Paskutinė viltis – kruizinis laivas „Artania“ | KaunoDiena.lt

PASKUTINĖ VILTIS – KRUIZINIS LAIVAS „ARTANIA“

Iš pusšimčio į Klaipėdą šiemet turėjusių atplaukti keleivinių laivų veikiausiai atvyks tik vienintelis „Artania“. Savo kelių vizitų kol kas neatšaukė dar keturi laineriai, tačiau labai maža tikimybė, kad jie šiais metais apsilankys Lietuvos uoste.

Panašu, kad 2021-ieji bus dar vieni dėl pandemijos sužlugę kruizinės laivybos metai.

Nors metų pradžioje atplaukti į Klaipėdą ketino pusė šimto keleivinių lainerių.

Užsitęsęs karantinas, o paskui pradėjusios plisti agresyvesnės koronaviruso atmainos pakeitė keliautojų ir laivybos kompanijų planus.

Šį sezoną į Klaipėdą turėjusių atplaukti keleivinių laivų sąraše liko neatšaukti tik šeši keturių laivų vizitai (kai kurie jų turėjo į Klaipėdą atvykti po kelis kartus).

Tačiau jau dabar aišku, kad, ko gero, sulauksime tik vienintelio laivo „Artania“, kuris turėtų atvykti rugpjūčio 17 d.

„Vienintelė viltis, kurią dar turime, tai rugpjūčio 17-oji. Šią dieną pas mus turėtų atplaukti kruizinis laivas „Artania“. Klaipėda į lainerio kelionių tvarkaraščius įtraukta. Kruizus jie pardavinėja ir tikrai planuoja atvykti su visais vakcinuotais keleiviais ir įgula. Labai tikimės, kad čia plintanti delta atmaina nepakeis šitų planų. Kol kas jie vieninteliai planuoja atvykti, visi kiti, manau, kurie dar neatšaukė savo vizitų į Klaipėdą, juos netrukus atšauks. Labai norėtųsi, kad nors vienas laivas šiemet pravertų jūros vartus“, – vylėsi Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Su tais laivais kaip ir su pabėgėliais. Vilioja ten kur nieko negali duoti ( parodyti).

Siaip

Kam tie kruiziniai laivai reikalingi? Uosto direkcijai?

T

Juokinga man ta Roma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS