Pastabos – ne vairuotojams, o pėstiesiems | KaunoDiena.lt

PASTABOS – NE VAIRUOTOJAMS, O PĖSTIESIEMS

Pirmąją mokslo metų savaitę prie perėjų budėjusiems policijos pareigūnams automobilius vairuojančių klaipėdiečių drausminti neteko. Išvengta ir eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję moksleiviai. Tokia tendencija pastebima jau ne vienus metus.

Pirmąją mokslo metų savaitę prie perėjų budėjusiems policijos pareigūnams automobilius vairuojančių klaipėdiečių drausminti neteko. Išvengta ir eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję moksleiviai. Tokia tendencija pastebima jau ne vienus metus.

Į mokyklas grįžus vaikams, policijos pareigūnai susirūpino mažųjų klaipėdiečių saugumu gatvėse. Prie pėsčiųjų perėjų stovėję tvarkos sergėtojai nedrausmingų vairuotojų nesučiupo.

"Automobilių vairuotojai tose vietose, kur darbavosi policininkai, buvo pareigingi", – užtikrino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Per praėjusią savaitę nebuvo nė vieno eismo įvykio, kelyje nenukentėjo nė vienas moksleivis. Tiesa, viršininkas pastebėjo, kad kitose vietose avarijų būta.

"Nedidelių incidentų pasitaikė, tačiau ne dėl vaikų, o vyresnių žmonių", – pridūrė R.Šideikis.

Dažniausiai policijos pareigūnams teko įspėti pačius pėsčiuosius, mat pirmąją mokslų savaitę mokinukai paprastai dar būna išsiblaškę ir pamiršta net ir pagrindines saugaus eismo kelyje taisykles.

Viršininko teigimu, policijos pareigūnai vykdė ir prevencinį darbą. Dažnam naujai "iškeptam" moksleiviui jie aiškino, kaip saugiausia pereiti gatvę bei priminė, jog labai svarbu kirtus pusę važiuojamosios dalies dar kartą apsidairyti.
Jau kelerius metus pastebima, kad uostamiesčio gyventojai kelyje tampa vis atidesni, atsargiau jie elgiasi ir prie pėsčiųjų perėjų.

"Situacija gerėja, tų eismo įvykių, kuriuose nukenčia vaikai, daug nebuvo Klaipėdoje", – konstatavo kelių policininkų vadas.

Pašnekovo teigimu, daugiau nelaimingų ar netgi tragiškų incidentų pasitaiko tada, kai pėstieji gatvę sumano kirsti ne pėsčiųjų perėjose.

Vaikui netikėtai iššokus į kelią, automobilio vairuotojui itin sunku išvengti susidūrimo.

Daugiausia įvykių, kurių metu nukentėjo mažieji eismo dalyviai, šiemet pasitaikė kiemuose arba kelyje, kai vaikai per gatvę eina ne perėjoje, o vos tik išlipę iš kitos transporto priemonės.

Faktai ir skaičiai

Šiemet Klaipėdoje buvo užfiksuoti 163 eismo įvykiai.
Jų metu nukentėjo 185 žmonės, o 8 – mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

senjoras

gelbekite pesciuosius nuo izuliu dviratininku, kurie dideliais greiciais vaziuoja saligatviais, bauskite juos, ne viena zmogu jau partrenke, uzkliuva...visai suizulejo dviratininkai, ne vieta lekti dviraciu kur pestieji eina.Dar pypina, rekia, kad jiems kelio neuzleidi, visai ant galvos lipa...

faktas

prie Balsio menų giminazijos toki vaizda kaip šioje nuotraukoje galima matyti kiekviena diena, nežiurint i tai kad du pesčiuju perėjimai vienas šalia kito

SUSIJUSIOS NAUJIENOS