Patarimas gyventojams: nekeliaukite į Latviją | KaunoDiena.lt

PATARIMAS GYVENTOJAMS: NEKELIAUKITE Į LATVIJĄ

Latvijoje įvedus karantiną, klausimų kilo pasienyje gyvenantiems lietuviams – ar bus trikdžių norint kirsti valstybių sieną?

Palangiškiai, Būtingės gyventojai ir net klaipėdiečiai mėgsta savaitgalius leisti Liepojoje, Rucavoje ar Papėje. Kai kurie Būtingės gyventojai dažniau pirkinių vyksta į Rucavą nei į Šventąją.

Sienos su Latvija yra atviros, nors lietuviams rekomenduojama ir nevykti į šią šalį.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Vesta Flick tikino, kad jokių specialių nurodymų pasieniečiai nėra gavę.

"Vykstantiems į Latviją reikėtų vadovautis Užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje skelbiamais duomenimis, kurie skirti keliautojams. Specialių nurodymų nesame gavę, sienos kirtimas vyksta įprasta tvarka", – paaiškino V.Flick.

Latvijoje karantinas įvestas nuo spalio 21 iki lapkričio 15 d.

Sumaniusiesiems vykti į kaimyninę šalį vertėtų žinoti, kad ten galioja komendanto valanda, ribojimai galios nuo 20 iki 5 val.

Visos parduotuvės bus uždarytos, išskyrus tas, kuriose prekiaujama būtiniausiomis prekėmis. Šalyje neveiks maitinimo įstaigos.

Latvijoje viešose patalpose, taip pat ir švietimo įstaigose veido kaukės yra privalomos visiems.

Visiems, bet kokiu būdu ir iš bet kurios valstybės keliaujantiems į Latviją arba vykstantiems per šalį tranzitu, privaloma ne anksčiau kaip prieš 48 val. iki sienos kirtimo užpildyti keliautojo anketą covidpass.lv ir išsaugoti QR kodą.

Į Latviją gali vykti Europos vaistų agentūros ar Pasaulio sveikatos organizacijos pripažintomis vakcinomis paskiepyti asmenys, praėjus 15 dienų po vakcinacijos kurso pabaigos, ir turintys tai patvirtinantį dokumentą. Taip pat COVID-19 liga persirgę asmenys, kai nuo pirmo teigiamo tyrimo yra praėję ne daugiau nei 180 d., ir turintys tai patvirtinantį dokumentą.

Nevakcinuoti ir nepersirgę asmenys turi pateikti ne anksčiau nei prieš 72 val. atlikto PGR (anglų k. PCR) SARS-CoV-2 COVID-19 arba ne anksčiau nei prieš 48 val. atlikto SARS-CoV-2 antigeno tyrimo neigiamą rezultatą. Testą galima atlikti ir atvykus į Latviją savo lėšomis per 24 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

4

Dabar tik viena vieta yra Žemėje kur nėra dar COVID, tai Antarktida, ten irgi gražu, buvau 2 kartus, žiemos kalendoriaus mėnesiais žinoma, bet ekstremalams patiktų ir Liepos mėnuo, įdomu pamatyti kaip pingvinai saugo savo atžalą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS