėdiečiai nuogąstauja, jog teritorija netrukus bus užversta atliekomis.

"Pakalnėje šalia Pakrantės gatvės ir dviračių tako benamis Marselis vėl statosi pašiūres. Į šią vietą jau atgabenta senų langų, atliekų, šiukšlių ir kitokio šlamšto. Spėjame, kad netrukus čia įsikurs benamių "kempingas". Vasarą, svilinant karščiui, iš šios vietos ims sklisti smarvė, veisis įvairūs gyviai", – spėjo dienraščio skaitytoja.

Žmonės baiminasi, jog "kempingas" netruks išaugti į benamių rajoną.

Netrukus čia įsikurs benamių "kempingas".

Buvo įspėtas išsikraustyti

Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjui Sauliui Valiuliui ši situacija gerai žinoma.

Anot poskyrio vedėjo, vienas žinomiausių miesto bėdžių jau buvo įsirengęs stovyklavietę šalia Dangės upės.

"Pernai rudenį kartu su policijos pareigūnais, Miesto tvarkymo skyriaus specialistais, Aplinkos apsaugos specialistais organizavome patikrą. Tąkart stovyklavietę nutarta panaikinti. Kadangi artėjo žiema, nesiryžta imtis drastiškų veiksmų, tad žmogui ten leista peržiemoti. Asmuo net keletą kartų kreipėsi į miesto administraciją dėl termino", – teigė poskyrio vedėjas.

Panašu, jog benamis Marselis kuria kitą stovyklavietę, kurią netruko pastebėti gyventojai.

Vytauto Petriko nuotr.

Pasak S.Valiulio, ši informacija jau pasiekė už tvarką mieste atsakingų specialistų ausis. Netrukus bus organizuojamas dar vienas patikrinimas.

Apsigyvens nakvynės namuose?

Klaipėdiečiai suka galvą, iš ko gyvena niekur nedirbantis, pajamų neturintis, tačiau stovyklavietes renčiantis benamis.

Kai kurie gyventojai spėlioja, jog ne vienerius metus uostamiestyje įsikūręs Marselis verčiasi dirbdamas pavienius darbus, kapodamas malkas, išgyventi padeda ir kiti jo suręstose pašiūrėse apsigyvenę bėdžiai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Sandros Dabrienės teigimu, artimiausiu metu stovyklavietė bus likviduota, o valstybei priklausančioje žemėje sukauptas benamių turtas – išgabentas.

"Balandžio gale, kai žemės danga bus sausesnė, tvarkysime teritoriją Pievų gatvėje, tai pat ir šią stovyklavietę. Darbai bus pradėti žmogaus neįspėjus. Matyti tendencija, jog, vos informavus Marselį apie numatomus darbus, stovyklavietė nedelsiant perkeliama į kitą vietą", – tikino S.Dabrienė.

Pasak vyriausiosios specialistės, žmogus likimo valiai paliktas nebus.

"Ne kartą pas šį asmenį lankėsi socialinės darbuotojos, mano žiniomis, jis yra užsiregistravęs ir gavęs vietą nakvynės namuose", – pasakojo S.Dabrienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Arunas

Savivaldybė du mėnesių šiukšlių Pievų gatvėje ir Šiaurės prospekte nesurenka, rašyk nerases. Juos reiktų iškraustyti.

Arunas

Palikit tą Marselį ramybėje. Visi juos žino, niekam jie nekliūva. O tie suknisti minimi klaipėdiečiai, yra naujakurių dviratininkai, kuriems vaizdelis nepanašus į rekreacini. Tam Marseliui nėra kur dėtis. Jie pasitraukė nuo Luizės namų prie upės. Ir mums nereikia jų čia vėl. Sėdi jie tarp upės ir gamyklos, ir lai sėdi. Medžiai uzzaliuos, nematytą niekas nieko. Nuo tako yra atstumas. O mandrinimasis dalba.j.o.b. su dviračiais gali nevažiuoti.

Išeitis paprasta

Urbanizokit ta danes vingi po galais! Va bus maxima senukai ofisu pastatas jau yra.Bet pirma B.L.I.A.D- Patraukit ecoserviso savartina iš miesto:) Bomžai be šiukšlino kaip bites be medaus.g
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS