Pastatą saugos piketais | KaunoDiena.lt

PASTATĄ SAUGOS PIKETAIS

Uostamiesčio visuomenininkas Audrius Valickas su kolegomis iš sostinės vakar piketavo prie Kultūros paveldo departamento Vilniuje, kad paragintų paveldo sargus neleisti naikinti uostamiesčio istorijos.

Artimiausiu metu bus svarstomas detalusis planas, kurio rengėjai siūlo Klaipėdos senamiestyje nugriauti namą, esantį Bangų g. 11, nes jis esą trukdys tiesti Bastionų gatvę ir statyti naują tiltą per Danę.

"Paaiškėjo, jog tai vienas seniausių pastatų šioje gatvėje. Užstatymas čia žymimas jau XVIII amžiaus pirmoje pusėje, o šis konkretus namas atsekamas bent nuo 1849 metų. Deja, šis pastatas nėra įtrauktas į kultūros vertybių registrą", – teigė istorikas Dainius Elertas.

Klaipėdos miesto nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba dar pernai lapkritį nusprendė neregistruoti pastato Bangų g. 11 į Kultūros vertybių registrą, nes esą neaptiko vertingų jo savybių.

Uostamiesčio senuosius pastatus nuo griovimo nusprendęs ginti klaipėdietis A.Valickas vakar išvyko į Vilnių, kur kartu su kolegomis iš sostinės surengė piketą prie Kultūros paveldo departamento.

"Istorinių pastatų Klaipėdoje išliko labai nedaug, todėl juos turime ypač saugoti. Baisu, kai savo rankomis pribaigiame tai, ko neįveikė karų audros. Planai nugriauti šį namą man skaudžiai primena prieš kelerius metus Klaipėdoje siautusią vandališkų griovimų epidemiją", – tvirtino A.Valickas.

Klaipėdietis teigė, kad piketo akcija pavyko geriau, nei planavo, paveldosaugininkai pasikvietė juos pasikalbėti. Esą jokių pažadų nežarstė, tačiau vyko vilčių teikianti diskusija.

Visuomenininkai pabrėžė, kad išsaugoti verta ne tik konkretų pastatą Bangų g. 11 – vertingas yra pats gatvės užstatymo tipas. Jį sunaikinus, būtų padaryta žala valstybės saugomos vertybės – Klaipėdos senamiesčio – kompleksui.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

JIE

sugeba tik įvesti mokesčius, kirsti medžius, grauti namus ir statyti stiklainius! ŽMONIŲ nuomonė JIEMS nesvarbi.

Slove Nagliui

saunuolis Naglis Puteikis,jo iniciatyva viskas vyksta,turi Naglis smarves valstybinius paveldininkus spausti.Slove Ukrainai,Slove Nagliui!

uz

taip tik uz tai kad kuo maziau tu senienu butu nieko tokio kad ir neliks to mazo namuko bet bus modernus tiltas ir maziau kamsciu mieste puiku as uz
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS